افزایش میزان اعتیاد به تکنولوژی

بازار دیجیتال- این روز‌ها کارشناسان سرعت رشد تکنولوژی را به سرعت رشد و ازدیاد یک ویروس تشبیه می‌کنند. در حقیقت آنچه که توانسته تکنولوژی و ابزار آن را به محبوبیت قابل‌توجهی در میان کاربران برساند، رشد تولید و عرضه دستگاه‌ها و ابزار‌ قابل حمل است.

عاملی که این روزها مثل جرقه‌ای آتش اعتیاد طرفداران تکنولوژی را به این ابزار روشن کرده است.

یکی از مهم‌ترین دلایل این موضوع کمتر شدن فاصله دنیای کار با زندگی خصوصی افراد است، تا آنجا که این روز‌ها گوشی‌های موبایل و پیام‌های EMAIL یک ارتباط مداوم را میان کارمندان و مدیران به وجود آورده‌اند.

کارشناسان معتقدند بیش از نیمی از کاربران سراسر دنیا تحت‌تاثیر این جریان قرار گرفته‌اند و به راحتی می‌توان گفت حتی به استفاده مدام از تکنولوژی‌های جدید معتاد شده‌اند.

این در حالی است که عده‌ای دیگر فکر می‌کنند هجوم ارتباطات مختلف و شیوه‌های جدید برقراری رابطه در نهایت می‌تواند به افزایش کارایی مغز انسان برای پردازش اطلاعات منجر شود.

با این وجود کاکابدس، یکی از کارشناسان دانشکده نوت‌هامپتون در این مورد می‌گوید: نمی‌توان آنقدرها هم خوش‌بین بود.

این جریان و ادامه آن می‌تواند در کنار تمام مزایای خود خطرات جبران‌ناپذیری برای کاربران ایجاد کند.

در واقع معتادان به ابزار و دستگاه‌های قابل حمل در هر حالت حاضر به جدا کردن این ابزار از خودشان حتی در موقع خواب هم نیستند.

این افراد مثل بقیه معتادان بیشتر از آنکه وقت خود را صرف زندگی اجتماعی و خانوادگی بکنند، در حال استفاده از ابزار دیجیتال محبوب خود هستند.

یکی از نتایج به دست آمده توسط کارشناسان و متخصصان درباره بهایی است که کاربران برای اعتیاد خود به ابزار دیجیتال قابل حمل می‌پردازند که باریک‌تر شدن مرز میان زندگی خصوصی و کاری آنها و از دست دادن فرصت‌های اجتماعی از مهم‌ترین آنها است.

آنها معتقدند میزان اعتیاد هر فرد به تکنولوژی به ظرفیت و گنجایش مغز او برای پردازش اطلاعات بستگی دارد. به عنوان مثال استفاده از email و ارسال sms به علت اینکه به عمومیت رسیده است،چندان نمی‌تواند اعتیادآور باشد اگرچه برای کاربران آماتور و تازه‌وارد به دنیای تکنولوژی ممکن است هر چیز جذابی در این فضا مقدمه‌ یک اعتیاد همیشگی باشد.