صادرات مصالح ساختمانی در ۵ ماه اول امسال ، ۵۸درصد رشد یافت
سنگ به جای فرش
گروه بازرگانی- صادرات مصالح ساختمانی در ۵ ماه نخست امسال با ۴/۵۸درصد افزایش در ارزش به رقم ۱۲۹میلیون و ۷۹۷هزار دلار رسید.
به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، مصالح ساختمانی صادر شده در این مدت با وجود آنکه از لحاظ وزنی با کاهش روبهرو بود، ولی از نظر ارزش افزایش چشمگیری داشت به طوری که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۸درصد افزایش نشان میدهد.
طی۵ ماه اول سال جاری صادرات ایران به ۶ میلیارد دلار و واردات به ۱۷ میلیارد دلار رسید
گروه بازرگانی- صادرات مصالح ساختمانی در ۵ ماه نخست امسال با ۴/۵۸درصد افزایش در ارزش به رقم ۱۲۹میلیون و ۷۹۷هزار دلار رسید.
به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، مصالح ساختمانی صادر شده در این مدت با وجود آنکه از لحاظ وزنی با کاهش روبهرو بود، ولی از نظر ارزش افزایش چشمگیری داشت به طوری که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۸درصد افزایش نشان میدهد. میزان وزنی مصالح ساختمانی صادر شده در این مدت ۷۲۴هزار و ۶۱۲تن بوده است.
براساس این گزارش، در پنج ماه اول سالجاری ۵/۵درصد از وزن کل و ۲/۲درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران به صادرات مصالح ساختمانی اختصاص یافت.
شیشه و آینه، سنگ ساختمانی کار شده، کاشی و سرامیک عمدهترین کالاهای صادراتی زیرگروه مصالح ساختمانی در این مدت بودند. در ۵ ماه نخست امسال همچنین ۳۶میلیون و ۹۴هزار دلار سنگ ساختمانی کار شده، ۳۲میلیون و ۶۲۲هزار دلار کاشی و سرامیک، ۲۷میلیون و ۵۸۸هزار دلار شیشه و آیینه به خارج از کشور صادر شد.
عایقهای حرارتی و رطوبتی، ورق و لوله آزبست سیمانی، سیمان، شیرآلات ساختمان، کلینکر و گچ ساختمانی از دیگر کالاهای صادراتی زیرگروه مصالح ساختمانی بود.
نیمی از واردات ایران از ۵ کشور انجام شد
نیمی از کالاها و مواد اولیه مورد نیاز کشور در پنج ماه نخست امسال از کشورهای امارات متحده عربی، آلمان، چین، فرانسه و ایتالیا وارد شد.در این مدت ۸/۲۲درصد از کالاهای وارداتی کشورمان به لحاظ ارزش از امارات متحده عربی، ۷/۱۱درصد از آلمان، ۸/۵درصد از چین، ۳/۵درصد از فرانسه و ۵/۴درصد از ایتالیا وارد شده است.
براین اساس، در این مدت ۳میلیارد و ۹۴۵میلیون و ۹۵۰هزار دلار کالا از امارات متحده عربی، ۲میلیارد و ۳۶میلیون و ۴۶۳هزار دلار از آلمان، یکمیلیارد و ۱۳میلیون و ۹۱۷هزار دلار از چین، ۹۲۰میلیون و ۴۸۴هزار دلار از فرانسه و ۷۸۶میلیون و۵۷۲هزار دلار از ایتالیا وارد شد. بر اساس این گزارش از مجموع کل ارزش واردات ایران در این مدت ۸ میلیارد و ۷۱۲میلیون و ۳۹۲هزار دلار مربوط به این ۵ کشور بود. همچنین کرهجنوبی، سوئیس، هند، هلند، انگلستان، ژاپن از دیگر کشورهای عمده صادر کننده کالا به ایران در این مدت بودند، به طوری که این ۶ کشور ۳/۲۰درصد از ارزش کل واردات کشورمان را به خود اختصاص دادند. مجموع کل ارزش کالاهای صادراتی این کشورها به ایران در ۵ ماه نخست امسال ۳میلیارد و ۵۲۸میلیون و ۱۷۱هزار دلار بود.
در این مدت ۷۴۵میلیون و ۹۴۴هزار دلار کالا از کره، ۷۳۶میلیون و ۷۲۳هزار دلار از سوئیس، ۶۱۰میلیون و ۲۶۹هزار دلار از هند، ۵۷۷میلیون و ۷۹۵هزار دلار از هلند، ۴۶۶میلیون و ۵۸۰هزار دلار از انگلستان و ۳۹۰میلیون و ۸۶۱هزار دلار از ژاپن وارد ایران شد.
بر اساس این گزارش ترکیه، برزیل، اتریش، سوئد، بلژیک، اسپانیا، روسیه، استرالیا و عربستان سعودی از دیگر کشورهای صادر کننده کالا به ایران در ۵ ماه نخست امسال بودند.
در ۵ ماه اول سالجاری ۱۸میلیون و ۲هزار تن کالا به ارزش ۱۷ میلیارد و ۳۴۷میلیون و ۸۰۰هزار دلار وارد کشورمان شد که به لحاظ وزنی ۸/۲۸درصد و از حیث ارزش ۱/۲درصد افزایش نشان میدهد.
ده کشور اول صادراتی ایران
٣/۶٣درصد از ارزش کل کالاهای صادراتی ایران در ۵ماه نخست سالجاری به ده کشور امارات متحده عربی، چین، عراق، هند، ژاپن، سنگاپور، ایتالیا، عربستان، هلند و افغانستان صادر شد. در این مدت بیشترین میزان کالاهای صادراتی به کشور امارات ارسال شد که ۳/۱۶درصد از ارزش کل کالاها را به خود اختصاص داد. در ۵ ماه امسال یکمیلیون و ۹۳۹هزار و ۷۹۵ تن کالا به ارزش ۹۶۵میلیون و ۶۸۴هزار دلار به امارات متحده عربی صادر شد.
در این مدت همچنین ۷/۹درصد از ارزش کل کالاها به چین، ۲/۸درصد به عراق، ۹/۵درصد به هند، ۸/۵درصد به ژاپن، ۹/۴درصد به سنگاپور، ۴/۴درصد به ایتالیا، ۳/۳درصد به عربستان، ۵/۲درصد به هلند و ۴/۲درصد به افغانستان صادر شد.
براساس این گزارش، کالاهای صادر شده به چین در ۵ ماه نخست امسال ۵۷۳میلیون و ۷۲۷هزار دلار، عراق ۴۸۴میلیون و ۳۶۵هزار دلار، هند ۳۴۸میلیون و ۹۶۴هزار دلار، ژاپن ۳۶۳میلیون و ۵۰۵هزار دلار، سنگاپور ۲۸۷میلیون و ۸۸۵هزار دلار، ایتالیا ۲۵۷میلیون و ۸۵۰هزار دلار، عربستان سعودی ۱۹۲میلیون و ۳۳۰هزار دلار، هلند ۱۴۶میلیون و ۳۵۸هزار دلار و به افغانستان ۱۴۲میلیون و ۳۵۸ دلار بود. از مجموع کل ارزش کالاهای صادر شده از کشورمان در ۵ ماه نخست سالجاری ۳میلیارد و ۷۴۲میلیون و ۹۲۰هزار دلار آن به ده کشور مذکور ارسال شد.
ترکیه، پاکستان، کویت، آلمان، جمهوری کره، فدراسیون روسیه، آذربایجان، اسپانیا، ارمنستان، سوریه از دیگر کشورهای عمده خریدار کالاهای ایرانی در ۵ ماه نخست امسال بودند.
در این مدت ۱۱۹میلیون و ۴۷هزار دلار به ترکیه، ۱۱۲میلیون و ۲۳۱هزار دلار به پاکستان، ۱۱۰میلیون و ۲۵۳هزار دلار به آلمان، ۶۴۴هزار به کره و ۸۸ میلیون و ۷۴هزار دلار به روسیه صادر شد.
در ۵ ماه نخست سالجاری ۱۳میلیون و ۱۹۵هزارو ۱۰۰تن کالا به ارزش حدود ۶میلیارد دلار به خارج از کشور صادر شد که به لحاظ وزنی ۵۲درصد و از حیث ارزش ۷۴درصد افزایش یافت.
رشد چشمگیر صادرات پارچههای پنبهای
۲هزار و ۷۶۵ تن البسه به ارزش ۳۴میلیون و ۹۵۳هزار دلار در پنج ماه اول امسال به خارج از کشور صادر شد.
این میزان البسه صادراتی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۴درصد و از حیث ارزش ۶/۵درصد کاهش داشت. ۷۴درصد از البسه صادراتی ایران در ۵ ماه اول امسال به ۵ کشور افغانستان، عراق، آذربایجان، قرقیزستان و قزاقستان صادرشد. ارزش کل صادرات البسه به این کشورها حدود ۲۶میلیون دلار بود. در این مدت ۱۰میلیون و ۴۴۶هزار دلار پوشاک به افغانستان، ۴میلیون و ۴۲۶هزار دلار به عراق، ۳میلیون و ۹۵۲هزار دلار به آذربایجان، ۳میلیون و ۸۴۸هزار دلار به قرقیزستان و ۳میلیون و ۲۶۲هزار دلار به قزاقستان صادر شد. همچنین در این مدت ارزش کل صادرات صنایع نساجی و پوشاک به ۱۰۴میلیون و ۴هزار دلار رسید که ۳۵میلیون دلار آن به پوشاک اختصاص داشت. بر اساس این گزارش، مجموع صادرات صنایع نساجی و پوشاک در ۵ ماه اول سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۵/۶۱درصد و از حیث ارزش ۳/۲۸درصد افزایش یافت.
پس از پوشاک، بیشترین میزان صادرات زیر گروه صنایع نساجی و پوشاک به ترتیب به فرش ماشینی، موکت، نخ و انواع آن، پارچه از الیاف مصنوعی و اشیا اختصاص داشت.
در این مدت ۲۳میلیون و ۹۲۹هزار دلار فرش ماشینی، ۱۵میلیون و ۴۴۶هزار دلار موکت، ۱۵میلیون و ۴۰هزار دلار نخ و انواع آن و ۱۲میلیون و ۶۲۲هزار دلار پارچه از الیاف مصنوعی و اشیا صادر شد.
براساس این گزارش صادرات پارچههای پنبهای و اشیای دوخته شده در این مدت از بیشترین افزایش در ارزش و صادرات پارچههای پشمی و اشیای دوخته شده در زیر گروه صنایع نساجی پوشاک از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.
در ۵ ماه نخست امسال ۵۲۸تن پارچههای پنبهای به ارزش یکمیلیون و ۷۲۸هزار دلار به خارج از کشور صادر شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱۴درصد افزایش یافت.
در این مدت همچنین ۲۸۴هزار دلار و ۵۶۲دلار پارچه پشمی و اشیای دوخته شده صادر شد که ۵۷درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشت.
کاهش صادرات صنایع دستی
بیشترین میزان صادرات در بین انواع صنایع دستی به فرش دستباف اختصاص دارد.
در پنج ماه نخست سالجاری ۱۹۲میلیون و ۵۳۴هزار دلار انواع صنایع دستی صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷درصد کاهش داشته است. در این مدت ۱۴۴میلیون و ۹۶۴هزار دلار فرش دستباف صادر شد که ۵/۵درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
همچنین در این مدت سنگهای قیمتی و فلزات گرانبها با ۳۳میلیون و ۱۳۳هزار دلار و گلیم و زیلو با ۳میلیون و ۴۷۵هزار دلار دیگر کالاهای عمده صادراتی در زیر گروه صنایع دستی بوده است.
ایالات متحده آمریکا با ۳۴میلیون و ۵۳هزار دلار عمدهترین خریدار صنایع دستی ایران در پنج ماه نخست سالجاری بوده است. آلمان با واردات ۲۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار و امارات متحده عربی با واردات ۱۴میلیون و ۶۸۰هزار دلار انواع صنایع دستی از کشورمان در رتبههای بعدی قرار دارند. ژاپن و ایتالیا نیز از دیگر کشورهای عمده واردکننده صنایع دستی کشورمان در پنج ماه اول سالجاری بودهاند. در مجموع در این مدت پنج کشور ایالات متحده آمریکا، آلمان، امارات متحده عربی، ژاپن و ایتالیا ۱۵۲میلیون و ۴۶۴هزار دلار انواع صنایع دستی از کشورمان وارد کردهاند.
۷۹درصد از ارزش کل صادرات صنایع دستی در ۵ ماه نخست امسال به این پنج کشور اختصاص یافت.
براساس این گزارش ۳/۳درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران در این مدت به صادرات صنایع دستی اختصاص یافت.
ارسال نظر