پیغام عسگراولادی به چینیها
سرمایهگذاری را جایگزین صادرات کالا به ایران کنید
گروه بازرگانی - رییس اتاق بازرگانی ایران و چین به چینیها پیغام داد که ایران وقت تبادل کالاها با این کشوررا ندارد و باید به سمت سرمایهگذاریهای مشترک و انتقال تکنولوژی حرکت کند. اسدالله عسگراولادی در گفتوگو با «مهر» افزود: به چینیها پیغام دادهام که برای خرید و فروش کالای مصرفی وقت نداریم؛ چراکه باید به جای خرید و فروش کالای مصرفی از چین که گاه از آنها به دلیل بیکیفیتی انتقاد میشود، سرمایهگذاری و تکنولوژی جایگزین شود. البته ما پول را از چینیها نمیخواهیم، ما در ایران پول به اندازه کافی داریم و سرمایهگذاران ایرانی پول لازم را تدارک میبینند، ما از آنها تکنولوژی و سهم بازار را طلب میکنیم.
وی اظهار داشت: باید تولید را برای کالاهای مصرفی در داخل با مشارکت چینیها انجام دهیم، نیاز خود را برداشته و مابقی را با کمک سهم بازار چینیها صادر کنیم، این موضوع به لحاظ اشتغال نیز برای ما اهمیت دارد. در این میان ستون اصلی، اتاقهای بازرگانی هستند که باید وظیفه خود را به خوبی انجام دهند.
عسگراولادی همچنین گریزی به الزامات تحقق جهاد اقتصادی زد و بیان کرد: ابزار دسترسی به جهاد اقتصادی در دست کارآفرینان بخش خصوصی است و ایجاد بستر و شاهراه پیشرفت نیز به دولت برمیگردد. وی افزود: بهترین بستری که دولت لازم است در مسیر تحقق اهداف جهاد اقتصادی فراهم کند، اشتغال و در صدر آن، سرمایهگذاری از سوی دولت و بخشخصوصی است. این درحالی است که در سراسر کشور ۵۰ هزار کارآفرین اقتصادی در ۳۴ استان وجود دارد که از این تعداد، ۲۴ هزار نفر عضو اتاقهای بازرگانی و سایر افراد نیز در صنوف و اتاقهای تعاون و نیز بخشهای دولتی و نیمهدولتی متمرکز هستند.
به اعتقاد عسگراولادی ابزار تسهیل در امر سرمایهگذاری، در دست دولت است. در این میان نباید تنها به کلانشهر تهران توجه کرد؛ بلکه باید به سمت تمام شهرهایی رفت که بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت دارند.وی تصریح کرد: اگر بتوان قیمتها را مهار کرد که ارزش افزوده یا ارزش واقعی تمام شده کالا به سوی تورم دو رقمی حرکت نکند، توفیق حاصل شده است و میتوانیم کارنامه خود را تا قبل از آخر سال ارائه کنیم.
وی همچنین با اشاره به انتخابات هیات رییسه اتاق ایران در خردادماه جاری اظهار داشت: هیاترییسهای باید سکان اتاق را به دست بگیرد که نگاه به همه استانهای کشور، منطقه و جهان داشته باشد و نگاه خود را از تقابل با ملتها به تعامل با آنها برگرداند. هیاتهای زیادی باید به اتاق بازرگانی بیایند و هیاتهای زیادی نیز باید به منطقه و کشورهای دنیا گسیل شوند. رییس اتاق مشترک ایران و چین تصریح کرد: بسته حمایت از صادرات تنظیم شده و آماده است؛ اما هنوز به صورت شفاف منتشر نشده است. قسمتهایی از این بسته اعلان عمومی شده اما ما به بخشهایی از آن ایراد وارد میدانیم که باید با وزارت بازرگانی بر سر آن مذاکره کنیم.
وی اظهار داشت: در بسته حمایت از صادرات، مسائل ارزی شفاف نیست و کمرنگ است؛ در حالی که ارز یکی از پایههای صادرات و واردات کشور به شمار میرود. به باور عسگراولادی، برای اینکه صادرات مورد حمایت واقع شود، دولت باید در کمیسیونهای بانک مرکزی با کمک بخشخصوصی فرمولی پیدا کند که صادرات را تشویق کرده و واردات کالاهای مصرفی را یک- دو ببیند و واردات کالاهای ساختاری را به یک نحو و کالاهای فانتزی را نیز به نحو دیگر مورد حمایت قرار دهد. این نقص بسته است. وی اظهار داشت: نقص دیگر بسته حمایت از صادرات، بهرههای بانکی و تسهیلات است که شفاف نیست.
وی اظهار داشت: وزارت بازرگانی این روزها دستخوش تغییر و تحول جدیدی است که از ادغام دو وزارتخانه صنایع و بازرگانی ریشه میگیرد.
این فعال بخش خصوصی افزود: از دولت تقاضا داریم که طرح ادغام بعد از توفیق موفقیتآمیز هدفمندی یارانهها اجرا شود؛ چراکه اگر ما بار دو وزارتخانه را بر دوش یک وزیر بگذاریم، به مشکل برمیخوریم.
ارسال نظر