معاون رئیسجمهوری در همایش مدیران آینده صنعت برق اعلام کرد
برنامه جوانسازی ۱۳ساله در انتخاب مدیران
دنیای اقتصاد: میانگین سن مدیران کشور تا پایان برنامه ششم توسعه به میزان ۱۳ سال کاهش خواهد یافت. معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی کشور در نخستین همایش «مدیران آینده صنعت برق» با اعلام این خبر گفت: براساس برنامهریزی صورت گرفته تا پایان دوره فعالیت دولت دوازدهم نیز حدود ۸ سال از میانگین سن مدیران کشور کاسته خواهد شد.
استارت تغییر در روند جوانسازی مدیران درحالی در کشور زده شد که پیش از این نیز حسن روحانی در چینش کابینه دولت دوزادهم، با تغییر هشت وزیر، میانگین سن کابینه خود را دو سال کاهش داده بود.
دنیای اقتصاد: میانگین سن مدیران کشور تا پایان برنامه ششم توسعه به میزان ۱۳ سال کاهش خواهد یافت. معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی کشور در نخستین همایش «مدیران آینده صنعت برق» با اعلام این خبر گفت: براساس برنامهریزی صورت گرفته تا پایان دوره فعالیت دولت دوازدهم نیز حدود ۸ سال از میانگین سن مدیران کشور کاسته خواهد شد.
استارت تغییر در روند جوانسازی مدیران درحالی در کشور زده شد که پیش از این نیز حسن روحانی در چینش کابینه دولت دوزادهم، با تغییر هشت وزیر، میانگین سن کابینه خود را دو سال کاهش داده بود. بررسی میانگین سنی جدید کابینه نشان میدهد که مطابق روند حاکم در سه دهه گذشته میانگین سنی اعضای کابینه دولت حدود ۵۸ سال شده است. این درحالی است که هرم سیاستگذاری در قوه مجریه طی سه دهه گذشته حکایت از روند پیر و پیرتر شدن برخی کابینه دولتهای قبل دارد. معاون رئیسجمهوری در این گردهمایی خطاب به مدیران آینده، پنج شاخص اصلی «جوان بودن مدیر نسبت به میانگین سن مدیریت فعلی در دستگاهها»، «دانش تخصصی در حوزه فعالیت»، «جسارت خروج از مناسبات سنتی سازمانها و بنگاهها»، «داشتن روحیه خلق فرصت» و «شناخت محیط سازمانی» را برای جانمایی مدیران در دولت دوازدهم برشمرد. بهگفته جمشید انصاری در دنیا دو رویکرد برای بهکارگیری و استفاده از مدیران آینده وجود دارد؛ اول، «شناسایی، جذب و آمادسازی نیرو از بیرون دستگاه» و دوم؛ «جذب مدیران کارآزموده و مستعد از درون دستگاهها.»
اولین نشست «مدیران آینده صنعت برق» حواشی و گلایههایی را نیز به همراه داشت. سرپرست وزارت نیرو در سخنرانی خود گلایههایی را مطرح کرد؛ گلایههایی که از سرمایهگذاری وزارت نیرو در احداث سدها حکایت داشت. ستار محمودی بر این باور است که یکی از نکات منفی که درباره شهرسازی مطرح میشود این است که وزارت نیرو در حوزه آب سرمایهگذاری و اقدام به ساخت سد میکند اما بعد از مدتی میگویند اسم سدسازی را نیاورید؛ چراکه مافیایی است. به گفته سرپرست وزارت نیرو این چالش نوکپیکان را متوجه حضور مدیران تکبعدی در کشور میکند. محمودی با صراحت عنوان کرد که مدیر آکادمیک نمیخواهیم و باید بهدنبال تربیت مدیرانی با «مهارت»، «قدرت استدلال» و «تصمیمگیری مناسب» بود. اما یکی از مهمترین خبرهایی که در این همایش از سوی مدیرعامل توانیر اعلام شد، اتصال شبکه برق ایران به شبکه برق کشورهای لبنان، سوریه و اردن از طریق مذاکره ایران و عراق برای سنکرون شدن (اتصال) بود. بهگفته آرش کردی، اگر برق ایران با عراق سنکرون شود، زمینهای برای گسترش مبادلات برقی ایران با افغانستان و پاکستان نیز فراهم خواهد شد.
پنجشاخص مدیران آینده
معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور در این مراسم با بیان اینکه میانگین سن مدیریت کشور هشت سال کاهش مییابد، گفت: دستیابی به این هدف، مستلزم این است که نیروهای جوانتر دستگاهها را برای تصدی پستهای مدیریتی آماده کنند. انصاری که در جمع متولیان صنعت برق کشور حضور داشت از پنج شاخص اصلی برای مدیران آینده ایران رونمایی کرد. وی افزود: برای انتخاب مدیران، باید پنج شاخص اصلی مورد توجه قرار گیرد که نخستین شاخص، «جوان بودن مدیر نسبت به میانگین سن مدیریت فعلی در دستگاهها است.» معاون رئیسجمهوری داشتن دانش تخصصی در حوزه فعالیت را از دیگر شروط انتخاب مدیران عنوان کرد و گفت: دستگاهها فرصت ندارند دانش تخصصی را آموزش دهند؛ نیروی انسانی که برای تصدی پستهای مدیریتی انتخاب میشود باید دانشتخصصی آن سازمان را داشته باشد. انصاری در ادامه اعلام کرد: «جسارت خروج از مناسبات سنتی سازمانها و بنگاهها» از دیگر شاخصها است؛ باید کسانی را برای مدیریت انتخاب کنیم که برای اجرای روشهای مدیریتی جسارت داشته باشند. وی افزود: باید بپذیریم که «رابطه کارمند و مدیر» و «رابطه کارمند و کارفرمایی»، نباید رابطهای بر مبنای رفاه باشد؛ نباید تصور شود که عدهای دور سفره دولت نشستهاند به ازای خدماتی که انجام میدهند، چیزی جز دستمزد بخواهند.
معاون رئیسجمهوری، «داشتن روحیه خلق فرصت» و همچنین «شناخت محیط سازمانی» را از دیگر شاخصهای انتخاب مدیران عنوان کرد و گفت: زمانیکه افرادی با این شرایط انتخاب شدند، باید آنها را برای مدیریت تربیت کرد و آموزش دانش مدیریت را سرلوحه کار قرار دهیم؛ همچنین مهارتها و فنون حرفهای مدیریت انتقال و توجه به بهرهوری آموزش داده شود. انصاری همچنین در این نشست به تجارب جهانی در گزینش مدیران آینده اشاره کرد و گفت: معمولا در دنیا دو رویکرد برای بهکارگیری و استفاده از مدیران آینده وجود دارد؛ اول، شناسایی، جذب و آمادهسازی نیرو از بیرون دستگاه و دوم؛ جذب مدیران کارآزموده و مستعد از درون دستگاهها. وی تصریح کرد: عمده تمرکز سیستم اداری ایران در سالهای اخیر روی رویکرد دوم بوده که البته در یکسال گذشته با استخدام دستیاران جوان گام جدیدی در راستای رویکرد اول نیز برداشته شده است. معاون رئیسجمهوری همچنین از مطرح شدن «طرح مدیران آینده» در شورای عالی اداری خبر داد و گفت: در این طرح ابتدا ۶۰۰ نفر از بدنه دستگاهها انتخاب شدند و سپس از این تعداد، ۲۷۸ تن برای تصدی پستهای مدیریتی در نظر گرفته شدند که هماکنون این افراد درحال آموزش هستند.
افزایش راندمان با مدیران مجرب
ستار محمودی سرپرست وزارت نیرو نیز در این همایش افزایش راندمان در ساختار مدیریتی کشور را منوطبه تربیت مدیران مجرب و موفق دانست. محمودی با تاکید براینکه آموزش در وزارت نیرو باید همراه با بهرهوری نیرویکار باشد، گفت: وزارت نیرو یک وزارتخانه دانشبنیان است؛ اما باید توجه داشت که مساله آموزش ضمن خدمت در این وزارتخانه صرفا یک آموزش آکادمیک نباشد، بلکه آموزش باید همراه با بهرهوری نیروی کار باشد. وی مهمترین منبع تولید در هر سازمان را سرمایه انسانی دانست و افزود: این سرمایه میتواند سایر سرمایهها را به گردش درآورده و باعث تولیدانبوه در آن صنعت شود. محمودی تصریح کرد: اگر کشوری از منابع مناسب برخوردار باشد، اما مدیران با درایتی در آن کشور نباشند امکان هدررفت منابع در آن کشور بسیار بالا میرود. محمودی داشتن نگاه چندبعدی را از پیششرطهای مدیریت خوب و موفق در یک سازمان دانست و گفت: روزانه حدود دو هزار حادثه در کشور اتفاق میافتد که چنانچه مدیران با درایتی وجود نداشته باشند تا این حوادث را مدیریت و مرتفع کنند، امکان ایجاد بحران در کشور افزایش مییابد.
ارسال نظر