بازار موبایلهای هوشمند داغتر میشود
دومین موبایل آندروئید گوگل هم معرفی شد
بازار دیجیتال- حدود هشت ماه پیش بود که کاربران حرفهای و طرفداران پرو پا قرص تکنولوژیهای جدید پشت در فروشگاهها و نمایندگیهای شرکت بزرگ T-Mobile صف کشیدند تا پدیده جدید غول جستوجوی اینترنتی دنیا را بخرند. به این ترتیب بود که اولین گوشی موبایل گوگل با نام G۱ برای اولین بار به بازار عرضه شد تا مورد توجه اغلب کاربران قرار بگیرد. این گوشی در واقع مبتنیبر سیستمعامل موبایل شرکت گوگل به نام Android بود که توانست نظر بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه موبایل را در سرتاسر جهان به خودش جلب کند تا جایی که در همین مدت اندک هم اغلب تولیدکنندگان بزرگ گوشی موبایل در بازار جهانی اخباری درباره طراحی گوشیهای مبتنیبر سیستمعامل Android اعلام و منتشرکردند. درست به همین دلایل بود که محبوبیت G۱ به فروش بیش از یک میلیون دستگاهی این گوشی تا پایان فصل اول سال ۲۰۰۹ منجر شد.
حالا اما زمانی رسیده است که گوشی موبایل دوم گوگل به بازار معرفی شده است. دومین گوشی موبایل مبتنیبر سیستمعامل Android گوگل که در روزهای اول همین هفته به بازار معرفی شد، قرار است از اواخر تابستان امسال به صورت عمومی به بازار عرضه شده وبه فروش عمومی برسد تا بتواند نظر کاربران بیشتری را در سطح جهان به خودش جلب کند.
گوشی دوم Android گوگل هم توسط اپراتور بیسیم و بزرگ T-Mobile به بازار عرضه خواهد شد.این گوشی که با نام جدید myTouch به بازار معرفی شده، در ماه آگوست آینده با قرارداد دو ساله شرکت T-Mobile و با قیمت ۱۹۹ دلار به بازار عرضه خواهد شد.
تغییراتی برای کاربران
گوشی موبایل جدید گوگل طبیعتا تغییراتی در مقایسه با گوشی قبلی دارد که آن را متفاوت کرده تا مطابقت بیشتری با سلیقه کاربران داشته باشد. این تغییرات با نام گوشی شروع شده است؛ myTouch نامی است که در واقع با ایده «گوشی ساخته شده توسط شما، برای شما» برای این گوشی جدید انتخاب شده است.
این ایدهای است که یکی از مدیران شرکت T-Mobile آن را پیشنهاد داده است به این دلیل که مردم وکاربران تمایل بیشتری برای وابستگی بیشتر به محصولات دیجیتال شخصی خودشان دارند و این نام میتواند این حس را به خوبی به آنها منتقل کند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید در واقع ایجاد تغییر طبق تقاضا و سلیقه کاربران آنقدر برای گوگل وT-Mobile اهمیت داشته است که برای طراحی و تولید آن اقدام به برگزاری دورههای آموزشی ویژه برای کارکنان خود کردهاند.
«ساجال ساهای» مدیر بخش بازاریابی محصول شرکت T-Mobile در آمریکا در این مورد میگوید: «نام جدید این گوشی در واقع روشی که کاربران میتوانند به این محصول شخصیت بدهند را نشان میدهد. با این همه ما میدانیم که محصول جدیدمان بیشتر نظر کاربران حرفهای و علاقهمندان به تکنولوژی را به خودش جلب میکند، اما دغدغه اصلی ما در واقع روی کاربران معمولی و عادی متمرکز شده است.»
myTouch هم مانند اولین گوشی گوگل توسط شرکت بزرگ تولیدکننده گوشی موبایل HTC طراحی و تولید شده است. اگرچه myTouch شباهتهای زیادی با G۱ دارد، اما HTC در طراحی آن تلاش کرده است که نقصهای G۱ را برطرف کند؛ به عنوان مثال بسیاری از کاربران G۱ از ساختار زمخت و بزرگ این گوشی و مشکلاتی مانند عدمدسترسی به ایمیل شرکت و عمر باتری کوتاه در آن شکایت میکنند. «فاراه هوستون» یکی از مدیران T-Mobile در بخش طراحی محصول این شرکت در این مورد میگوید: «درست به همین دلیل هم ما با حذف کیبورد کشویی G۱ در گوشی myTouch، وزن آن را به ۴۰گرم کاهش دادهایم تا در دسته سبکترین گوشیهای موبایل بازار قرار بگیرد. از طرفی ما تلاش کردیم تا با ابزارهای سختافزاری و نرمافزاری عمر باتری این گوشی جدید را تا یک ساعت بیشتر افزایش بدهیم و با استفاده از سرویس Exchange ActiveSync شرکت مایکروسافت مشکل دسترسی کاربران به ایمیل را برطرف کنیم.»
علاوهبر اینها، گوشی موبایل myTouch همچنین تغییرات خوبی در میزان ظرفیت حافظه و بهره بردن از نسخه جدید سیستمعامل موبایل گوگل را با خودش همراه کرده است که میتواند برای کاربران جالب توجه باشد. به این ترتیب ظرفیت حافظه داخلی این گوشی برابر ۵۱۲ مگابایت است که امکان ارتقای حافظه از طریق کارتهای حافظه Micro SD را هم در اختیار کاربرانش قرار میدهد تا جایی که این گوشی همراه با یک کارت حافظه ۴ گیگاباتی به بازار عرضه میشود. نسخه جدید سیستمعامل Android یعنی نسخه ۵/۱ هم امکان استفاده از کیبورد مجازی، مرور صفحات وب با سرعت بیشتر و قابلیتهای به اشتراکگذاری عکس و فیلم بیشتر و پیشرفتهتر را به کاربران این گوشی میدهد. با این حال، اما هنوز قابلیتهایی مانند نمایشگر لمسی بزرگ و مرورگرانگشتی برای راهبری بین منوهای مختلف و کلیدهای خانه و بازگشت در گوشی G۱ برای کاربرانش جذاب و جالب توجه است.
از طرفی جالب است بدانید که گوشی جدید myTouch در اوایل سال میلادی جدید با نام HTC Magic در کشورهای اروپایی به بازار عرضه شده است تا به این ترتیب دومین گوشی گوگل به یک محصول جهانی تبدیل شود.
این گوشی مجهز به نمایشگری لمسی با وضوحتصویر ۳۲۰×۴۸۰ پیکسل بوده و امکان ارتباط با شبکههای ۳ G و Wi-Fi را هم دارد. در این میان امکان شخصیسازی در صفحه خانه myTouch که میانبرهای متفاوتی را در اختیار کاربران قرار میدهد، کاملا مشهود و قابلتوجه است. ابزارهای اجرایی دیگر همراه با طراحی جالب صدفی در قاب پشت بدنه از دیگر ویژگیهای این گوشی است که میتوانند نظر کاربران مختلف را به خودشان جلب کنند. از طرف دیگر استفاده از نرمافزارهای مکانیاب محلی در این گوشی قابلیت جالب توجه دیگری است که امکان دسترسی به اطلاعاتی مانند رستورانها، فروشگاهها و حتی اتفاقات مهم محلی را به کاربرانش میدهد. این نرمافزارها در واقع نسل جدید کاربریهای GPS در گوشیهای موبایل را در اختیار کاربرانشان قرار میدهند. نرمافزار مکانیاب پیشنصب روی این گوشی با نام Sherpa و محصول شرکت Santa Monica است.
به این ترتیب T-Mobile تمام تلاش خود را برای جلبنظر کاربران انجام داده است تا جایی که کارگروهی را برای انجام هماهنگیهای لازم در زمان عرضه عمومی این گوشی از کارمندانش تشکیل داده است که از ماه ژوئن تا جولای روی این موضوع بررسی و تحقیق کنند.
یک عرصه رقابتی جدید
بسیاری از تحلیلگران معتقدند که گوشی جدید مبتنیبر سیستمعامل Android عرصه جدیدی برای رقابت در بازار گوشیهای موبایل هوشمند را به وجود آورده است. به این ترتیب myTouch رقیبی جدی برای گوشیهای موبایل iPhone ۳G S، Palm Pre و Nokia N۷۹ در بازار به حساب میآید.
«چارلز گولوین» یکی از تحلیلگران موسسه تحقیقاتی Forrester در این مورد میگوید: «هر اپراتور بزرگی برای پیشرفت در بازار به یک محصول قهرمان و برجسته نیاز دارند تا بتوانند از طریق آن نظر کاربران را به شبکه وخدمات خودشان جلب کنند.»
همانطور که G۱ توانست نظر تولیدکنندگان بزرگ نرمافزار را به عنوان اولین گوشی مبتنیبر سیستمعامل Android به خودش جلب کند، انتظار میرود که گوشی جدید myTouch با قابلیتهای ویژهاش بتواند در بازار سهم بزرگی را به خودش اختصاص دهد.
با این اوصاف گوگل سعی دارد به هدف خود که تشویق کاربران به استفاده از سرویس اینترنتی این شرکت روی گوشیهای موبایل است، نزدیکتر شود تا جایی که تولیدکنندگان بسیاری اعلام کردهاند تصمیم دارند گوشیهایی مبتنیبر سیستمعامل Android را طراحی تولید و به بازار عرضه کند.
منبع: www.forbes.com
ارسال نظر