روزهای خوب CRT رو به پایان است
محبوبیت رو به گسترش تلویزیونهای LCD
رنگها همچنان جادو میکنند. قدیم و جدید یا کهنه و نو ندارد، رنگها همیشه جذابند.
رنگها همچنان جادو میکنند. قدیم و جدید یا کهنه و نو ندارد، رنگها همیشه جذابند.
همین است که گذر زمان نتوانسته جعبههای جادو را به بهانه تغییر، از ذهن خاطرهها پاک کند. تلویزیونها همیشه پرطرفدارند.
دوستداران تصاویر زنده تلویزیونی این روزها نسل جدید جعبههای جادو را مهمان خانههاشان کردهاند.
به این ترتیب است که بازار انواع تلویزیون در سرتاسر جهان به بازاری رقابتی تبدیل شده و رشد سالانه آن در حال افزایش است.
Samsung همچنان در صدردر بازار پرفروش انواع تلویزیون، شرکتهای تولیدکننده مختلفی برای در اختیار گرفتن سهمی هر چند کوچک از این بازار به فعالیت میپردازند.
در این میان بازار همچنان در دست بزرگان است.
آخرین گزارش آماری موسسه تحقیقاتی isuppli در این مورد نشان میدهد که میزان صادرات جهانی انواع تلویزیون در فصل اول سال ۲۰۰۷ (فصل گذشته) در مقایسه با فصل اول سال ۲۰۰۶، به رشد ۷درصدی رسیده است.
این رشد در واقع به دنبال صادرات 9/45میلیون دستگاه تلویزیون در فصل گذشته اتفاق افتاد.
در حالی که این رقم در مقایسه با فصل پایانی سال ۲۰۰۶ با کاهش کمی مواجه بوده، اما هنوز رشد نهایی بازار تلویزیون را در وضعیت مثبت و رو به رشدی قرار داده است.به این ترتیب در فصل اول سال ۲۰۰۷، تلویزیونهای LCD و پلاسما رشد ۹۰درصدی نسبت به فصل گذشته را در صادرات انواع تلویزیون به خودشان اختصاص دادند تا این رقم در نهایت به رشد ۴۱درصدی نسبت به سال ۲۰۰۶ منتهی شود.
در این میان بیشترین میزان محصولات صادر شده به بازارهای جهانی متعلق به شرکت Samsung است.
در واقع Samsung در فصل اول سال ۲۰۰۷ توانست جایگاه خود را به عنوان رهبر بازار جهانی تلویزیون حفظ کند.
کارشناسان معتقدند، Samsung با تولید و صادرات گسترده تلویزیونهای صفحه تخت (flat panel) و همچنین طراحی و تولید انواع تلویزیونهای CRT برای بازار کشورهای در حال توسعه، توانسته بیشترین سهم بازار را در اختیار بگیرد.
بعد از Samsung شرکتهای LG، TCL، Philips و Sony به ترتیب جایگاههای بعدی را در اختیار دارند.
LCDها گران اما پرطرفداردر میان انواع تلویزیونهای بازار، هنوز هم LCDها پرطرفدارترند. گسترش و نفوذ تکنولوژی جدید LCD به انواع نمایشگرها از جمله در نوتبوکها، مانیتورها و تلویزیونها در حقیقت به افزایش چشمگیر تقاضا برای این محصولات منجر شده است.
آخرین آمار isuppli در این زمینه نشان میدهد، ضریب نفوذ تکنولوژی LCD در بازار تلویزیون در یک سال گذشته به ۳۴ رسیده است.
کارشناسان معتقدند افزایش میزان تولید تلویزیونهای بزرگ براساس تکنولوژی LCD، تولید نسل جدید تلویزیونهای دیجیتال بر پایه این تکنولوژی و امکان قرار دادن راحت تلویزیون LCD و نداشتن محدودیت مکانی برای نصب آنها، مهمترین دلایل افزایش تقاضا برای این محصولات به حساب میآیند.
در حقیقت ورود تکنولوژیهای جدید نوری مانند لامپهای بدون الکترود، لامپهای LED و لیزر به تدریج تلویزیونهای مبتنی بر سیستم روشنایی لامپی را از میدان رقابت بیرون میکنند.
با این همه تلویزیونهای CRT به خاطر ارزان قیمت بودن، همچنان بیشترین میزان فروش در میان انواع دیگر تلویزیون را در سراسر جهان دارند. کارشناسان isuppli در این مورد میگویند: «اگرچه طرفداران LCD بیشتر در میان کاربران کامپیوترهای شخصی که زمان بیشتری را برای کار با آن سپری میکنند هستند، اما به تدریج نظر طرفداران تلویزیونهای CRT را هم به خودشان جلب میکنند. بنابراین نمیتوان آینده روشنی را برای تلویزیونهای لامپی CRT تصویر کرد.» این در حالی است که افزایش تقاضا برای تلویزیونهای LCD در سالهای اخیر به افزایش قابل توجه قیمت این محصولات منجر شده است.
طبق تحقیقی که توسط موسسه Display Search انجام شده، قیمت یک تلویزیون LCDن۳۲ اینچ در اواخر ماه ژوئن گذشته به طور متوسط ۳۱۵دلار بوده که این رقم در اواخر ماه جولای تا ۳۲۰دلار افزایش پیدا کرده است.
این گزارش تحقیقاتی نشان میدهد که درآمد حاصل از فروش جهانی تلویزیونهای LCD تا پایان سال 2007 به 7/92میلیارد دلار میرسد. براساس پیشبینی کارشناسان DisPlay Search این رقم تا پایان سال 2008 به 102میلیارد دلار خواهد رسید.
بزرگترها پرفروشترند
با گذشت زمان گویا تلویزیونهای کوچک جای خود را به بزرگترها میدهد. به همین دلیل هم هست که در سالهای اخیر تقاضا برای خرید تلویزیونهای بزرگ تا حد چشمگیری افزایش پیدا کرده است.
آمار بهدست آمده از تحقیقات موسسه iSuppli در این مورد نشان میدهد، درآمد حاصل از فروش جهانی تلویزیونهای LCD بزرگ در سال ۲۰۰۶ به ۵۴میلیارد دلار رسیده است. این در حالی است که کارشناسان پیشبینی میکنند این رقم تا پایان سال ۲۰۰۷ با رشد ۲/۲۲درصدی به ۶۶میلیارد دلار هم برسد. به این ترتیب صادرات تلویزیونهای LCD بزرگ با رشد ۲/۲۵درصدی نسبت به سال ۲۰۰۶ تا پایان سال ۲۰۰۷ به ۸/۳۵۳میلیون دستگاه خواهد رسید.
ارسال نظر