سال نو، آغازی کند برای صنعت جهانی IT
از آغاز زمان زیادی نمیگذرد؛ یک شمارش ساده با انگشتان دست هم نشان میدهد که سال نو میلادی حالا هفت روزه است.
از آغاز زمان زیادی نمیگذرد؛ یک شمارش ساده با انگشتان دست هم نشان میدهد که سال نو میلادی حالا هفت روزه است.
در حالی که بسیاری از مردم جهان این روزها همچنان حلول سال نو میلادی را جشن میگیرند، تحلیلگران و کارشناسان نتایج آمار و تحقیقات با اهمیتی را ارائه میکنند.
این نتایج در حقیقت محصولی از بررسی وقایع سال گذشته هستند که پیشبینیهایی را برای سال جدید به ارمغان میآورند.
فنآوری اطلاعات به عنوان یکی از صنایع سودآور و پررونق سالهای اخیر هم از این قاعده مستثنا نیست.
درست به همین دلیل هم وضعیت صنعت IT و حجم سرمایهگذاری در آن، یکی از مهمترین دغدغههای کارشناسان و فعالان این حوزه به حساب میآید.
با این همه گویا پیشبینیهای کارشناسان از وضعیت سرمایهگذاری و بودجه اختصاص داده شده به IT در سال 2008، چندان امیدوارکننده نیست.
در حقیقت بحرانهای اقتصادی حاضر در سرتاسر دنیا همان چیزی است که بازار IT و صنایع دیگر از آن متاثر هستند.
این بحرانها و نگرانی از حضور رکود اقتصادی در بعضی مناطق و کشورها، سرمایهگذاری را خطرپذیرتر کرده است.
به این ترتیب تحلیلگران پیشبینی کردهاند که رشد سرمایهگذاری در صنعت IT در سال ۲۰۰۸ با کاهش مواجه خواهد شد.
رابطه IT با طلای سیاه
رابطه صنعت IT با نفت و بازار آن این روزها دیگر عجیب به نظر نمیرسد. حالا دیگر قیمت نفت و افزایش آن بسیاری از اقتصادهای جهانی و صنایع آنها را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
در واقع روند افزایشی قیمت نفت در ماههای اخیر یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در بازار IT و سرمایهگذاری در آن است.
Mary Smithu یکی از کارشناسان موسسه تحقیقاتی Gartner در این مورد معتقد است که: «افزایش قیمت نفت و عدم ثبات آن میتواند نوعی بیاعتمادی را در میان سرمایهگذاران رواج دهد.
از طرفی بازار ایالاتمتحده معمولا تاثیر پذیرترین بازار از قیمت نفت است. به این ترتیب این بازار که یکی از مهمترین و پررونقترین بازارهای IT جهان است، به سرعت بازار کشورها و مناطق دیگر را هم دچار تغییر میکند.» این در حالی است که عدهای از کارشناسان معتقدند ادامه ناآرامیها در کشورهای آسیایی و خاورمیانه که بازاری روبهرشد و سودآور برای IT به حساب میآیند، هم میتواند یکی دیگر از عوامل کاهش حجم سرمایهگذاری در صنعت IT باشد.
رشد یکرقمی
اغلب نگرانیها این روزها متوجه بازار ایالاتمتحده است. این منطقه به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای IT و البته تاثیرپذیرترین آنها، قابل توجه است.
در حقیقت بسیاری از کارشناسان موسسات تحقیقاتی Gartner و IDC معتقدند نگرانی از وقوع زودرس رکود اقتصادی در ایالاتمتحده باعث رواج بیاعتمادی در میان سرمایهگذاران شده است.
«Frank Jens» یکی از تحلیلگران و کارشناسان موسسه IDC میگوید: «حضور پررنگ شرکتهای بزرگی مانند Microsoft»، Intel، Google و یا Oracle در بازار IT و البته مهمتر از آن تقاضای روبهرشد کاربران در سرتاسر دنیا موثرترین عوامل رشد سرمایهگذاری در این صنعت هستند که هرگز از بین نرفته و ماندگارند.» آخرین آمار منتشر شده از طرف موسسه IDC نشان میدهد حجم سرمایهگذاری جهانی در صنعت نرمافزار، سختافزار و فنآوری اطلاعات در سال 2007 با رشد 9/6درصدی همراه بوده است.
این در حالی است که بر اساس پیشبینی کارشناسان این موسسه تحقیقاتی، حجم سرمایهگذاری جهانی در صنعت IT با رشد ۱/۶درصدی در سال ۲۰۰۸ به رقم ۳۲/۱تریلیون دلار خواهد رسید.
از طرف دیگر Gartner اعلام کرده است که حجم فروش جهانی قطعات سختافزاری در سال 2007 با رشد ناچیز 9/2درصدی به 270میلیارد دلار رسیده است.
پیشبینی تحلیلگران Gartner از فروش جهانی این قطعات در سال ۲۰۰۸ رشد ۲/۸ درصدی بوده در حالی که حالا این پیشبینیها به رشد ۲/۶درصدی و رقم ۲۸۷میلیارد دلاری رسیده است.
به این ترتیب کاهش رشد سرمایهگذاری در صنعت IT جهانی پیشبینی متوسط رشد سالانه فروش جهانی قطعات سختافزاری در فاصله سالهای 2006 تا 2011 را به رقم 8/4درصد رسانده است.
راهکارهایی برای سال جدید
از آنجایی که کاربران و تقاضای آنها مهمترین عامل رشد بازار IT در سطح دنیا هستند، توجه به سلیقه و نوع نیاز کاربران میتواند بهترین راهکار برای افزایش رونق این بازار باشد.
به این ترتیب به عقیده کارشناسان باید بخشهای قابل رشد و گسترش بازار IT و محصولات آن را مانند کامپیوترهای شخصی، نوتبوکها و گوشیهای تلفنهمراه را شناسایی و بیشتر مورد توجه قرار داد.
FRANK JENS در این رابطه معتقد است که افزایش طراحی و تولید ابزارها و دستگاههای ارتباطی هوشمند گسترش استفاده از اینترنت بیسیم، استفاده از تکنولوژیهای جدید در تولید لوازم مصرفی الکترونیکی و در نهایت تولید محصولات سازگار با محیط زیست عواملی هستند که میتوانند به رشد بازار IT کمک کنند.
ارسال نظر