دنیای‌اقتصاد- بازار کامپیوترهای شخصی در سال‌های اخیر روند رشد منفی داشته و با کاهش جدی میزان صادرات جهانی رو به رو بوده است.
در واقع رشد چشمگیر بازار محصولاتی مانند موبایل‌های هوشمند و تبلت‌ها باعث شده است، تقاضا در بازار کامپیوترهای شخصی و رومیزی تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کند.
این موضوع همچنین بازار لوازم جانبی کامپیوترهای شخصی را هم تحت تاثیر خودش قرار داده است. از آنجا که مانیتورها مهم‌ترین لوازم جانبی برای کامپیوترهای شخصی به حساب می‌آیند، حالا شاهد کاهش روند رشد بازار این محصولات هستیم.
جدیدترین گزارش منتشر شده توسط موسسه تحقیقاتی IDC در این زمینه هم این موضوع را تایید می‌کند. این گزارش نشان می‌دهد میزان صادرات جهانی انواع مانیتور در فصل چهارم سال ۲۰۱۳ به کمتر از ۳۵ میلیون دستگاه رسیده که این میزان در مقایسه با فصل سوم سال ۲۰۱۳ کاهش ۴/۰ درصدی داشته است که بیشتر از پیش‌بینی‌های قبلی هم بوده است.
از طرفی میزان صادرات جهانی مانیتورها در فصل چهارم سال ۲۰۱۳ نسبت به فصل چهارم سال ۲۰۱۲ کاهش ۸/۳ درصدی داشته است. کارشناسان و تحلیلگران بازار معتقدند که این اتفاق به دنبال کاهش قابل توجه میزان صادرات و فروش کامپیوترهای شخصی و رومیزی در این مدت بوده است.
«جنیفر سانگ» یکی از کارشناسان IDC در این زمینه می‌گوید: «دو شرکت Dell و HP برای دومین بار در سال ۲۰۱۳ شاهد افزایش میزان صادرات جهانی خودشان بوده‌اند. از نظر منطقه‌ای، بازار منطقه اروپای شرقی، خاورمیانه و آفریقا بیشترین میزان رشد مثبت را در فصل چهارم سال میلادی گذشته داشته‌اند که در این مورد ۲ کشور ایتالیا و اسپانیا بیشترین سهم رشد را در اختیار داشته‌اند.»
در فصل اول سال ۲۰۱۳ کارشناسان IDC پیش بینی کرده بودند که میزان صادرات جهانی مانیتورها با رشد فصلی منفی ۹ درصدی به ۷/۳۱ میلیون دستگاه در فصل چهارم برسد. با این حال اما این موسسه تحقیقاتی پیش‌بینی خود از میزان صادرات بازار جهانی مانیتور در کل سال ۲۰۱۴ را از ۲/۱۲۵ میلیون دستگاه به ۶/۱۲۵ میلیون دستگاه افزایش داده است که این میزان در مقایسه با سال ۲۰۱۳ کاهش ۶/۸ درصدی را تجربه خواهد کرد. این در حالی است که فعالان و کارشناسان بازار مانیتور انتظار دارند میزان صادرات جهانی این محصولات در سال ۲۰۱۸ به ۸/۱۰۴ میلیون دستگاه برسد.
LEDهای پر طرفدار
در میان انواع مختلف مانیتور، مدل‌های LED همچنان بیشترین طرفداران و خریداران را به خودشان اختصاص داده‌اند. به این ترتیب میزان صادرات و فروش جهانی مانیتورهای LED همچنان افزایش پیدا کرده و سهم ۳/۸۴ درصد از کل بازار مانیتور در فصل چهارم سال ۲۰۱۳ را به خودشان اختصاص داده است که این موضوع نشان از رشد ۴/۱۴ درصدی بازار این نوع مانیتورها در یک سال گذشته دارد. از طرفی مانیتورهای ۲۱ اینچی بیشترین میزان فروش در پنج فصل گذشته را در سراسر جهان داشته‌اند. این مانیتورها سهم ۷/۲۰ درصدی از کل فروش در فصل چهارم سال ۲۰۱۳ داشته‌اند. مانیتورهای مجهز به تیونر تلویزیونی هم همچنان پرطرفدار هستند و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۱۸ سهم ۹/۷ درصدی این بازار را به خودشان اختصاص بدهند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۳ برابر ۴/۵درصد بوده است. در این مورد ۲ برند LG و Samsung بیشترین سهم بازار مانیتورهای مجهز به تیونر تلویزیونی را در اختیار دارند.
این در حالی است که با گسترش استفاده از صفحه نمایش‌های لمسی، تمایل به خرید مانیتورهای لمسی هم در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده است. با این حال اما هنوز این مانیتورها بازار کوچکی دارند.
بر اساس گزارش اخیر IDC، مانیتورهای لمسی در سال ۲۰۱۳ سهم ۴/۰ درصدی از کل بازار جهانی مانیتور را در اختیار داشته‌اند که بیشترین فروش آنها در بازار ایالات متحده آمریکا هم بوده است. در بازار مانیتورهای لمسی هم برند HP بیشترین میزان تولید و فروش را به خودش اختصاص داده است.

مانیتورها رو به خاموشی

مانیتورها رو به خاموشی