تازه‌ترین بررسی‌های موسسه Mobile World نشان می دهد، در طول چند فصل گذشته تغییر محسوسی در فهرست برترین اپراتورهای منطقه آسیا- اقیانوسیه به وجود نیامده و کشورهای شرق آسیا کماکان به پیشتازی خود در این حوزه ادامه می‌دهند. ضمن آنکه نامی از اپراتورهای ایرانی در فهرست ۱۰ تایی مذکور مشاهده نمی شود.

به گزارش تالیانیوز، چاینا موبایل همچنان برترین اپراتور این منطقه است چرا که تا ماه دسامبر سال ۲۰۰۶ میلادی با در اختیار داشتن ۳۰۰میلیون مشترک ، بیشترین سهم را از این لحاظ به خود اختصاص داده است.

عمده‌ترین تفاوت موجود میان سال‌جاری و پایان سال ۲۰۰۵ میلادی این بود که ۵ اپراتور از شبه قاره هند نیز در فهرست برترین‌ها جای گرفتند که ۴ اپراتور از خود کشور هند بودند.

همانطور که اشاره شد تا پایان دسامبر، چاینا موبایل با در اختیار داشتن ۹/۲۹۹میلیون مشترک و یا به عبارت دیگر ۷/۲۸در صد از مجموع ۰۵/۱میلیارد مشترک منطقه، در صدر فهرست برترین اپراتورهای منطقه جای داشت.

چاینا یونیکام دومین اپراتور بزرگ کشور چین نیز وضعیتی مشابه را تجربه کرد.

اپراتور مذکور سال را با در اختیار داشتن مشترکانی معادل ۴/۱۴۲میلیون نفر و یا به عبارت دیگر ۶/۱۳درصد از مجموع مشترکان منطقه، به پایان برد که این میزان در مقایسه با آمار و ارقام مربوط به سال ۲۰۰۵ میلادی ۲درصد کاهش نشان می‌داد.

از این گذشته میزان کاهش مذکور، بشترین میزان کاهش در بازار منطقه محسوب می‌شد و در حقیقت در مقیاس جهانی نیز قابل محاسبه بود چرا که میزان مشترکان چاینا یونیکام در سال ۲۰۰۵ میلادی ۸۶/۵درصد از مجموع کل مشترکان سال بود و حال آنکه این میزان در سال ۲۰۰۶ میلادی به ۲۶/۵درصد از مجموع کل مشترکان، کاهش یافت.

کشور ژاپن نیز در فهرست برترین اپراتورهای منطقه دارای ۲ نماینده بود که به‌ترتیب عبارت بودند از KDDI و DoCoMo که سومین اپراتور بزرگ در منطقه محسوب می‌شود.

اپراتور برتر کشور ژاپن سال ۲۰۰۶ میلادی را با در اختیار داشتن ۲/۵۲میلیون مشترک و یا به عبارت دیگر ۵درصد از کل مشترکان منطقه ، به پایان رساند.

براساس این گزارش، چهارمین جایگاه فهرست مذکور همانند سال گذشته توسط Telkomsel اشغال شده بود.

این اپراتور که اپراتور برتر کشور اندونزی محسوب می‌شود، با در اختیار داشتن ۶/۳۵میلیون مشترک، پس از دوکومو قرار گرفته بود و یک تهدید برای شرکت مذکور محسوب می‌شود.

شرکت‌های هندی نیز از ۶ جایگاه باقیمانده بعدی، ۴ جایگاه را به خود اختصاص دادند که از میان آنها می‌توان به Bharti به عنوان بزرگ‌ترین اپراتور از میان اپراتورهای مذکور هند اشاره کرد.

اپراتور مذکور با اختصاص دادن تعداد ۹۷/۳۱میلیون تن از مشترکان، پنجمین جایگاه فهرست برترین‌ها را به خود اختصاص می‌داد و حال آنکه در سال گذشته در مکان هشتم جدول برترین‌ها قرار گرفته بود.

در طول ۱۲ ماه گذشته، Bharti بیش از یک درصد به سهم خود در بازار منطقه افزود و به این‌ترتیب سهم اپراتور مذکور در بازار منطقه از ۲درصد به ۰۶/۳درصد افزایش یافت و در حال حاضر نیز به راحتی بیش از یک درصد از بازار جهانی را در اختیار دارد.میزان پیشرفت Bharti با میزان پیشرفت Reliance که از جایگاه یازدهم خود در سال گذشته موفق شده بود به جمع ۱۰ اپراتور برتر راه پیدا کند، منطبق شده بود.

اپراتور مذکور سال ۲۰۰۶ میلادی را با اختصاص کمتر از ۳۰ میلیون مشترک به خود و یا به عبارت دیگر ۸۷/۲درصد از مجموع بازار منطقه، به پایان رسانده بود.

شرکت KDDI با افزودن تعداد اندکی به میزان مشترکان خود با در اختیار داشتن ۴۸/۲۵میلیون مشترک سال ۲۰۰۶ میلادی را به پایان رساند ولی از جایگاه پنجم به جایگاه هفتم جدول برترین‌ها سقوط کرد.

در سال ۲۰۰۵ میلادی شرکت مذکور ۶۰/۲درصد از میزان سهام بازار منطقه و کمتر از یک درصد از میزان سهام بازار جهانی را در اختیار داشت که نسبت‌های مذکور در حال حاضر هرکدام به‌ترتیب به ۴۴/۲درصد و ۹۴/۰درصد کاهش یافته‌اند.

BSNL نیز وضعیت خود را از مکان سیزدهم به هشتم ارتقا داد و سال را با به دست آوردن ۶۲/۲۳میلیون مشترک و ۵/۰درصد از میزان سهام بازار منطقه به پایان رساند.