تلاش برای حضور پررنگ زنان در بازار تکنولوژی ایران

دنیای اقتصاد: اولین نشست گروه کفشدوزک، گروهی که با هدف آشنایی زنان با حوزه تکنولوژی و فناوری اطلاعات چندسالی کار خود را شروع کرده در آخرین روز هفته گذشته برگزار شد.

این نشست با هدف همفکری، شبکه‌سازی و ایجاد رابطه‌های کاری جدید بین زنان علاقه‌مند یا فعال در حوزه تکنولوژی برپا شد. شرکت‌کنندگان در این نشست را زنان فعال و سرمایه‌گذار در حوزه راه‌اندازی کسب و کار و تکنولوژی تشکیل می‌دادند. البته در بین این شرکت‌کنندگان افراد علاقه‌مند به این حوزه که در حال حاضر به صورت تخصصی در بخش تکنولوژی هم فعالیت نمی‌کنند نیز حضور داشتند. برای مثال دختر دبیرستانی به‌عنوان یکی از شرکت‌کنندگان برنامه کفشدوزکی‌ها دیده می‌شد که بین انتخاب رشته پزشکی و برنامه‌نویسی کامپیوتری سر دوراهی قرار گرفته بود. او در خصوص هدفش از شرکت در این نشست می‌گوید: «شرکت در چنین جلسه‌هایی که کمتر در کشور یا حتی در تهران برای زنان صورت می‌گیرد به من کمک می‌کند تا از تجربیات زنان فعال این حوزه استفاده کنم و تصمیم درستی بگیرم.» در همین زمینه دانشجوی فارغ‌التحصیل از یک دانشگاه دولتی دیده می‌شد که روی پروژه هوشمندسازی خانه‌ها کار می‌کرد. او هدفش از حضور در این نشست را پیدا کردن یک حامی از پروژه‌اش عنوان و تاکید می‌کند از آنجا که دانشگاه از پروژه او حمایت نکرده، می‌تواند در این نشست با زنان مختلفی که در حوزه تکنولوژی کار می‌کنند آشنا شود و علاوه بر دریافت ایده، دایره دوستان کاری خود را نیز گسترش دهد.

مریم انصاری، یکی از موسسان پروژه کفشدوزک در خصوص هدف برگزاری این نشست نیز می‌گوید: «نشست کفشدوزک به زنان کمک می کند تا شبکه کاری خود را گسترش دهند و با مهارت‌های شبکه‌سازی در دنیای تکنولوژی و کسب‌وکار آشنا شوند. این رویداد برای زنانی است که به حوزه تکنولوژی علاقه‌مند و در آن فعال هستند تا با افراد تازه‌ای آشنا شوند، شبکه‌سازی کنند، با سایرین تعامل و همفکری کنند و دوستان کاری تازه‌ای بیابند.» او تاکید می‌کند که برگزاری این نشست‌ها در آینده در تهران ادامه خواهد داشت و همچنین تلاش خواهد کرد که این نشست‌ها در شهرهای دیگر کشور مانند اصفهان، تبریز و ‌شیراز نیز برگزار شود. در اولین نشست کفشدوزکی‌ها کاملیا غرقی، رئیس توسعه محصول راهکارهای نوین همراه از شرکت فناپ نیز به‌عنوان میهمان با حضور در بین زنان این نشست به تبادل نظر و انتقال تجربیاتش در حوزه تکنولوژی پرداخت. او بزرگ‌ترین دلیل عدم حضور زنان یا حضور کمرنگ آنها در بخش تکنولوژی را به باور نداشتن توانایی‌ها و عدم اعتماد به نفسشان در جامعه ارتباط می‌دهد و تاکید می‌کند فشارهای سنتی و فرهنگی هم مانع بزرگی بر سر راه این زنان است. او که فوق‌ لیسانس نرم‌افزار دارد و یکی از داوطلبان کفشدوزک است، باور دارد که زنان بیشتری باید در پست‌های مدیریتی شرکت‌های حوزه فناوری حضور داشته باشند و چنین نشست‌هایی می‌تواند به فرهنگسازی و باور به توانایی‌های زنان در حوزه تکنولوژی کمک کند.