در اولین جلسه ستاد خرما مقرر شد‌ که پس از بازبینی دوباره طرح جامع خرما‌، مقدمات ارسال آن برای تصویب نهایی به کارگروه کنترل بازار فراهم شود. به گزارش «مهر» در این نشست که وزیر بازرگانی نیز حضور داشت قرار بر این شد که ظرف حداکثر یک‌ماه، تشکل‌های بخش خصوصی برای بار دیگر نظرات اصلاحی و تکمیلی خود را در ارتباط با طرح جامع خرما ارائه کنند‌.

طرح جامع خرما که از سوی وزارت جهاد کشاورزی تدوین شده، یک دوره پنج ساله (۹۴-۹۰) است که سه بخش تولید، تجارت و بازرگانی و صنایع تبدیلی را در بر می‌گیرد.

در طرح جامع، ۹ پروژه از جمله اصلاح نخلستان‌ها، ارتقای مکانیزاسیون نخیلات‌، افزایش سرانه مصرف‌، توسعه نخلستان‌ها‌، پروژه حذف و جایگزینی و نیز ایجاد خوشه‌های صنعتی با اعتباری بالغ بر ۳۰۴ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

توسعه صادرات خرما با توجه به رشد قابل قبول صادرات در سال ۸۹ نسبت به ۸۸ و زمینه‌های مناسب تداوم این رشد در بازارهای هدف نیز در این نشست مورد تاکید قرار گرفت.

براساس آمار فائو متوسط برداشت خرمای ایران در هر هکتار چهار تن است؛ اما وزارت جهاد کشاورزی این میزان را ۵/۶ تن در هکتار می‌داند. هم‌اکنون ۴۸۰ نوع واریته خرما دردنیا وجود دارد که از این میزان ۴۰۰ نوع مربوط به ایران است.

همچنین آمارهای وزارت جهاد کشاورزی حکایت از آن دارد که تولید سالانه خرمای ایران یک میلیون تن است که از ۲۶۰ هزار هکتار نخلستان برداشت می‌شود. براین مبنا ایران از نظر سطح زیر کشت در دنیا مقام نخست و از نظر تولید مقام دوم را دارا است. یاد آور می‌شود که در سال گذشته ۱۰۴ هزار تن خرما به ارزش ۱۳۹ میلیون دلار از کشورمان صادر شد.