تخلف برخی از شرکت‌ها در واردات  گوشی

به گفته معاون طرح و برنامه گمرک ایران، واردات گوشی‌هایی که از طریق قانونی وارد بازار تلفن همراه کشور می‌شود، با رقم عرضه در بازار برابر نیست و برخی از شرکت‌های وارد‌کننده بیش از رقم ثبتی در گمرک گوشی به بازار عرضه می‌کنند.

رضا جمهوری در گفت‌‌وگو با موبنا اظهار داشت: عدم تطابق میزان واردات قانونی، نشانگر تخلف برخی از شرکت‌های واردکننده رسمی‌است که بیشتر از حجم واردات قانونی ثبت شده در گمرک، گوشی در بازار عرضه می‌کنند. وی افزود: بنا به مسائل حقوقی امکان درج اسامی‌ این شرکت‌ها درباره این تخلف میسر نیست. جمهوری تصریح کرد: در حال حاضر بیشترین حجم واردات گوشی از طریق قاچاق صورت می‌گیرد و تعداد محدودی گوشی از مبادی رسمی‌ وارد بازار تلفن همراه کشور می‌شود که این امر به ضرر دولت است.

وی افزود: گسترش قاچاق گوشی به دلیل تعرفه بالای واردات این کالای ارتباطی و نظارت کمرنگ مسوولان مربوطه صورت می‌گیرد. این مقام مسوول ادامه داد: واردات غیرقانونی این کالای ارتباطی به صورت چمدانی از مبادی مرزی به کشور صورت می‌گیرد و بر همین اساس میزان در آمد گمرک به طور چشمگیری کاهش یافته است.

کاهش ۵۰‌درصدی واردات سیتادل

مدیر فروش شرکت سیتادل تلکام عرضه‌کننده گوشی‌های سونی‌اریکسون از کاهش ۵۰‌درصدی واردات این شرکت در بازار تلفن همراه کشور طی سال جاری خبر داد. ایمان سلطانی در این باره اظهار داشت: این شرکت به دلیل تعرفه بالای واردات گوشی تلفن همراه و بی‌توجهی مسوولان دولتی در برابر واردات غیرقانونی این کالای ارتباطی دیگر نمی‌تواند همانند سابق به فعالیت خود ادامه دهد. وی اظهار داشت: با توجه به شرایط فعلی بازار تلفن همراه و گسترش بیش از حد قاچاق، باعث شده است تا فعالیت شرکت‌های قانونی به حداقل برسد.

سلطانی افزود: این شرکت با توجه به شرایط کنونی بازار و بالا بودن تعرفه واردات این کالای ارتباطی نمی‌تواند به طور چشمگیری به واردات گوشی‌های سونی اریکسون بپردازد؛ چرا که از ابتدای سال جاری دچار ضرر و زیان‌های هنگفتی شده است. وی تصریح کرد: این شرکت هم‌اکنون گوشی‌های موجود در انبار را روانه بازار می‌کند و برای واردات آینده تنها به صورت محدودی گوشی وارد بازار می‌کند.

مدیر فروش سیتادل تلکام ادامه داد: در صورت عدم مبارزه با فعالیت قاچاقچیان، پنج‌درصد از سهم باقی مانده که در اختیار نمایندگان قانونی شرکت‌ها قرار دارد نیز ازآن قاچاقچیان می‌شود؛ چراکه هم اکنون ۹۵‌درصد از سهم بازار در اختیار گوشی‌های قاچاقی بی‌کیفیت قرار دارد. مدیر فروش شرکت سیتادل تلکام تصریح کرد: کاهش منطقی تعرفه و جلوگیری از عرضه گوشی‌های قاچاق در بازار تلفن همراه می‌تواند به واردات قانونی این کالای ارتباطی کمک کند.

این در حالی است که این کاهش فعالیت منوط به شرکت سیتادل تلکام نمی‌شود و سایر شرکت‌ها نیز فعالیتشان را به صورت چشمگیری در بازار کاهش داده‌اند.

مناقصه برای تامین خدمات دکل‌بندی همراه اول

شرکت ارتباطات سیار تامین خدمات دکل‌بندی شبکه همراه اول را به مناقصه گذاشت. پیمانکاران واجد شرایط که دارای تاییدیه صلاحیت از وزارت کار و امور اجتماعی در سال ۸۷ و ۸۸ برای خدمات عمومی‌ باشند، می‌توانند در این مناقصه شرکت کنند. متقاضیان باید تا بیستم مهر ماه جاری اسناد مناقصه و پیشنهاد خود را به اداره کل تدارکاتی همراه اول ارائه دهند و کمیسیون معاملات این شرکت در روز ۲۱ مهر ماه جاری نسبت به پیشنهادات رسیده، تصمیم اتخاذ می‌کند.

مبلغ تضمین شرکت در مناقصه هفتاد و پنج‌میلیون ریال است که باید به صورت ضمانتنامه بانکی یا نقدا به حسابی که در اسناد مناقصه ذکر شده، واریز شود.