فراسو
هدف اصلی دولت باید رهایی از واردات باشد
به دلیل آمیختگی مسایل اقتصادی با مسایل سیاسی، ارائه هر راهکاری به منظور جلوگیری از واردات بیرویه با هدف کنترل قیمتها بیهوده است. دکتر عباسعلی ابونوری، کارشناس مسایل اقتصادی، در گفتوگو با ایلنا، گفت: صادرات هر نوع موادمعدنی صدور سرمایه بوده و در مقابل هر کالای مصرفی که وارد کشور میشود، ضرر و خسارتی بزرگ برای کشور محسوب میشود. وی با بیان این که سیاست واردات برای کنترل قیمتها در دولتهای قبلی نیز وجود داشته است، خاطر نشانکرد: متاسفانه به دلیل نبود یک طرح کلان در اقتصاد کشور، استراتژی خاصی برای افزایش صادرات یا جایگزینی واردات فراهم نشده است.
دکترابونوری افزود: اگر در گذشته واردکننده هر کالایی بودیم و این روند تا امروز ادامه یافته است. وی، با بیان این که ایران هنوز این آمادگی را ندارد که ضمن هماهنگ شدن با سایر کشورها ضریبهای صادرات خود را مشخص کند، تصریحکرد: واردات به طور موقت به کنترل قیمتها منجر خواهد شد و شدت افزایش نرخ کالاها را پایین میآورد، اما این سیاست در بلندمدت بادوام نبوده و باعث میشود تورم ساختاری همیشه در بدنه کشور باقی بماند.
دکتر ابونوری ادامه داد: دولتها سعی میکنند تورم را بهگونهای مهار کرده و مانع از آن شوند که جامعه روند طبیعی قیمتها را در اختیار گیرد. همانطور که در حال حاضر شاهدیم در کالاهایی چون بنزین و غیره که دولت تثبیتکننده قیمت آن است، تا امروز این امر محقق نشده است.
وی با اشاره به این که تمام مواد اولیه برای تولید محصول بنزین را در اختیار داریم، گفت: در حالی که ایران باید امروز یکی از صادرکنندگان بنزین باشد، به یکی از بزرگترین واردکنندگان این فرآورده تبدیل شده است.
این کارشناس مسایل اقتصادی، در ارائه راهکارها و پیشنهادهایی به دولت برای رهایی از واردات، گفت: در شرایطی که سیاست مانع از آن شود که مسایل اقتصادی به طور آزاد راه خود را طی کند، ارائه هر راهکاری موقت خواهد بود.دکتر ابونوری، با اعتقاد به این که ادامه این روند تبعات نامناسبی برای کشور خواهد داشت، بحران بنزین را از آن جمله برشمرد و تصریح کرد: موضوع بنزین، آیندهای همراه با نگرانی و تشویش برای کشور ایجاد خواهد کرد که این وضعیت برای تمام کالاهای وارداتی در حال تکرار است.
ارسال نظر