زل زدن به موبایل ۱۳ کیلو روی ستون فقرات فشار میآورد
خیره شدن به صفحه تلفن هوشمند آن هم با گردنی که تنها ۱۵ درجه رو به جلو خم شده، حدود ۱۳ کیلو فشار مضاعف به ستون فقرات وارد میکند. این فشار که بسته به حالت گردن تا ۲۷ کیلو هم میرسد خطری جدی برای سلامت گردن و کمر است. به گزارش دویچهوله، زندگی بدون گوشیهای تلفن هوشمند اینروزها برای بسیاری غیرقابل تصور است. نگاه خیره به صفحه تلفن با گردنی که به جلو خم شده به حالتی عادی و روزمره تبدیل شده است. کم نیستند کسانی که هر لحظه از وقت آزاد خود را برای انداختن نگاهی به صفحه تلفن صرف میکنند و حتی کسانی تا ساعاتها سرگرم رد و بدل کردن پیام کوتاه، تماشا کردن ویدئو یا خواندن مطلبی روی صفحه کوچک موبایل خود هستند.
خیره شدن به صفحه تلفن هوشمند آن هم با گردنی که تنها ۱۵ درجه رو به جلو خم شده، حدود ۱۳ کیلو فشار مضاعف به ستون فقرات وارد میکند. این فشار که بسته به حالت گردن تا ۲۷ کیلو هم میرسد خطری جدی برای سلامت گردن و کمر است. به گزارش دویچهوله، زندگی بدون گوشیهای تلفن هوشمند اینروزها برای بسیاری غیرقابل تصور است. نگاه خیره به صفحه تلفن با گردنی که به جلو خم شده به حالتی عادی و روزمره تبدیل شده است. کم نیستند کسانی که هر لحظه از وقت آزاد خود را برای انداختن نگاهی به صفحه تلفن صرف میکنند و حتی کسانی تا ساعاتها سرگرم رد و بدل کردن پیام کوتاه، تماشا کردن ویدئو یا خواندن مطلبی روی صفحه کوچک موبایل خود هستند. متخصصان کلینیک «جراحی ستون فقرات و توانبخشی» در نیویورک به این نتیجه رسیدهاند که سر انسان بزرگسال با ۴ تا ۶ کیلو وزن و ۱۵ درجه خمیدگی رو به جلو حدود ۱۳ کیلو فشار مضاعف بر ستون فقرات وارد میکند. این درحالی است که نگاه کردن به صفحه گوشیهای موبایل اغلب با سری خمیدهتر صورت میگیرد. اگر خمیدگی گردن تا ۶۰ درجه باشد، فشار روی ستون فقرات، گردن و کمر تا ۲۷ کیلوگرم میرسد. ادامه این فشار موجب سفتشدن عضلات گردن، انقباض عضلات کمر و حتی ساییدگی زودهنگام دیسک مهرههای ستون فقرات میشود. رئیس «انجمن پزشکان متخصص سلامت شغلی» در آلمان، «ولفگانگ پانتر» در گفتوگو با خبرگزاری آلمان توضیح میدهد: «ما سالها است که در مورد استفاده طولانی مدت از تلفنهای هوشمند همراه که موجب دردهایی ازجمله گردن و سر درد میشوند هشدار میدهیم و حتی آنها را با عنوان موارد «همراه-گردن» میشناسیم.» پزشکان آلمانی که تخصص آنها در زمینه سلامت شغلی است همواره توصیه میکنند که باید از حالتهای غیرطبیعی که اغلب یکسویه به بدن فشار وارد میکنند پرهیز کرد. برداشتن نگاه از روی صفحه کامپیوتر یا صفحه گوشی موبایلو دیدن مناظر دورتر، چرخاندن گردن بلند شدن و کمی قدم زدن همه توصیههای سادهای هستند که از فشار روی ستون فقرات کم میکنند.
پروفسور «برند کلدنی»، رئیسبخش ارتوپدی و جراحی سوانح کلینیک هرتسوگنآوراش میگوید: «انسان در طبیعت خود جانداری متحرک است نه تنبل. بدن انسان نیاز به تحرک دارد تا در مناسبترین فرم خود بماند.»
او نیز مانند سایر متخصصان این رشته، زل زدن به صفحه کامیپوتر، نشستن مداوم در دفتر یا پشت میز کار را برای بدن انسان «سم» میداند.
این متخصصان تاکید دارند که آناتومی بدن با توجه به تکامل طبیعی خود نیازمند آن است که در حالت ایستاده یا رفتن از یک مکان به مکان دیگر، حرکات مختلفی انجام دهد تا در مناسبترین فرم خود بماند.
سکون در یک حالت میتواند به سرعت برای سلامت بدن مشکلساز شود. این نکته در مورد نوجوانان که ستون فقرات انعطاف پذیرتری دارند قابل توجهتر است.
«کنت هنسراج»، جراح ستون فقرات در نیویورک با اشاره به حالت نادرست بدن نوجوانان که مدتی طولانی با موبایل چت کرده یا ویدئو تماشا میکنند، میگوید: «ستون فقرات نوجوانان ضریب خطر بالاتری برای آسیبپذیری ناشی از حالت بدن دارد.» این آسیبها که ممکن است پس از مدتی طولانی خود را نشان دهند، میتوانند پیامدهای جبرانناپذیری داشته باشند.
این جراح توصیه میکند گوشی تلفن هوشمند یا تبلت را بالا بگیرید تا نیازی به خم کردن شدید گردن نباشد. با این کار مدت استفاده از این دستگاهها را نیز به طور خودکار کوتاه میکنید چون این حالت برای دستها خستهکننده است. کارشناسان توصیه میکنند که به جای گوشی موبایل از لپتاپ یا کامپیوتری که مانیتور روی میزی با بلندی مناسب قرار گرفته، استفاده کنید تا فشار کمتری به ستون فقرات خود وارد کنید. البته ورزشی که از آن لذت میبرید را فراموش نکنید.
ارسال نظر