تجهیز خیابانهای کنیا به لامپهای LED خورشیدی
شرکت فیلیپس و مقامات کنیایی طی یک همکاری مشترک قصد دارند خیابانهای نایروبی پایتخت این کشور را با چراغهای LED خورشیدی روشن کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، این پروژه پایلوت، نخستین مورد از این نوع در شرق آفریقا است و به مناسبت چهلمین سالگرد برنامه محیط زیست سازمان ملل (UNEP) که مقر آن در این شهر است، اجرا میشود.
فیلیپس میگوید راهبرد روشنایی خیابانها با انرژی خورشیدی این شرکت به لطف ترکیب LEDهای بسیار درخشان جدید و کنترل کننده اپتیکی و هوشمند آن، بسیار اثربخش، قابل اعتماد و ارزان قیمت است. در بخشی از جهان که برق نه ارزان است و نه فراوان، یکی از جذاب ترین ویژگیها، اثربخشی این سیستم است که میزان برق انتقال یافته از پانلهای خورشیدی به باتریها را افزایش میدهد.بر اساس اعلام فیلیپس این کنترلکنندههای هوشمند جدید ۳۰ درصد کارآتر از کنترل کنندههای شارژ معمولی هستند. با این شیوه نوین، عمر مفید باتری نیز افزایش مییابد؛ چرا که شارژ و تخلیه شارژ باتریها به طور هوشمند انجام میشود. این سیستم هوشمند میتواند میزان نور را نیز در صورت نیاز کاهش دهد.
تمامی این ویژگیها در مقایسه با قیمتهای کنونی باتری و پانلهای خورشیدی رایج در بازار موجب کاهش ۵۰ درصدی هزینه برق میشود. در طول آزمایشها، دوره حیات چراغهای LED بین ۵۰ هزار و ۱۰۰ هزار ساعت یعنی به ترتیب ۱۳۷ و ۲۷۴ سال بوده است. میزان عدم موفقیت بیش از ۶ هزار ساعت در مورد این چراغها حدود یک درصد بود در حالی که در مورد چراغهای معمولی این میزان حدود ۱۰ درصد است.
مطالعات نشان میدهد مصرف اثربخش برق میتواند سالانه ۱۱۰ میلیارد دلار در سراسر جهان صرفهجویی داشته باشد این میزان معادل از دور خارج کردن ۲۵۰ نیروگاه بزرگ زغالسنگی است. همچنین با مصرف کارآی برق میتوان ۲۱۰ میلیارد دلار دیگر نیز در هزینه سرمایه گذاری صرفهجویی کرد. در زمینه انتشار دی اکسید کربن نیز اثربخشی بیشتر میتواند از ورود ۴۹۰ مگا تن دیاکسیدکربن به جو جلوگیری کند؛ یعنی معادل دودزایی ۱۲۲ میلیون خودروی سواری. در اوایل سال جاری برنامه محیط زیست سازمان ملل، سال ۲۰۱۲ را سال بینالمللی سازمان ملل در زمینه «انرژی پایدار برای همه» معرفی کرد. چراغهای خیابانی LED یک راهبرد انرژی پاک ایده آل برای مناطق شهری و روستایی بدون دسترسی به شبکه برق است.
ارسال نظر