روی خط - در بررسی جامعه اطلاعاتی ۲۰۱۰ اعلام شد
سوئد در صدر رتبهبندی جهانی ICT
به گزارش (ایسنا)، بنا بر گزارش این سازمان که منبع اصلی مقایسه دادهها و برآوردهای جهانی در مورد ICT است، با وجود کاهش قابل توجه در قیمت خدمات فنآوری اطلاعات و ارتباطات در سطح جهانی، پهنای باند اینترنتی دور از دسترس بسیاری از مردم در کشورهای فقیر بهویژه در آفریقا مانده است.
بر اساس گزارش اتحادیه جهانی مخابرات، قیمتهای پهنای باند از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ به طور جهانی ۴۲ درصد کاهش یافته است.
به گزارش (ایسنا)، بنا بر گزارش این سازمان که منبع اصلی مقایسه دادهها و برآوردهای جهانی در مورد ICT است، با وجود کاهش قابل توجه در قیمت خدمات فنآوری اطلاعات و ارتباطات در سطح جهانی، پهنای باند اینترنتی دور از دسترس بسیاری از مردم در کشورهای فقیر بهویژه در آفریقا مانده است. در گزارش اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) با عنوان «بررسی جامعه اطلاعاتی ۲۰۱۰» که به تازگی انتشار یافته، این سازمان تاکید کرده که به دلیل ارتباط نزدیکی که بین مصرف ICT و درآمد ملی وجود دارد، بیشتر کشورهای فقیر از نظر دسترسی به IT در رتبههای پایین قرار دارند.
گفته شده سبد قیمت ICT در سال ۲۰۰۹ که ترکیبی از متوسط قیمت تلفن ثابت، تلفن سلولاری و سرویسهای پهنای باند اینترنتی برای ۱۶۱ کشور بود، نشان میدهد سرویسهای پهنای باند ثابت با ۴۲ درصد، بیشترین کاهش قیمت را در مقایسه با ۲۵ درصد برای تلفن سلولاری و ۲۰ درصد برای تلفنهای ثابت داشتهاند.
در حالی که اینترنت پرسرعت اکنون تقریبا در تمامی کشورها موجود است، ITU تاکید کرده که ضریب نفوذ پهنای باند ثابت در کشورهای در حال توسعه به میزان اندک ۵/۳ درصد در مقایسه با ۲۳ درصد در کشورهای توسعهیافته، باقی مانده است.
بر پایه این گزارش، گمان میرود کشورهایی با سطح درآمد بالا برای خدمات ICT هزینه نسبتا کمی را پرداخت میکنند، در حالی که کشورهایی با سطح درآمد پایین پول نسبتا بیشتری میدهند.
سبد قیمت ICT به طور متوسط با ۱۳ درصد از سرانه درآمد ناخالص ملی در سال ۲۰۰۹ برابر بوده که از ۵/۱ درصد در کشورهای توسعه یافته تا ۵/۱۷ درصد در کشورهای در حال توسعه را دربرمیگیرد.
مقایسه منطقهای قیمتهای سرویسهای پهنای باند ثابت اختلاف قابل توجهی را بهویژه بین آفریقا و مناطق دیگر نشان میدهد. بهطور متوسط یک اتصال اینترنت پرسرعت ۵۰۰ درصد سرانه درآمد ناخالص ملی ماهانه در آفریقا است که پهنای باند ثابت را برای بیشتر مردم در این منطقه غیرقابل دسترس میکند.
در رتبهبندی جهانی ICT، سوئد برای دومین سال متوالی درصدر قرار دارد و لوکزامبورگ و کره، دانمارک، هلند، ایسلند، سوئیس، ژاپن، نروژ و انگلیس به دنبال این کشور قرار گرفتهاند، اما تنها سه کشور آفریقایی موفق شدهاند جزو صد کشور نخست در شاخص توسعه ICT در سال ۲۰۰۸ باشند که عبارتند از سیشل (۶۶)، جزیره موریس (۷۲) و آفریقای جنوبی (۹۲)؛ تنها کشور آفریقایی که افزایش قابل توجهی در استفاده از اینترنت و استفاده از پهنای باند ثابت یا سیار داشته است، نیجریه بوده است.
در پایان سال ۲۰۰۹ حدود ۶/۴ میلیارد مشترک تلفن سلولاری در جهان وجود داشت؛ همچنین ۲۶ درصد از جمعیت جهان یا ۷/۱ میلیارد نفر از اینترنت استفاده میکردند. بنابر پیشبینی ITU، اشتراکهای تلفنهمراه جهان در سال جاری میلادی به بالای پنج میلیارد میرسد.
ارسال نظر