پارچه‌های هوشمند جهت کنترل ضربان قلب

خبرگزاری مهر: مخترعان ایرانی موفق به ساخت پارچه‌های هوشمندی شدند که می‌تواند ضربان قلب و علائم حیاتی بدن را کنترل کرده و به پزشک مخابره کند. علی آقایی، مخترع «منسوج هوشمند AHIS ثبت‌کننده علائم حیاتی و حرکتی بدن افراد» مهم‌ترین اطلاعات بدن را علائم حیاتی دانست و به خبرگزاری مهر گفت: به فکر ساخت پارچه‌های هوشمندی افتادیم که بعد از تبدیل شدن این پارچه‌ها به لباس، علائم حیاتی و ضربان قلب را کنترل، ثبت و تحلیل کند.

وی با بیان اینکه لباس هوشمند می‌تواند بدون خطا وضعیت بدن را ثبت و تحلیل کند، افزود: افراد با پوشیدن این لباس می‌توانند از علائم حیاتی، علائم حرکتی بدن خود مطلع شوند یا حتی این اطلاعات را به پزشک یا پرستار خود مخابره کنند.

آقایی با اشاره به اینکه ارسال اطلاعات به پرستار یا پزشک می‌تواند به‌صورت زنده و آنی باشد، عنوان کرد: این پارچه قابل شست‌وشو است و علائم حیاتی را مخابره می‌کند. وی افزود: به همراه این لباس یک سیستمی است که می‌تواند علائم حیاتی و نوار قلب بیمار را از راه دور به پرستار بفرستد.

آقایی در خصوص کاربردهای دیگر این اختراع گفت: منسوج هوشمند علاوه بر ثبت علائم حیاتی (تنفسی، ضربان قلب) می‌تواند، علائم حرکتی در بیماران ناتوان جسمی، معلولین حرکتی، بیماران دیابتی و قلبی، بیماران اورژانسی، نوزادان و سالمندان را ثبت و تحلیل کند.

به گفته وی، بیماران می‌توانند علائم حیاتی خود را به‌صورت مداوم و طولانی مدت و بدون محدودیت مکانی ثبت و تحلیل کنند. همچنین بیماران حرکتی می‌توانند با استفاده از این منسوج هوشمند در دوران نقاهت کنترل شوند.

آقایی با تاکید بر اینکه این لباس برای ورزشکاران قابل استفاده است، عنوان کرد: این منسوج در کاربرد ورزشی می‌تواند روند تمرینی و نوع تغذیه ورزشکاران، همچنین رفتار حرکتی آنها را در شرایط شبیه سازی شده با محل مسابقه، بررسی کند.

به گفته وی از این پارچه‌ها می‌توان در هوا فضا و کشتی سازی و برای تحلیل نیرو و کرنش اجزا و قطعات حساس به تغییر طول در تجهیزات هوایی، استفاده کرد. علاوه بر اینها پارچه‌های هوشمند در صنعت عمران برای ثبت انبساط و انقباض سازه‌ها، بررسی و ثبت نیروهای وارده بر قسمت‌های مختلف سازه نیز قابل استفاده هستند. وی در خصوص بازارهای این نوع فناوری توضیح داد و افزود: با توجه به تخصصی بودن این فناوری، بازارهای نسوج هوشمند می‌تواند بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها، باشگاه‌های ورزشی و مراکز فروش تجهیزات پزشکی باشند. این اختراع دارای سطح سه بنیاد ملی نخبگان است و به ثبت رسیده است.