کارشناسان پیشبینی کردند
تکنولوژی هوشمند؛ تضمین رشد صنعت پردازندهها
دنیای اقتصاد- بعد از پایان سال میلادی گذشته و شروع سال جدید پیشبینیهای مختلفی درباره اتفاقات سال نو انجام میشود. در همین راستا بسیاری از کارشناسان انتظار دارند صنعت پردازندههای نیمهرسانا با رونق بازار گجتهای قابل حمل حسابی رونق بگیرد. جدیدترین گزارش منتشر شده توسط موسسه تحقیقاتی IDC در این زمینه نشان میدهد که بازار جهانی پردازندهها در سال ۲۰۱۳ رشد نسبتا کمی را تجربه خواهد کرد. بر اساس این گزارش، درآمد بازار جهانی پردازندهها در سال میلادی جدید با رشدی کمتر از یک درصد نسبت به سال ۲۰۱۲ مواجه خواهد بود و به این ترتیب به رقمی برابر ۳۰۴ میلیارد دلار میرسد. این در حالی است که کارشناسان و تحلیلگران این صنعت انتظار دارند این درآمد تا پایان سال ۲۰۱۳ بهبود پیدا کرده تا رشد ۹/۴ درصدی هم برسد تا در نهایت مجموع درآمد این صنعت جهانی به ۳۱۹ میلیارد دلار برسد.
به صورت کلی، کارشناسان IDC پیشبینی کردهاند که بازار جهانی پردازندهها در فاصله سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ با متوسط نرخ رشد ۱/۴ درصدی افزایش یافته و رشد کند تا در نهایت در سال ۲۰۱۶ به درآمد ۳۶۸ میلیارد دلاری برسد. به عقیده این کارشناسان، کاهش تقاضای بازار برای کامپیوترهای شخصی، DRAMها، کاهش کلی قیمت چیپهای حافظه و کاهش نسبی موجودی انباری تولیدی پردازندههای نیمه رسانا همراه با ادامه روند بحران اقتصادی در کشورهای پیشرفته و اقتصادهای بزرگ مانند اروپا و بازارهای پر رونقی مانند چین، تاثیر قابل توجهی بر روند رشد و درآمد صنعت جهانی پردازندههای نیمه رسانا داشته است. به همین دلیل رشد این صنعت در سال ۲۰۱۳ به اندازهای که انتظار میرود، نخواهد بود.
با این حال اما به عقیده فعالان بازار پردازنده، بازارهایی مانند موبایلهای هوشمند، تبلتها، ستتاپ باکسها و خودروهای الکترونیکی و هوشمند میتوانند رشد و رونق آینده این صنعت را تضمین کنند. حالا کارشناسان IDC میزان تولید پردازنده و در نتیجه موجودی انبارها در سال ۲۰۱۳ و به طور مشخص در فصل دوم امسال به تعادل برسد و این تعادل به رشد در نیمه دوم سال تبدیل شود. «مالیونکاستن» یکی از کارشناسان IDC در این زمینه میگوید: «هر چند ما انتظار نداشتیم، اما روند رشد صنعت پردازندهها در سال ۲۰۱۳ مثبت خواهد بود. پردازندههای ویژه موبایلهای هوشمند در این سال رشد خوبی داشته و درآمد قابل توجهی از این بخش به کل صنعت پردازندهها تزریق میشود. این روند در بازار کشورهای در حال توسعه و نه چندان پیشرفته سرعت بیشتری هم خواهد داشت.
در واقع افزایش روز افزون تمایل و تقاضا برای خرید موبایلهای هوشمند در این کشورها باعث میشود که بازاری پرسود برای صنعت پردازندهها و همچنین بازارهای حاشیهای دیگر ایجاد شود. از طرفی با وجود رکود نسبی بازار کامپیوترهای شخصی در سال گذشته میلادی، انتظار میرود که تقاضا برای این محصولات در سال ۲۰۱۳ یک بار دیگر افزایش پیدا کرده و این دوره گذار را پشت سر بگذارد. در حقیقت میتوان گفت که سال ۲۰۱۳ دنیای تکنولوژی شاهد حضور محصولات متنوع و مختلفی است که میتواند بازارهای داغ و بزرگی را به دنبال خودش ایجاد کند.»
تحقیقات نشان میدهند که در سال ۲۰۱۳ بازار کشورهای اروپایی و ژاپن دو بازار ضعیف در صنعت جهانی پردازندهها خواهند بود.
اگرچه روند رشد این صنعت در کشورهایی مانند چین، هندوستان و برزیل کمی کند شده است؛ اما افزایش تقاضا برای خرید موبایلهای هوشمند، تبلتها و خودروهای هوشمند و الکترونیکی امیدها برای بازگشت روند رشد این صنعت در این کشورها را زنده نگهمیدارد. در کشوری مانند ایالات متحده آمریکا اما دستگاههای موبایل با قابلیت اتصال به اینترنت به خصوص تبلتها و کتابخوانهای الکترونیکی و البته موبایلهای هوشمند مبتنی بر شبکه ۴G در کنار روند توسعه زیرساختهای شبکهای و افزایش نفوذ ست تاپ باکسها آینده روشنی را برای صنعت جهانی پردازندههای نیمهرسانا در خودش تصویر میکند. در این میان اما بازار کشورهای آسیای پاسیفیک همچنان به افزایش سهم خود از درآمد صنعت پردازندهها ادامه خواهد داد و به رشد سالانه ۵/۵ درصدی در سال ۲۰۱۳ میرسد.
به طور کلی گزارش IDC نشان میدهد که درآمد صنعت پردازندههای نیمه رسانا از بخش کامپیوتر در سال ۲۰۱۳ با رشد سالانه ۷/۱ درصدی روبهرو خواهد بود؛ در حالی که این رقم برای بخش کامپیوترهای قابل حمل به ۵/۵ درصد میرسد. از طرفی درآمد صنعت جهانی پردازندهها از بخش ارتباطات رشد سالانه ۵/۶ درصدی را در سال ۲۰۱۳ خواهد داشت و این درآمد برای بخش موبایلهای و شبکههای ارتباطی مبتنی بر ۴G به ۱/۱۴۰ درصد خواهد رسید.
ارسال نظر