نورسیده
ورود ناموفق مدلهای جدید به بازار لپتاپ
مریم عسگری- اگر چه مدلهای جدید لپتاپ، طی یک ماه اخیر وارد بازار شدهاند، اما وضعیت خرید و فروش همچنان مانند سابق است و تغییری در میزان تقاضا برای این کالا رخ نداده است.
فعالان بازار معتقدند با وجود عرضه مدلهایی که امکانات فنی بالایی دارند، اما میزان تقاضا در حد ناچیزی است و تغییری در وضعیت بازار رخ نداده است.
یکی از فعالان بازار به عرضه لپتاپهایی که به پردازندههای core i۷ مجهزند، اشاره کرد و گفت با وجودی که این لپتاپها قابلیت بالایی دارند، اما گویی برای کاربران رایانه دیگر عرضه مدلهای باقابلیت جذابیتی ندارد.
در این رابطه گفتوگوی کوتاهی با امیر حلیمی، یکی از فعالان بازار داشتیم که میخوانید:
فعالان بازار از عرضه لپتاپهایی با قابلیتهای فنی بالا به بازار خبر میدهند، ولی معتقدند عرضه این کالاها نتوانسته تغییری در وضعیت بازار ایجاد کند. علت چیست؟
اگرچه مدلهای جدید و با قابلیت وارد بازار شدهاند و در شرایط فعلی، موجودی بازار نسبت به قبل بهروزتر شده است، اما نباید انتظار داشت این رکود یک ساله با ورود مدلهای جدید به بازار، آن هم به طور محدود خاتمه یابد و باید به بازار فرصت داد.
یعنی شما معتقدید عرضه مدلهای جدید نمیتواند کمک چندانی به تغییر وضعیت بازار کند؟
شاید در هر شرایطی به غیر از شرایطی که طی یک سال اخیر با آن مواجه بودیم، ورود مدلهای جدید میتوانست وضعیت بازار را تغییر دهد، ولی اکنون باید به بازار فرصت داد تا آرام آرام با معرفی محصولات جدید میزان تقاضا هم افزایش یابد.
از طرفی ماههای پایانی سال معمولا خریداران عام رغبتی برای خرید یا تعویض کامپیوتر و تجهیزات جانبی ندارند. به همین دلیل پیشبینی من این است که بازار فعلا باید با این شرایط دست و پنجه نرم کند.
چه تکنولوژیهای جدیدی طی مدت اخیر وارد بازار شده است؟
در زمینه لپتاپ، برخی از مدلهای سابق بهروزرسانی شدهاند و ظرفیت هارد و رم آنها افزایش یافته و همچنین برخی از مدلها نیز به پردازندههای جدید مجهز شدهاند.
پس در حقیقت مدل جدیدی وارد بازار نشده و آنچه در بازار با نام تازهوارد به خریداران معرفی میشود نمونههای ارتقا یافته قبلی است؟
خیر. مدلهای جدید هم وارد بازار شدهاند، ولی عرضه آنها محدود است و دلیل هم مشخص است. تقاضای اندک. در چنین شرایطی اگر نمونههای جدید و حتی نمونههای ارتقا یافته قبلی به طور گسترده وارد بازار شوند و در مقابل تقاضا در حد اندکی باشد، این واردکننده است که متضرر میشود و در چنین وضعیتی کمتر واردکنندهای ریسک میکند.
ارسال نظر