گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره نشر الکترونیکی
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گزارشی در مورد نشر الکترونیکی، خبرگزاریها و پایگاههای اطلاعرسانی اینترنتی منتشر کرد.
به گزارش «ایسنا»، دفتر مطالعات فرهنگی مرکز پژوهشها در گزارشی با عنوان «بازشناسی نشر الکترونیکی، خبرگزاریها و پایگاههای اطلاعرسانی اینترنتی» خاطرنشان ساخت که نظر به قابلیتهای منحصر به فرد نشر الکترونیکی، مرتفع ساختن موانع قانونی و فنی مسوول و نیز تجهیز کتابخانه ملی و دیگر کتابخانههای دانشگاهی و عمومی کشور که دارای تعداد کاربران فراوانی هستند، به منظور ارائه نسخههای الکترونیکی مجلات و کتابهای با متقاضی زیاد و همچنین تشویق ناشران و تسهیل قانونی مسیر آنان جهت سرمایهگذاری در این زمینه حایز اهمیت است.
همچنین به جهت آنکه عامل زمان در فضای مجازی از اهمیت شایانی برخوردار است و لازم است مطالبی که از سوی پایگاههای اطلاعرسانی اینترنتی به مخاطبان عرضه میشود در حداقل زمان قابل دسترسی باشد، پیشنهاد میشود بر استانداردها و قابلیتهای فنی پایگاههای مذکور از طریق کانال مشخصی مثلا توسط شورای عالی انفورماتیک نظارت شود.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، افزود: معیارها و ضوابط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اعطای مجوز فعالیت به متقاضیان تاسیس خبرگزاری در فضای وب باید شفاف و رسا شود. ضمن آنکه مشمول شدن خبرگزاریها به احکام مقرر در قانون مطبوعات، همچنان محل اشکال است.
از سوی دیگر نظر به اینکه بیش از یک دهه از عمر شبکه جهانی وب میگذرد و در کشور ما فاصله تدوین قانون با نیاز جامعه در حوزه سایبر قابل توجه است، تاخیر بیشتر در تفکیک محورهای فرهنگی، ارتباطی، حقوقی، اقتصادی و سیاسی نشر الکترونیکی و وضع قوانین و مقررات متناسب با مختصات فضای وب به صلاح عمومی نیست و برای جلوگیری از سوء استفاده باید تدوین مقررات و استراتژیهای قانونی سریعتر در دستور کار سیاستگذاران قرار گیرد.
ارسال نظر