احسان شارقی نتایج تحقیقات موسسه پژوهشی پوینتر نشان می‌دهد که خوانندگان اخبار در اینترنت زمان بیشتری را نسبت به خوانندگان روزنامه‌ها صرف جست‌وجو و خواندن مطالب می‌کنند. طبق بررسی‌های این موسسه خوانندگان اخبار از طریق سرویس‌های خبری اینترنتی و وب سایت‌ها به طور متوسط ۷۷‌درصد آنچه را که برای خواندن انتخاب می‌کنند می‌خوانند و این در حالی است که این میزان در خوانندگان روزنامه‌ها به ۶۲‌درصد کاهش می‌یابد.

سارا کوئین، مدیر این پروژه تحقیقاتی ضمن غیر قابل پیش‌بینی بودن نتیجه این تحقیق، آن را این‌طور توجیه می‌کند «وجود مطالب خبری دیگر در صفحات روزنامه‌ها تمرکز خواننده را بر هم زده و به همین دلیل است که پیگیری خوانندگان صفحات اینترنتی که در آنها هر صفحه به طور متمرکز شامل یک متن خبری است بیشتر از حالتی است که اخبار را در روزنامه‌ها می‌خوانند، درست مثل حالتی است که شما تمایل دارید از هر چیزی که در بشقاب شماست قدری امتحان کنید».

همچنین کوئین ارائه چکیده اخبار در ابتدا یا انتهای هر مطلب خبری را از دیگر دلایل موفقیت وب سایت‌های خبری در جذب مخاطب می‌داند.

این تحقیق که خطر مهاجرت خبرنگاران را از فضای جوهر و کاغذ به فضای مجازی بیش از پیش آشکار می‌سازد با واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو شده، دن‌کندی استادیار دانشکده خبرنگاری نورث ایسترن بوستن در این باره می‌گوید، «من به این موضوع که تعدادی از خبرنگاران ما وارد عالم وب نویسی شدند اهمیت نمی‌دهم. کما اینکه اخبار در مسیر اینترنتی شدن راه زیادی را تا به امروز طی کرده‌اند و چاره‌ای به جز پذیرش آنچه اتفاق افتاده نداریم. اما آنچه که در این بین حائز اهمیت است حفظ روزنامه‌نگارانی است که تمایل دارند در روزنامه‌ها به فعالیت خود ادامه دهند. آمار و ارقام نتایج این تحقیق این امیدواری را به ما می‌دهد که می‌توانیم این کار را انجام دهیم».

در این تحقیق ۶۰۰ نفر از ۴ ایالت مختلف انتخاب شده و نشریات و روزنامه‌هایی در طی ۳۰ روز در اختیارشان قرار می‌گرفت. هر شرکت کننده توسط ۲ دوربین که برروی عینک مخصوصی که روی چشمشان قرار گرفته بود کنترل می‌شد که یکی بر روی حرکات چشم خواننده متمرکز بود و دیگری بالای عینک نصب شده بود تا محلی که هر بار سر خواننده به آن متمایل می‌شود را نشان دهد. با منطبق کردن تصاویر این دو دوربین بر روی هم، مشخص شد که تعدادی از خوانندگان هنگام مطالعه یک مطلب به یکباره با حرکت چشم مطلب دیگری را شروع می‌کنند.

از دیگر نکات جالب توجه نتایج به‌دست آمده این بود که خوانندگان اغلب در نشریات و روزنامه‌های مختلف به خوبی روی مسائل مشابه آنچه قبلا خوانده بودند متمرکز می‌شدند و این با تصورات مرسوم در این باره سازگاری نداشت.