رگولاتوری اعلام کرد: برای ترخیص کالای ارتباطی، باید یک نمونه از آن توسط اپراتور برای ارزیابی ارائه شود و تایید نمونه بگیرد. قبلا برای مساعدت با مخابرات، مجوز ترخیص مشروط صادر می‌شد که به دلیل عدول مخابرات از تعهدات، این روند متوقف شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، در ادامه سریال گفت‌و شنود رسانه‌ای مخابرات و رگولاتوری، رگولاتوری به بخش دیگری از صحبت‌های مدیرعامل شرکت مخابرات ایران پاسخ داد. اخیرا در جریان مراسم افتتاح تجهیزات شبکه انتقال شرکت‌های مخابرات استانی، مدیرعامل شرکت مخابرات از توقف چند صد میلیارد تومانی تجهیزات مخابراتی در گمرک خبر داد و گفت: پس از دور زدن تحریم‌های آمریکا، چند صد میلیارد تجهیزات مخابراتی را به 4تا5 برابر قیمت خریداری کرده‌ایم و اکنون بیش از 4 ماه است که برای ترخیص از گمرک، تاییدیه نمی‌دهند.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به این گفته این طور پاسخ داد: در فرآیند تائید نمونه، ترخیص تجهیزات ارتباطی صرفا پس از بررسی و ارزیابی نمونه کالاهای ICT وارداتی به کشور و صدور گواهی تایید نمونه امکان‌پذیر است و اگر ارائه نمونه برای طی فرآیند تایید نمونه، از سوی اپراتور انجام نشده باشد، تاخیر در ترخیص به اپراتور مربوط می‌شود.حسین صادقیان مدیرکل دفتر استاندارد و تایید نمونه رگولاتوری افزود: پیش از این، براساس سیاست‌های رگولاتوری و به منظور مساعدت با شرکت‌های بزرگ دولتی و خصوصی مانند شرکت مخابرات ایران، مجوز ترخیص کالاهای آنها، مشروط به اینکه نمونه تجهیزات، پس از طی زمان لازم برای بررسی و ارزیابی به رگولاتوری ارسال شود، صادر شده است. وی تاکید کرد: با وجود انتظار منطقی از پایبندی این شرکت‌ها به انجام تعهدات، این روند پس از پیگیری‌ مستمر رگولاتوری و عدم‌ همکاری شرکت مخابرات ایران متوقف شده و صدور مجوز منوط به بررسی، ارزیابی و طی فرآیند تایید نمونه تجهیزات است.