پرداخت جوایز صادراتی به روز میشود
گروه بازرگانی - «از رییسجمهوری قول گرفتیم که در صورت جدی شدن متمم بودجه، برای به روز شدن جوایز صادراتی به صادرکنندگان، تسهیلاتی اختصاص یابد تا همانند بخش گندم پرداخت جوایز به روز شود.» رییس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان این مطلب گفت: «در مجموع ۱۵۰میلیارد تومان اعتبار برای جوایز صادراتی سال ۸۵ اختصاص یافته است.» این در حالی است که این میزان اعتبار در سال گذشته ۱۰۰میلیارد تومان بود و امسال با توجه به رشد ۵۰درصدی این تسهیلات، روزهای خوشی در انتظار صادرکنندگان نمونه خواهد بود هر چند طی سالیان اخیر پرداخت معوقه جوایز صادراتی همواره یکی از مشکلات اساسی این قشر از فعالان اقتصادی کشور بوده است.
مهدی غضنفری، اما در گفتوگو با «مهر» تا حدودی این نگرانیها را زدوده است. او با اشاره به ۶۰میلیارد تومان معوقه جوایز صادراتی در سال ۸۴، افزود: حدود ۳۰میلیارد تومان به تدریج از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در اختیار سازمان توسعه تجارت قرار خواهد گرفت که به صادرکنندگانی که تشکیل پرونده دادهاند، اعطا میشود.
معاون وزیر بازرگانی تصریح کرد: از مبلغ ۱۵۰میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده برای جوایز صادراتی سال جاری، ۶۰میلیارد تومان به جوایز صادراتی معوقه سال ۸۴ اختصاص خواهد یافت و ۹۰میلیارد تومان نیز به صادرکنندگانی که در سال ۸۴ اقدام به صادرات کردند، تعلق میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: امید است که کل بودجه اختصاص یافته را دریافت و پس از آن با استفاده از متمم قانون بودجه بتوان جوایز صادراتی را بدون تاخیر و به روز همانند بخش گندم پرداخت کرد.
چندی پیش مدیرکل توسعه صادرات کالا و خدمات، از ابلاغ مصوبه اعطای جوایز صادراتی برای صادرکنندگان نمونه سال ۸۴ در آیندهای نزدیک از سوی هیات وزیران خبر داده بود.
مهرداد جلالی پور گفته بود: در حال حاضر منتظر ابلاغ مصوبه هیات وزیران برای اعطای این جوایز هستیم.
وی با اشاره به اینکه در ابتدا کل معوقههای صادراتی سال ۸۳ به صادرکنندگان نمونه پرداخت خواهد شد، گفته بود: پس از اتمام پرداخت جوایز صادراتی صادرکنندگان سال ۸۳، پرداخت جوایز به صادرکنندگان نمونه سال ۸۴ آغاز خواهد شد و پس از این مرحله به سراغ صادرکنندگان نمونه سال ۸۵ خواهیم رفت.حال با همه این قول و قرارها باید منتظر نشست و دید مدیران دولتی در حوزه تجارت و صادرات غیرنفتی چگونه با طبقه صادرکننده کشور که عمدتا از بخش خصوصی هستند، برخورد خواهند کرد و آیا نیاز پایهای آنان که همان جوایز صادراتی است را جدی میگیرند؟
جایگاه نخست ایران در صادرات غیرنفتی خاورمیانه و شمال آفریقا
براساس گزارش بانک جهانی، ایران با رشد ۱۰۰درصدی طی سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ مقام اول از نظر صادرات غیرنفتی در میان کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا را به دست آورد.
براساس این گزارش ، صادرات غیرنفتی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا در طی سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ رشد قابل ملاحظهای داشته است.
افزایش قیمت نفت خام در این مدت مهمترین عامل افزایش صادرات غیرنفتی این کشورها در این مدت بوده است.
صادرات غیر نفتی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا در این مدت بیش از ۱۶درصد رشد داشته است.
در میان کشورهای مذکور ایران بیشترین رشد در صادرات غیرنفتی را داشته است.
در میان انواع مختلف کالاهای صادراتی محصولات صنعتی ایران بیشترین حجم صادرات را در این مدت به خود اختصاص داده است. صادرات محصولات صنعتی ایران در مدت مذکور ۴۵درصد از کل صادرات ایران در این مدت را به خود اختصاص داده است. صادرات محصولات شیمیایی با ۲۵درصد، مواد خام با ۲۰درصد، محصولات کشاورزی با ۱۰درصد در مراتب بعدی قرار دادند.
براساس این گزارش پس از ایران، قطر با رشد ۹۵درصدی در جایگاه دوم منطقه از نظر رشد صادرات محصولات غیرنفتی و امارات با ۹۰درصد در جایگاه سوم قرار گرفتهاند.
عربستان با ۸۸، کویت با ۸۰ و الجزایر با ۷۷درصد نیز به ترتیب در مراتب بعدی قرار دارند.
ارسال نظر