تحلیل
صنعت فرش و تجلی «اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید»
عباس آزادی
دکترای اقتصاد و مدرس دانشگاه
اقتصاد مقاومتی با تاکید بر مزیتهای داخلی و خوداتکایی برای ترمیم ساختارها و نهادهای معیوب و سپس رشد و توسعه آنها در جهت حمایت از تولید و اشتغال داخلی به مدیریت مدبرانه نیاز دارد که پیرو سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی و عملیاتی کردن فرامین مقام معظم رهبری هر ایرانی چه عموم مردم و چه دولتهای وقت در تلاش برای این مهم، حرکت در این مسیر را باید از وظایف خود بدانند.
فرش دستباف به عنوان ویترین ایران در جهان از اهمیت بالایی برخوردار است.
عباس آزادی
دکترای اقتصاد و مدرس دانشگاه
اقتصاد مقاومتی با تاکید بر مزیتهای داخلی و خوداتکایی برای ترمیم ساختارها و نهادهای معیوب و سپس رشد و توسعه آنها در جهت حمایت از تولید و اشتغال داخلی به مدیریت مدبرانه نیاز دارد که پیرو سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و عملیاتی کردن فرامین مقام معظم رهبری هر ایرانی چه عموم مردم و چه دولتهای وقت در تلاش برای این مهم، حرکت در این مسیر را باید از وظایف خود بدانند.
فرش دستباف به عنوان ویترین ایران در جهان از اهمیت بالایی برخوردار است. فرش دستباف ازمحصولاتی است که علاوه بر ارزآوری برای کشور، هیچگونه وارداتی برای آن انجام نمیشود و براساس مصادیق و هم جهت با بیانات مقام معظم رهبری در چارچوب اهداف اقتصاد مقاومتی میتواند ایران را در این صنعت بسیار پیشروتر از امروز در خارج از مرزها معرفی کند. صنعت فرش و فعالیت در این حوزه، در جهت مصادیق و بیانات مقام معظم رهبری در بندهای 24گانه اقتصاد مقاومتی، میتواند تجلیگر بندهای اقتصاد مقاومتی ذیل باشد؛ ایجاد اشتغال (بند 3)، افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقای آموزش، مهارت، خلاقیت و کارآفرینی (بند 4)، برنامهریزی تولید ملی متناسب با نیازهای صادراتی (بند 9)، مشارکت دادن بخشخصوصی در فروش محصولات صادراتی (بند 12)، توانمندسازی نیروی کار (بند 2)، توجه به فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، کارآفرینی، اشتغال مولد (بند 19)، حمایت از تولید ملی (بند 7 و 9)، اقتصاد مردم محور و هنر و ...
ایران کشوری است که دارای ظرفیتهای مادی و معنوی و مردمان نجیب آن سرشار از هنر خدادادی و اکتسابی هستند، فعالیت در حوزه فرش علاوه بر مزایای اقتصادی و صنعتی و ارزآوری که در سطح کلان و ملی برای کشور در پی دارد، پتانسیل و قابلیت افزایش هنر و ایجاد اشتغال در قالب بنگاههای کوچک، متوسط و بزرگ را با سرمایه اولیه ناچیز در جهت ایجاد اشتغال بار سنگینی از دوش دولتها بر میدارد و این مهم همراستا با شعار سال، یعنی «اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید» است. این صنعت-هنر پتانسیل اشتغال برای تمام قشرهای جامعه اعم از زن و مرد در سنین مختلف را دارد. مسوولان دلسوز کشور باید این مهم را به عنوان یکی از محورهای اصلی برای عملیاتی کردن شعار سال 1396 (اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید) مدنظر قرار دهند. در ایران حدود 4 میلیون نفر مستقیم و غیرمستقیم از این هنر- صنعت امرار معاش میکنند و حدود 38 درصد سهم صادرات فرش دنیا بر عهده ایران است که متاسفانه در چند وقت گذشته درصد سهم ایران از صادرات این صنعت- هنر در حال کاهش بوده است و امروز با توجه به شعار سال باید بتوان این حوزه را ترمیم و آن را به شکوفایی رساند.
ارسال نظر