بحث داغ شبکههای اجتماعی موبایلی
واکنشها به درخواست فیلترینگ وایبر
اعلام مهلت یکماهه به وزیر ارتباطات برای مسدود کردن وایبر و واتساپ از سوی محسنیاژهای از جمله پرسروصداترین خبرهای این هفته است. در حالیکه شبکههای اجتماعی موبایلی امروزه به یکی از کاربردیترین وسایل روزمره بسیاری از کسب و کارها و افراد تبدیل شده حالا همگان منتظرند تا واکنش وزارت ارتباطات به این اولتیماتوم را ببینند. در ادامه برخی واکنشها به موضوع فیلترینگ وایبر را میخوانید. شهریار پورآذین یک متخصص امنیت شبکه در این زمینه به «ایسنا» گفت که فیلتر کردن برخی از شبکههای اجتماعی در فرصتی کوتاه باعث صدمه به بخشهای متکی به ICT میشود.
اعلام مهلت یکماهه به وزیر ارتباطات برای مسدود کردن وایبر و واتساپ از سوی محسنیاژهای از جمله پرسروصداترین خبرهای این هفته است. در حالیکه شبکههای اجتماعی موبایلی امروزه به یکی از کاربردیترین وسایل روزمره بسیاری از کسب و کارها و افراد تبدیل شده حالا همگان منتظرند تا واکنش وزارت ارتباطات به این اولتیماتوم را ببینند. در ادامه برخی واکنشها به موضوع فیلترینگ وایبر را میخوانید. شهریار پورآذین یک متخصص امنیت شبکه در این زمینه به «ایسنا» گفت که فیلتر کردن برخی از شبکههای اجتماعی در فرصتی کوتاه باعث صدمه به بخشهای متکی به ICT میشود. وی افزود: با توجه به اینکه برای بسیاری از شبکههای اینترنتی پروتکلهای پیچیدهای نوشته شده است، فیلتر کردن آنها باعث میشود اطلاعاتی که قرار نیست فیلتر شوند نیز قابل دسترسی نباشند. وی افزود: به دلیل سختی فیلتر کردن اینگونه شبکهها، چارهای جز این وجود ندارد که با مسدود کردن محتوا در آنها اطلاعاتی را که مشکوک نیز هست غیرقابل دسترسی کنیم که این امر در نهایت به نارضایتی کاربران منجر میشود.
در همین حال یک استاد دانشگاه علم و صنعت هم گفت: اجرای فیلترینگ هوشمند روی شبکههای اجتماعی مثل وایبر، واتس اپ و... امکانپذیر است اما با توجه به اینکه سرور این شبکهها در ایران نیست اجرای فیلترینگ هوشمند در بازه زمانی یکماهه امکانپذیر نیست. علیاصغر بهشتی با اشاره به اینکه اجرای فیلترینگ هوشمند نیازمند امکانات زیرساختی خاصی است، تصریح کرد: این فیلترینگ باید به گونهای باشد که بتواند محتوای ترافیکی را که از خود عبور میدهد به صورت یکسری کلیدواژه یا نوع اطلاعات جداسازی کرده و فیلتر کند.
وی با اشاره به اینکه سیستم رمزنگاری، سیستمی حجیم است که در حال حاضر برنامهنویسان کمتر در پروتکلهای شبکه اجتماعی از آن استفاده میکنند، خاطرنشان کرد: با توجه به این مساله فیلتر کردن محتوای این شبکهها کار دشواری نبوده و امکانپذیر است اما در عین حال پیچیدگیهای خاص خود را دارد و نیازمند زمان کافی و هدفگذاری است.
پژوهشگر حوزه روزنامهنگاری و رسانههای آنلاین با اشاره به اینکه بحثهایی که امروز درباره ابزارهای ارتباطی جدید مطرح میشود، مشابه بحثهایی است که یک دهه پیش درباره وبلاگ جریان داشت، میگوید: این مقابلهها دوامی ندارد و نمیشود جلوی تکنولوژی ایستاد. همیشه در جامعه ما همین بوده است؛ موج و مخالفتهایی ایجاد میشود، ولی دوام نخواهد داشت.
همچنین مصطفی قوانلو قاجار- پژوهشگر حوزه روزنامهنگاری و رسانههای آنلاین - در گفتوگو با «ایسنا»، درباره نرمافزارهای ارتباطی گفت: در حال حاضر نوع جدیدی از ابزارهای رسانهای به بازار آمده که با استفاده از آنها دسترسی آزاد به اطلاعات برای کاربران بسیار راحتتر شده و به واسطه آنها فضای جدیدی برای انتقال اطلاعات ایجاد شده است.
متاسفانه افراد تصمیمگیرنده و ذینفوذ توجه نمیکنند که مساله، محتوای رد و بدل شده در این شبکهها نیست، مساله اصلی، ابزارهایی است که هر روز با شکل جدیدی به این عرصه میآیند و نمیشود آنها را متوقف کرد.
ارسال نظر