مشکلات امنیتی ساعت‌های هوشمند

بررسی‌های شرکت اچ‌پی نشان می‌دهد ساعت‌های هوشمند هم در برابر حملات بدافزاری مصونیت ندارند و بسیاری از این ساعت‌ها آسیب‌پذیری‌هایی مهم دارند. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از وی تری، شرکت اچ پی ۱۰ ساعت هوشمند موجود در بازار را مورد بررسی قرار داده و برنامه‌های قابل نصب روی آنها را هم به دقت تجزیه و تحلیل کرده تا به نقاط ضعف و قوت آنها پی ببرد.

براساس این بررسی تمامی ساعت‌های هوشمند دارای حفره‌های امنیتی هستند که ازجمله مهم‌ترین آنها می‌توان به ضعف در تشخیص هویت کاربران، رمزگذاری ضعیف و مشکلات مربوط به حریم شخصی اشاره کرد. اچ پی تصریح کرده که نتایج این بررسی‌ها ناامیدکننده است ولی شگفت آور نیست. باید تلاش‌ها برای ارتقای امنیت ساعت‌های هوشمند افزایش یابد و جلوی برقراری ارتباط ناایمن میان ساعت‌های هوشمند و برنامه‌ها و خدمات کلود گرفته شود.

شرکت اچ پی از اعلام نام ساعت‌ها و شرکت‌هایی که محصولاتشان مورد بررسی قرار گرفته، خودداری کرده، اما نتایج بررسی‌هایش را به شرکت‌های سازنده اعلام کرده است.

براساس اطلاعات موجود ۳۰ درصد ساعت‌های بررسی شده به مهاجمان امکان می‌دهند تا به داده‌های شخصی کاربران دسترسی یابند. علت این مساله استفاده از کلمات عبور ضعیف، عدم قفل کردن حساب‌های کاربران در صورت ضرورت و... است. رابط‌های کاربری اتصال به خدمات ابری ۳۰ درصد از ساعت‌ها هم دچار مشکل هستند و این امر موجب نگرانی جدی شرکت اچ پی شده است.

در ۷۰ درصد از ساعت‌ها هم به‌روزرسانی به سیستم عامل جدید بدون رمزگذاری انجام می‌شود و این امر مشکلات خاص خود را به همراه می‌آورد. علاوه‌بر این هکرها می‌توانند به اطلاعاتی که توسط ساعت‌های هوشمند از کاربران جمع‌آوری می‌شود دسترسی یافته و از آنها سوءاستفاده کنند. این اطلاعات عبارت است از: اطلاعات مربوط به وضعیت سلامت کاربران و حتی اطلاعات مربوط به باز کردن قفل خانه‌ها و خودروها که روی برنامه‌های هوشمند برخی از این ساعت‌ها ذخیره شده است.