توسعه تراشههای رایانهای برای تقلید اعضای بدن
دانشمندان آمریکایی در حال توسعه تراشههای رایانهای برای تقلید اعضای بدن هستند که هدف از این تحقیق استفاده از تراشهها برای ساخت دارو است. به گزارش مهر، برنامه «تراشه بافتی برای آزمایش دارو» که پنج سال به طول میانجامد ۷۰ میلیون دلار هزینه دارد و سه دانشگاه مهم آمریکا آن را انجام میدهند. دانشمندان در موسسه مهندسی زیست فناوری Wyss در دانشگاه هاروارد روی ابزار تراشهای چند عضوی متمرکز خواهند شد.
محققان دانشگاه وندربیلت در نشویل در حال کار روی زیست راکتورهای میکرو- مغزی هستند که مانند تراشه عضو بدن، حاوی سلولهای انسانی خواهند بود. مغز هدف بسیار دشواری برای ساخت داروهاست؛ چرا که موانع طبیعی چندگانهای برای مولکولهای سمی دارد.
هر عضو در حدود اندازه یک کارت حافظه استیک رایانهای است. یک تراشه پلاستیکی شفاف حاوی کانالهای توخالیریزی است که سلولهای انسانی زنده در آن قرار میگیرند.
محققان قرار است زیست راکتورهای میکرومغزی نیز بسازند که سلولهای عصبی انسانی در آن قرار میگیرند تا زیستشناسی مغز انسان را تقلید کنند. از این ابزار برای شناسایی، ساخت و آزمایش داروهای جدید برای درمان بیماریهای متفاوت استفاده میشود.
در حال حاضر، بسیاری از داروها روی حیوانات آزمایشگاهی به ویژه جوندگان آزمایش میشوند. اگرچه شباهتهای زیست شناختی و ژنتیکی بسیاری بین انسان و جوندگان وجود دارد، اما تفاوتهای اساسی نیز بین این دو وجود دارد. در برخی از موارد، واکنش معکوس یا عوارض جانبی فقط روی آزمایشهای بالینی انسان یا حتی پس از عرضه دارو به بازار، مشخص میشود.
دکتر کتی تیلور از اتحادیه تلاش برای حفاظت از انجام آزمایش روی حیوانات، این تراشه را نمونه جالبی عنوان کرد و گفت: این طرح نشان میدهد چگونه ابتکارات مدرن میتواند راهبرد انسانی و قابل اعتمادی برای شناخت سازوکار درونی بیماریهای بشر بدون نیاز به آزار حیوانات ارائه کند.
ارسال نظر