رتبه پایین ایران در آمادگی الکترونیکی

مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات رتبه ایران را براساس رتبه‌بندی جهانی سال ۲۰۰۹ از حیث شاخص آمادگی الکترونیکی ۶۸ از ۷۰ کشور جهان عنوان کرد و گفت: طبق رتبه‌بندی جهانی که توسط اتحادیه جهانی مخابرات اعلام شده ایران تا سال ۲۰۰۶ رتبه ۱۰۵ را در میان ۱۸۱ کشور جهان از لحاظ شاخص فرصت دیجیتالی داشته است. به گزارش مهر، سعید مهدیون سه‌شنبه در همایش بررسی وضعیت شاخص‌های فناوری اطلاعات در کشور با اشاره به سند چشم‌انداز توسعه که ایران ۱۴۰۴ را کشوری توسعه یافته با جایگاه اول علمی‌فناوری در سطح منطقه دیده است، به رتبه‌بندی انجام شده از سوی اتحادیه جهانی مخابرات تا سال ۲۰۰۷ اشاره کرد و ملاک بررسی وضعیت موجود کشور در حوزه فناوری اطلاعات را شاخص‌های بین‌المللی ندانست و گفت: این شاخص‌ها برای بررسی وضعیت موجود می‌تواند تنها به عنوان برنامه تلقی شود، اما ما باید اهداف خود را دنبال کنیم.

وی تاکید کرد که شاخص زدگی آفتی است که هم‌اکنون به آن دچار شده‌ایم، پس در برنامه پنجم توسعه نباید شاخص‌های بین‌المللی را به عنوان اهداف تعریف کرد، بلکه باید روی شاخص‌های ملی که با دیدگاه‌های کشور همسو هستند کار کرد.

این مقام مسوول با تاکید بر اینکه شفافیت شاخص‌های عملکرد فناوری اطلاعات برای سازمان‌ها و نهادهای مختلف منجر به دستیابی به اهداف مورد تصور خواهد شد، اظهار کرد: دولت دهم قصد دارد دولت الکترونیک را با مفهوم واقعی پیاده‌سازی کند که برای این مهم همکاری تمامی‌ دستگاه‌ها در یک نظام یکپارچه الزامی ‌است.

مهدیون با اشاره به فناوری اطلاعات در برنامه چهارم توسعه که بر مبنای دو سند بخشی و فرابخشی با ۴۴ شاخص تعریف شد، افزود: نقدی بر این برنامه وارد است که از آن جمله می‌توان به قابلیت مدیریتی پایین و اندازه‌گیری کم برخی شاخص‌ها اشاره کرد که امید می‌رود این نکات در برنامه پنجم توسعه مدنظر قرار گیرد.

وی آسیب‌شناسی برنامه چهارم توسعه را که به ایجاد اهداف خاص حوزه فناوری اطلاعات و راهبردهای اصلی و پشتیبان آن منجر شد از جمله اقدامات به عمل آمده در دولت دهم عنوان کرد و ادامه داد: هماهنگ نبودن بین بخش‌ها از نکات کلیدی است که در پنج سال گذشته بسیار کم به آن بها داده شده است.