خروج مدیر کلیدی مایکروسافت

استیون سینوفسکی مدیر بخش ویندوز، مایکروسافت را ترک کرد و جای خودش را به دو مدیر خانم‌ داد

دنیای اقتصاد- در طول یک ماه گذشته مایکروسافت بارها و بارها به تیتر یک روزنامه‌ها، وب سایت‌های خبری و رسانه‌های دیگر تبدیل شد تا توجه همه را به فعالیت‌های جدیدش جلب کند. با وجود معرفی اولین تبلت این شرکت که جنجال بزرگی در بازار این محصولات ایجاد کرد، اما ورود جدیدترین نسخه سیستم عامل محبوب مایکروسافت یعنی ویندوز ۸ بسیار خبرساز بود؛ محصولی که در پشت آن ماه‌ها تلاش و خلاقیت «استیون سینوفسکی» مدیر بخش ویندوز شرکت مایکروسافت قرار داشت.

حالا اما داغ‌ترین خبری که از مایکروسافت در رسانه‌ها منتشر شده و تعجب بسیاری را برانگیخته است، استعفا و جدایی سینوفسکی یکی از کلیدی‌ترین و مهم‌ترین مدیران این شرکت است. او در بیانیه رسمی خود در این مورد، اعلام کرده است: «غیر ممکن است که بتوان موهبت‌هایی که در طول سال‌ها کار در مایکروسافت بدست آوردم، شمرد و حساب کرد. من در برابر خیر خواهی افراد حرفه‌ای که فرصت و شانس کار کردن در کنار آنها را در این شرکت بزرگ داشته‌ام، سر تعظیم فرود می‌آورم.»

به دلایل شخصی برای یافتن فرصت‌های جدید

این خبر ناگهانی از طرف مایکروسافت تایید شده، اما هنوز هیچ دلیل خاص و مشخصی برای این تغییر از طرف مقامات این شرکت اعلام نشده است. همین موضوع باعث شده است که شایعات و گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره دلایل خروج سینوفسکی از مایکروسافت به وجود آمده است. سینوفسکی در جواب به این شایعات اما گفته است که به دلایل شخصی و خصوصی این شرکت را ترک کرده است.

او در این راستا نامه‌ای به کارمندان مایکروسافت نوشته است تا دلایل خروجش از این شرکت را توضیح دهد: «با توجه به عرضه ویندوز ۸ و RT و تبلت سرفیس، تصمیم گرفتم که حالا زمان مناسبی است تا از مسوولیت‌هایم در مایکروسافت کنار بروم. من همیشه طرفدار ایجاد وقفه بین دوره‌های تولید و عرضه محصول بوده‌ام تا فرصتی برای مشاهده بازتاب و تاثیر محصول و همچنین نگاهی به آینده داشته باشیم. این موضوع در مورد خود من هم صادق است. بعد از ۲۳ سال فعالیت و تلاش زیادی که برای محصولات مایکروسافت کردم، تصمیم گرفتم تا این شرکت را ترک کنم و در جست‌وجوی فرصت‌های جدیدی باشم که براساس این تجربیات قدیمی به وجود می‌آیند. اشتیاق من برای ساخت محصولات مانند همیشه قوی است. تیم ویندوز در مشارکت با تمام بخش‌های مایکروسافت، محصولات و سرویس‌هایی را کامل کرده که دوران تازه‌ای از ویندوز را معرفی می‌کنند. طراحی فوق العاده ویندوز و سرفیس، دوران جدیدی را به وجود می‌آورند. فروشگاه، اینترنت اکسپلور، سرویس ایمیل اوت‌لوک، اسکای درایو و... همگی مسیری را هدایت می‌کنند که به سرویس جذاب کلاد متصل می‌شود. فکر کردن به این تلاش‌ها که مسیر خود را به سمت میلیاردها مشتری مایکروسافت طی می‌کنند، امید بخش است. من همیشه به خودم قول داده‌ام تا هر وقت زمان مناسبی برای تغییر فرابرسد، حضور مختصر و مفید داشته باشم. من اطمینان می‌دهم که هیچ ‌کدام از این شایعات درست نبوده و این یک تصمیم شخصی و خصوصی بوده است و ارتباطی با فرصت‌های شغلی، شرکت و مدیریت آن ندارد.»

نکته جالب اینکه او در پایان نامه‌اش قید کرده که این نامه با استفاده از تبلت سرفیس RT او روی وبلاگش پست شده است. بسیاری معتقدند که خلاقیت‌ها و تصمیمات به موقع سینوفسکی باعث شد تا مایکروسافت بعد از مشکلات به وجود آمده در ویندوز ویستا دوباره محبوبیت خودش در میان کاربران را به دست بیاورد. به همین دلیل «استیو بالمر» مدیر عامل شرکت مایکروسافت هم درباره خروج سینوفسکی طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «در حالی که ما وارد دوران تازه‌ای شده‌ایم و عرضه موفقیت‌آمیز ویندوز ۸ و تبلت سرفیس را با خودمان داریم، استیون سینوفسکی تصمیم گرفته است تا شرکت را ترک کند. استیون در سال ۱۹۸۹ به عنوان مهندس نرم‌افزار وارد مایکروسافت شد و در بخش‌های مختلفی فعالیت کرد. او حتی به عنوان مشاور فنی بیل گیتس هم شناخته می‌شد و توصیه‌هایش باعث ادامه محبوبیت تجارت نرم افزار آفیس، ویندوز، ویندوز لایو و تبلت سرفیس شد.»

دو جانشین برای یک پست

در حالی که بسیاری سینوفسکی را امید آینده مدیر عامل مایکروسافت می‌دانستند، او از این شرکت استعفا داده و بالمر بلافاصله ضمن تقدیر از او، جانشینانش را معرفی کرده است. جانشینان استیون سینوفسکی «لارسن گرین» و «تامی رلر» هستند.

لارسن گرین سال‌ها به عنوان یکی از اعضای تیم آفیس فعالیت می‌کرده و بعد از جلب اعتماد سینوفسکی توانست به تیم ویندوز راه پیدا کند. حالا او قرار است بخش نرم‌افزار ویندوز و مهندسی سخت افزار را به عهده بگیرد. تامی رلر هم که سال‌ها به عنوان یکی از مدیران مالی مایکروسافت مشغول بوده است، حالا می‌خواهد مدیریت امور تجاری و بازاریابی ویندوز را به عهده بگیرد. هر چه باشد ویندوز مهم‌ترین بخش شرکت مایکروسافت است که بیشترین حجم درآمد و سود این شرکت را در اختیار دارد و از این جهت مدیریت آن اهمیت زیادی دارد.