سیم‌کارت‌های اپراتور سوم تا پایان سال آنتن می‌دهند؟ 

بازار دیجیتال - اپراتور سوم تلفن همراه طبق وعده‌های مسوولان قرار بود رسما سیم‌کارت‌های خود را از ۲۲ بهمن‌ماه جاری ارائه کند، ولی با توجه به اتفاقات و تغییراتی که چندی پیش در اعضای هیات مدیره این اپراتور رخ داده، این سوال وجود دارد که آیا می‌تواند در موعد مقرر به وعده خود جامه عمل بپوشاند یا خیر؟ این سوال را چندی پیش یکی از مسوولان اپراتور سوم اینگونه پاسخ داد: «با توجه به تاخیری که در روند تیم مدیریتی و اجرایی اپراتور سوم صورت گرفته است به احتمال زیاد سیم‌کارت‌های این اپراتور از خرداد ماه سال ۹۰ به بازار عرضه می‌شود.»

روند اجرایی اپراتور سوم از ابتدای تشکیل آن با حرف و حدیث‌های بسیار و ابهامات زیادی همراه بود. روندی که از همان ابتدای امر سرنوشت فعلی را نوید می‌داد. در حالی که بعد از کش و قوس‌های فراوان اتصالات امارات متحده عربی به عنوان برنده خارجی در کنار تامین تلکام به عنوان طرف ایرانی این اپراتور اعلام شده بود، اما این دو شرکت تنها به مدت دو ماه توانستند زیر یک سقف با یکدیگر به فعالیت بپردازند.

بعد از خروج اتصالات از این قرارداد در حالی که همه انتظار تجدید برگزاری مزایده اپراتور سوم را داشتند، اما در کمال ناباوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پروانه این اپراتور را در تاریخ ۲۹ اردیبهشت‌ماه گذشته و در مراسم روز جهانی ارتباطات به شرکت ارتباطات تامین شمس نوین یا همان تامین تلکام اعطا کرد.

طی پنج سال گذشته دو اپراتور تلفن همراه نیز در کشور فعالیت خود را آغاز کردند. اپراتور دوم که پیش از آن ترکسل برنده مزایده آن شده به ام‌تی‌ان رسید و اپراتور سوم هم که طرف خارجی‌اش اتصالات تعیین شده بود در نهایت قرار شد بدون شریک خارجی کار خود را پیش ببرد. اما گرفتن جواب سوال‌هایی که درباره اپراتور سوم تلفن همراه و عملکردش مطرح شده، نیازمند پاسخگویی مدیران است که اکنون دسترسی به اعضای هیات مدیره این اپراتور وجود نداشته و کسی به‌طور شفاف پاسخگوی رسانه‌ها نیست.

پیش‌بینی درآمدی که برای اپراتور سوم تلفن همراه برای ۱۵ سال در نظر گرفته شده، رقم ۶۷۶ هزار میلیارد ریال است و حق‌لایسنس برای این اپراتور ‌۴۰۱ میلیارد تومان و جمع مبلغ حق‌السهم سالانه‌ای که باید به رگولاتوری بدهد، ۶/۲۳ درصد است، به گفته معاون سازمان تنظیم مقررات پیش شماره این اپراتور ۰۹۲ خواهد بود و حداقل باید خدمات نسل دوم را در جاده‌ها ارائه دهد و در شهرها نیز حداقل باید خدمات نسل سوم را ارائه دهد.

اپراتور سوم پس از صدور پروانه ۹ ماه فرصت داشت که شبکه را در تهران، کلان شهرها و بخشی از جاده‌ها ایجاد کند که این سیم‌کارت‌ها به‌صورت دائمی و اعتباری است؛ مدیر عامل شرکت تامین تلکام پیش از این در گفت‌و‌گو با ایسنا گفته بود: سیم‌کارت‌های اپراتور سوم رسما از ۲۲ بهمن‌ماه سال جاری ارائه می‌شود، ولی در تلاشیم این کار در بعضی از شهرها سریع‌تر انجام شود، براساس مجوزی که داریم امکان راه‌اندازی شبکه‌های نسل ۲ و ۳ (۲G/۳G) را خواهیم داشت و باید ببینیم براساس استراتژی‌های بازاریابی که در حال تدوین است چه رویکردی را در شهرهای مختلف از منظر (۲G/۳G) اتخاذ می‌کنیم که این موضوع تا دو ماه آینده نهایی می‌شود و بر مبنای نتایج این مطالعات قیمت‌گذاری و نوع سرویس‌های مبتنی بر داده تصمیم‌گیری خواهد شد.

به گزارش ایسنا، فیض‌آبادی درباره تعرفه مکالمه و قیمت سیم‌کارت‌ها تصریح کرده بود: این موضوع هنوز نهایی نشده است و باید به رقابتی بودن تعرفه توجه کنیم چون قاعده بازار، فعالیت بر مبنای قیمت رقابتی است و باید در رابطه با بحث بازاریابی و فعالیت‌ به موضوع رقابت‌پذیری توجه کرده و جوانب امر را در نظر بگیریم، لذا تعیین تعرفه در دست مطالعه و بررسی است.

وی گفته بود: اولویت اول ما طراحی شبکه از نظر فنی، تامین و نصب تجهیزات و راه‌اندازی فیزیکی شبکه است که همزمان با آن بحث تعرفه و نوع و چگونگی ورود به بازار نیز در دست بررسی و کار کارشناسی است.

اما معاون بررسی‌های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه گزارش‌های اجرایی اپراتور سوم تلفن همراه از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حال پیگیری است، گفته بود: بخشی از این گزارش‌ها باید با معاونت نظارت این سازمان نیز هماهنگ شود، اما براساس اعلام خود اپراتور، قرار است تا انتهای سال شبکه اپراتور سوم راه‌اندازی شود. اما وزیر ارتباطات درباره‌ زمان واگذاری سیم‌کارت‌های اپراتور سوم تلفن همراه گفت: تعهد دوستان طبق پروانه، ۹ ماه بعد از فعال ‌شدن قرار‌داد است، ولی دوستان به ما قول دادند که این ۹ ماه را از همین الان که پروانه به آنها اعطا شده، حساب کنند؛ یعنی انشاء‌الله قبل از پایان سال جاری سیم‌کارت را بتوانیم به مردم عرضه کنیم.