میزگردی برای مدیریت زنجیره تامین
میزگرد تبیین نقش مدیریت زنجیره تامین و لجستیک در توسعه بازرگانی کشور در موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی برگزار شد. به گزارش ایسنا، دکتر مهدی غضنفری، معاون وزیر بازرگانی و رییس کل سازمان توسعه تجارت، در این میزگرد گفت: بهرغم هزینه پایین انرژی در کشور کالاهای ما به لحاظ هزینه حملونقل در قیمت تمام شده در مقایسه با رقبای خارجی سهم بیشتری میپردازند و باعث کاهش قدرت رقابت آنها میشود.
وی درباره مشکلات دیگر بخش بازرگانی گفت: سیستم پشتیبانیکننده نامناسب برای حضور در بازارهای جهانی و سنتی بودن نظام خرید و فروش در برخی از کشورهای همسایه باعث شده است زنجیره تامین در کشور دچار مشکل شود. غضنفری گفت: بهرغم ظرفیت تولیدی بالا در کشور حجم صادرات کشور ما نسبت به کشورهای هم سطح بسیار پایین است. وی با بیان اینکه با نگاه به زنجیره تامین و با پشتوانه سیستمهای لجستیکی میتوان هزینههای تولید کالا را کاهش داد، افزود: به دلیل حضور در بازارهای جهانی داشتن اطلاعات لازم است و به دلیل وضعیت دینامیک این بازار و تغییر و تحولات سریع درون آنها باید اطلاعات ما نیز با همان شدت و سرعت به روز شود.
غضنفری ادامه داد: هیچ نهادی مسوول کلیه عملیات زنجیره تامین در کشور نیست و متولیان متعددی در مسیر زنجیره تامین قرار دارند که ممکن است سیاستهای همجهت هم نداشته باشند. غضنفری تشریح کرد: در بحث زنجیره تامینسازی، اطلاعرسانی و کار گروهی اقداماتی هستند که باید مدنظر قرار گیرند.
رییس کل سازمان توسعه تجارت گفت: وزارتخانهها بیشتر حالت کاربردی پیدا کردهاند و فقط به بخشی از فرآیند توجه دارند و به کل اهتمام ندارند. وی در ادامه به وجود دستهای پنهان اشاره کرد و گفت: دست پنهان مجموعهای از قوانین، آییننامهها و مقرراتی است که خودمان وضع کردیم و امروز مانعی پیشروی ما در انجام وظایفمان است.
در این میزگرد محمود دودانگه، رییس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، نیز گفت: اگر نگاه صادراتگرا داشته باشیم، باید زنجیره تامین را طوری طراحی کنیم که مشتری نهایی رضایت کامل از کالا و خدمات دریافتی داشته باشد. وی ادامه داد: چالش اصلی این است که هماهنگی و یکپارچگی لازم در سطوح مختلف بازرگانی وجود ندارد و حتی بین وزارتخانههای مختلف هم در زمینه زنجیره تامین تعارض وجود دارد و بیشتر به منافع دنبال خود هستند.
دودانگه با توضیح اینکه مدیریت زنجیره تامین دارای سه بعد است که مدیریت اطلاعات، مدیریت لجستیک و مدیریت روابط ابعاد آن هستند، افزود: مدیریت لجستیک باعث میشود سازمانهای مختلف با مدیریتهای چندگانه به صورت یکپارچه عمل کنند.
جابر انصاری، دبیر انجمن لجستیک ایران، هم در این میزگرد گفت: در برنامه چهارم توسعه برای چند وزارتخانه، شاخص ارزیابی لحاظ شده است، اما برای وزارت بازرگانی تقریبا هیچ شاخصی در زمینه زنجیره تامین و لجستیک وجود ندارد.
وی ادامه داد: ماندگاری شرکتهای ایرانی در بازارهای صادراتی بسیار پایین است و برای تداوم ماندگاری باید تضمین، کیفیت کالا و قیمت مناسب از جانب تولیدکننده رعایت شود.
ارسال نظر