ندا لهردی: گاهی واقعیت‌ها به ما از آنچه که فکر می‌کنیم نزدیک‌تر هستند؛ در ضمیر ناخود‌آگاهمان. به‌عنوان مثال وقتی مردم می‌خواهند یک کارآفرین موفق را در ذهن تصور کنند، تصویری از یک مرد برای آنها تداعی می‌شود. این در حالی است که گاهی هم بعضی زنان تصور می‌کنند توانایی انجام بعضی کارها را ندارند. یک موسسه تحقیقاتی در بریتانیا بعد از بررسی‌های مختلف، تحلیل خود از این موضوع را در یک جمله خلاصه کرده است: «این دسته از زنان اگر مدل و الگوی واقعی را نبینند، باور نمی‌کنند که می‌توانند.»
درست به همین دلیل هم هست که الگوها اهمیت زیادی دارند و می‌توانند راهکار خوبی برای تغییر تصورات اشتباه در افراد باشند. به‌عنوان نمونه تاثیر «شریل سندبرگ» و «ماریسا مایر» در دنیای تکنولوژی چیزی است که همه در سراسر دنیا آن را درک کرده و دیده‌اند.

وقتی زنان بیشتری در سمت‌های مدیریتی شرکت‌ها و بنگاه‌های تجاری تکنولوژی دیده شوند، به تدریج حضور آنها به یک روال عادی، منطقی و البته مهم در جریان رشد صنعت تکنولوژی و صنایع دیگر تبدیل می‌شود. در واقع به همین دلیل هم هست که بررسی‌های مختلفی در زمینه نقش زنان در روند رشد صنعت تکنولوژی و بخش‌های دیگر انجام شده است که در نهایت به نتایج جالبی منتهی شده است. نتایج مجموعه‌ای از این تحقیقات نشان می‌دهد مدیران و کارآفرینان زن می‌توانند وسیع‌تر فکر کنند، آینده‌نگرتر باشند، با شجاعت بیشتری جاه‌طلبی‌های خود را دنبال کنند، موفقیت‌های کوچک خودشان را برای رسیدن به موفقیت‌های بزرگ‌تر جشن بگیرند، به سختی کار کنند، مقاوم و صبورتر باشند و در نهایت برای اطرافیانشان به خوبی نقش یک الگوی واقعی را بازی کنند. با این اوصاف است که از «آدا لاولیس» گرفته تا «شریل سندبرگ»، زنان از دهه ۱۸۰۰ روند توسعه تکنولوژی را شکل داده‌اند. در همین راستا است که وب‌سایت گاردین اخیرا فهرستی از بهترین الگوهای زنان در صنعت تکنولوژی را منتشر کرده است که می‌تواند برای بسیاری از ما جالب توجه باشد. این فهرست را در اینجا دنبال می‌کنیم:



آدا لاولیس: او چهره واقعی یک زن و نفوذش در مسائل ریشه‌ای و اساسی را به نمایش می‌گذارد. آدا در سال 1851 در لندن متولد شد. بعد از آنکه توانست الگوریتمی بنویسد که توسط یک ماشین اجرا شود، به‌عنوان اولین برنامه‌نویس کامپیوتری جهان شناخته شد. لاولیس اهمیت توسعه و پیشرفت و آنچه می‌تواند به آینده‌ای بهتر منتهی شود، را شناخت. او در گوشه‌ای از دفتر یادداشت شخصی‌اش نوشته است:‏ «ممکن است اعداد روی عملکرد چیزهای دیگر تاثیر بگذارند و به این ترتیب ماشین‌های آینده احتمالا جزئیات خاص و علمی از قطعات موسیقی را می‌توانند با هم ترکیب کنند.»



مارتا لین فاکس: او توانست در اوج حباب اینترنتی اوایل دهه ۲۰۰۰ شرکت اینترنتی Lastminute.com را تاسیس و راه‌اندازی کند. از آن زمان بود که او به‌تدریج به قدرتمندترین سرباز دیجیتال انگلستان تبدیل شد، از سوی دولت این کشور لقب «قهرمان پیشرو دیجیتال» را گرفت و در نهایت وارد مجلس اعیان انگلستان شد. او در این مورد گفته است: «دقیقا نمی‌دانم چطور این اتفاق افتاد، اما غیبت زنان تاثیر عمیقی بر خدماتی دارد که ما هر روزه از آنها استفاده می‌کنیم.»



سوزان وژسیکی: او با ریشه‌های خانوادگی‌اش رشد کرد؛ پدرش یک استاد فیزیک در دانشگاه استنفورد بود و به این ترتیب او کودکی خودش را در محوطه این دانشگاه در کنار ریاضیدانان و فیزیکدانان مشهور آن دوره سپری کرد. او یک سال بعد از تاسیس گوگل به این شرکت پیوست و در پشت صحنه بسیاری از مهم‌ترین قابلیت‌های این موتور جست‌وجو مانند خلق اولین گوگل Doodle قرار گرفت. او درست یک سال قبل از آنکه گوگل در سال 2006 وب‌سایت YouTube را بخرد به‌عنوان رئیس این وب‌سایت به اشتراک‌گذاری ویدئو به این شرکت پیوست.



بلیندا پارمار: یکی از پیشگامان انگلیسی در صنعت تکنولوژی که موسس شرکت Little Miss Geek و مدیرعامل شرکت Lady Geek است. Little Miss Geek در واقع یک کمپین الهام‌بخش با هدف ترغیب زنان به‌کار در بخش‌های مختلف تکنولوژی و صنعت بازی‌های ویدئویی است که زیرمجموعه شرکت بزرگ‌تر Lady Geek است که با هدف فراهم آوردن امکان دسترسی بیشتر زنان به تکنولوژی و بخش‌های وابسته به آن تاسیس شده است. او به خاطر همین فعالیت‌هایش در جهت نفوذ بیشتر زنان در عرصه تکنولوژی در سال 2014 از دولت انگلستان جایزه گرفت. او در توضیح فعالیت‌هایش می‌گوید:‏ «رعایت تنوع جنسیتی در هر صنعتی مهم است، اما در تکنولوژی این اهمیت بیشتر هم می‌شود. تکنولوژی راهی است که کمک می‌کند همه مردم جهان با یکدیگر مرتبط شوند.»



شریل سندبرگ: مدیر ارشد عملیات شرکت فیس‌بوک، یکی از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین زنان دنیا در صنعت تکنولوژی است. او اولین زنی است که به عضویت هیات‌مدیره شرکت فیس‌بوک درآمده است. سندبرگ قبل از ورودش به فیس‌بوک در سال 2008، معاون بخش فروش آنلاین جهانی و عملیات در شرکت گوگل بود. او در بخشی از کتاب «تکیه بده» (Lean In) خودش، نوشته است: «ما روی شانه‌های زنانی ایستاده‌ایم که قبل از ما آمدند؛ زنانی که مجبور بودند برای حقوق خودشان که ما حالا به‌راحتی در اختیار داریم، بجنگند.»



کاترین پارسونز: یکی از ستارگان معروف صنعت تکنولوژی انگلستان است که موسس شرکت Decoded است و در زمینه آموزش دیجیتالی فعالیت می‌کند. هدف او رفع ابهامات و مشکلات برنامه‌نویسی و توسعه سرگرمی‌های دیجیتالی است. شرکت او متعهد است به افرادی که هیچ دانش کامپیوتری ندارند، در طول یک روز ساختن یک اپلیکیشن را آموزش دهد. او اخیرا به‌عنوان یکی از پنجاه زن الهام‌بخش در صنعت تکنولوژی اروپا معرفی شده است.



جولیانا روتیچ: او مدیر اجرایی Ushahidi است؛ یک شرکت غیر‌انتفاعی که نرم‌افزارهای متن‌باز را توسعه می‌دهد. او در واقع در زمینه ارائه ابزارهای تحت وب‌ جدید برای دسترسی به جریان آزاد اطلاعات به‌خصوص در کنیا، پیشرو است. او فارغ‌التحصیل رشته IT است و به‌عنوان یک بلاگر معروف هم شناخته می‌شود. شرکت نرم‌افزاری او اولین بار در جریان بحران مربوط به انتخابات ریاست جمهوری کنیا در سال 2007، شناخته شد. نرم‌افزارهای این شرکت با استفاده از وب، موبایل، اطلاعات مربوط به مکان جغرافیایی و ابزارهای مشابه اینها می‌توانند دسترسی به اطلاعات را برای افراد مختلف در هر جایی فراهم کنند.



نیکولا مندلسون: او به‌عنوان یک بریتانیایی، قدرتمندترین کارمند فیس‌بوک در خارج از ایالات متحده آمریکا است. وقتی او به‌عنوان معاون بخش اروپا، خاورمیانه و آفریقا در شرکت فیس‌بوک انتخاب شد، یک الگو در میان مادران شاغل بود. مندلسون در مصاحبه اخیرش گفته است: «فکر می‌کنم شغل مدیریت و اداره کارمندان برای فعالیت بهتر و حمایت از آنها برای زنان بسیار مناسب است.»



الیزابت فینلر: او بین سال‌های دهه 1970 و 1980 مدیر مرکز Network Information Systems در موسسه تحقیقاتی استنفورد در آمریکا بود. بعد از آن او پروژه Arpanet را با تیم خودش توسعه داد و روی اینترنت قرار داد. او هنوز در سن 84 سالگی هم کار می‌کند. فینلر در سال 2010 تاریخچه Network Information Centre را نوشت و در سال 2012 به صورت رسمی به جمع مشهورترین فعالان عرصه اینترنت پیوست.



دورکاس موتونی: یک کارآفرین و دانشمند علوم کامپیوتری که در پشت اغلب اپلیکیشن‌های آنلاینی که به‌طور گسترده‌ای در آفریقا استفاده می‌شوند و بعضی از اصلاحات اجتماعی و سیاسی این قاره قرار دارد. شرکت او یعنی AfChix با هدف ترغیب دختران به انتخاب مشاغل مرتبط با علوم کامیپوتری و کمک به زنان فعال در این عرصه، فعالیت می‌کند. در سال 2008 او به خاطر فعالیت‌هایش برای اصلاح تقسیم نامتوازن جنسیتی مشاغل تکنولوژی جایزه گرفت و سال گذشته میلادی به جمع مشاهیر اینترنتی جهان پیوست.