ازگوشه و کنار
تلفنهای هوشمند عامل کاهش فروش دستگاههای پخش موسیقی
براساس تحلیلهای ارائه شده از سوی شرکت تحقیقات مینتل، فروش دستگاههای پخش MP۳ در طول سالجاری نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد کاهش یافت. به گزارش خبرگزاری مهر، مینتل پیشبینی کرده است که فروش دستگاههای پخش MP۳ تا سال ۲۰۱۷ به نصف میرسد.
این شرکت پژوهشی- تحقیقاتی پیشبینی کرده است که در بدترین حالت این سناریو میزان فروش دستگاههای پخش MP۳ ظرف ۵ سال تا ۴۰ میلیون دلار کاهش یابد. دستگاههای پخش MP۳ دستگاههای قابل شارژ و قابل حملی هستند که موسیقی و ویدئو دیجیتال پخش میکنند. اگرچه این همان عملکردی است که همه تلفنهای هوشمند از آن برخوردارند و در عین حال به کاربر این امکان را میدهند که تماسهای تلفنی برقرار کرده و از اینترنت استفاده کند.
وقتی اپل در سال ۲۰۰۱ آی پاد خود را وارد بازار کرد، شیوه گوش کردن به موسیقی را تغییر داد. این دستگاه با استفاده از نرم افزار جوکباکس دیجیتال خاص خود میتوانست بیش از ۱۰۰۰ فایل موسیقی را در قالب فایلهای دیجیتالی فشرده نگاه دارد.
پیش از اختراع آی پاد، طرفداران موسیقی به دستگاههای قابل حمل پخش سی دی، مینی سی دی یا پخش کاست چون واکمن سونی برای گوش کردن به موسیقی و حرکت کردن متکی بودند.ظرف یک سال از ارائه آیپاد، اپل نسخه ۴ هزار موسیقی آن را ارائه کرد و تا پاییز سال ۲۰۱۰ حدود ۲۷۵ میلیون آیپاد در سراسر جهان به فروش رسید.
این درحالی است که با ظهور تلفنهای هوشمند، چون آی فن اپل یا گلکسی سامسونگ، رشد دستگاههای پخش MP۳ متوقف شد.
ساموئل جی از تحلیلگران مینتل اظهار کرد این احتمال وجود ندارد که کاهش فروش دستگاههای پخش MP۳ متوقف شده یا این کاهش به یک افزایش تبدیل شود. وقتی درباره بازار دستگاههای پخش قابل حمل امروز صحبت میکنیم امکان ندارد که بتوانیم به تلفنهای هوشمند اشاره نکنیم. درحال حاضر دستگاههای تلفن هوشمند در کاهش فروش دستگاههای پخش MP۳ نقش بسزایی برعهده دارند. وی افزود: دستگاههای پخش MP۳ به آرامی از صحنه خارج میشوند و علت آن فناوریهای جدید کمهزینهتری چون تلفنهای هوشمند است.آیان فاگ تحلیلگر فناوری در شرکت پژوهشی تحقیقات HIS اظهار کرد: دستگاههای تلفنهای هوشمند امروز دارای همان ویژگی «همهجا حاضر بودن» دستگاههای پخش MP۳ در آن زمان هستند. تلفنهای هوشمند علاوه بر مختل کردن فروش دستگاههای پخش MP۳، موجب کاهش فروش دوربینهای کوچک شدهاند؛ چرا که این تلفنها دارای دوربینهای داخلی هستند. براساس آمارهای منتشر شده در ماه اکتبر درحال حاضر بیش از یک میلیارد تلفن هوشمند در سراسر دنیا درحال استفاده است.
ارسال نظر