آمریکا آرواره‌های آی تی خود را از دست داد

آی‌تی‌ایران- ایالات متحده پس از کسب رتبه اول سال ۲۰۰۶ در زمینه آی‌تی، به واسطه عدم آمادگی شبکه‌های ارتباطی و بی توجهی به توسعه ساختار آی‌تی در آخرین گزارش منتشر شده «world Economic Forum»در بین ۱۲۲ کشور مورد بررسی در مکان هفتم جای گرفت. در این گزارش دانمارک، سوئد، سنگاپور، فنلاند، سوئیس، هلند، ایالات متحده، ایسلند، انگلستان و نروژ به ترتیب رتبه‌های ۱ تا ۱۰ را در این گزارش به خود اختصاص داده‌اند، البته این در حالی است که ایالات متحده در بین ۹ کشور دیگر از بیشترین جمعیت و کسب و کار برخوردار است.

شاخص آمادگی شبکه ۳ فاکتور تجارت الکترونیک، زیرسازی مناسب محیط برای فعالیت‌های حوزه آی‌تی و میزان آمادگی افراد، دولت و شیوه‌های تجارت برای سازگار شدن و استفاده از مزایای آی‌تی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

در سالیان اخیر دولت‌ها به‌خوبی شاهد تاثیرگذاری مقوله آی‌تی بر حوزه‌های اقتصاد و تجارت و قدرت بخشیدن به شهروندان خود با توسعه شبکه‌های اجتماعی و گروه‌های مجازی بوده اند. در واقع توسعه آی‌تی به یک ابزار حیاتی برای دولت‌ها در تضمین رشد مردمشان تبدیل شده است. کسب رتبه اول توسط دانمارک نشان از محیط با ثبات، مدیریت مناسب دولت و نگرش آنها در توسعه آی‌تی و افزایش میزان نفوذ و کاربرد آن در این کشور است.

رشد سریع بعضی کشورها در گزارش اعلام شده نشان از تاثیر گذاری مناسب آموزش وزیرسازی در توسعه مقوله آی‌تی کشورهاست. به‌طوری که تحلیلگران از تبدیل شدن چین و هند و نیوزیلند به رقبای ایالت متحده در آینده ای نه چندان دور خبر می‌دهند.

محققان علت سقوط ایالات متحده را عدم حمایت دولت از مقوله آی‌تی، بازار بیش از حد رقابتی که بعضا از آینده نگری کمپانی‌ها و توجه به زیرساخت‌ها می‌کاهد و همچنین نبود استانداردهای لازم در زمینه‌هایی نظیر نصب خطوط ارتباطی بی سیم می‌دانند که باعث کند شدن روند به روزرسانی در مقیاس‌های بزرگ می‌شود.

البته توسعه در زمینه ی آی‌تی نیازمند الگوگیری از کشورهای موفق در این زمینه و برنامه ریزی کلان برای یک پروسه زمانی ۲۰ تا ۵۰ ساله است.