موانع واردات قانونی را رفع کنید

دنیای‌اقتصاد- اگر چه طی یک ماه گذشته در بازار تلویزیون شاهد یک کاهش چشمگیر در زمینه واردات بوده‌ایم، اما این اواخر شرکت‌های عرضه‌کننده، واردات تلویزیون‌های جدید را آغاز کرده اند و شاهد حضور نمونه‌های جدید وارداتی به کشور هستیم. البته این اتفاق با توجه به اظهارنظرهایی که شرکت‌های واردکننده و تولیدکننده در رابطه با مسائل روز می‌کنند کمی عجیب است؛ چرا که به گفته یکی از واردکنندگان انواع لوازم صوتی و تصویری، در شرایط فعلی که واردکنندگان تلویزیون از دریافت ارز مبادلاتی برای واردات محروم هستند، واردات بسیار سخت و زمان‌بر شده است.

این فعال بازار لوازم صوتی و تصویری با بیان این مطلب که واردکنندگان تلویزیون با مشکلات زیادی مواجه هستند و گلایه‌های زیادی دارند که در گلو مانده است، گفت:

مصرف‌کننده حق دارد از تکنولوژی‌های ارائه شده در دنیا به سرعت برخوردار شود و برندهای مورد علاقه‌اش را به راحتی خریداری کند.

به گفته این واردکننده محصولات صوتی و تصویری، علاوه بر اینکه واردکنندگان با مشکلاتی نظیر تامین نقدینگی برای خرید ارز و همچنین تامین ارز برای واردات مواجه هستند با موانع دیگری نظیر مشکلات ثبت سفارش، پرداخت‌های نقدی و... مواجه هستند. این فعال بازار می‌گوید: در چنین شرایطی دولت حمایتی از واردکنندگان محصولات صوتی و تصویری نمی‌کند و تنها با تکیه بر تولیدات داخلی واردکنندگان را از دریافت ارز مرجع محروم کرده است. به گفته این فعال حوزه لوازم صوتی و تصویری، واردکنندگان هنوز با شرایط موجود کنار نیامده‌اند ولی ناچارند برای حفظ حیات با هر سختی که شده است نسبت به واردات کالا به بازار داخلی اقدام کنند.

یکی دیگر از فعالان این صنف در این مورد می‌گوید: اگر چه بخش بزرگی از نیاز بازار تلویزیون را تولیدات داخلی تامین می‌کند، اما تولیدکننده داخلی نمی‌تواند یک محصول جدید را به سرعت تولید و به بازار عرضه کند و قطعا چنین موضوعی (محدودیت واردات تلویزیون به کشور) تبعاتی دارد که در آینده نزدیک در بازار مشاهده خواهد شد.

یکی دیگر از واردکنندگان کالاهای صوتی و تصویری هم می‌گوید: طی مدت اخیر با توجه به مشکلات و موانع پیش روی واردکنندگان اکثر واردکنندگان برای واردات با مشکل مواجه شده‌اند و به همین دلیل است که حجم واردات این کالا در بازار به شدت کاهش یافته است و در مقابل تولیدات داخلی قدرتمند شده‌اند. به گفته وی، تنگ کردن عرصه بر یک گروه برای رشد یک گروه دیگر کار درستی نیست و باید دو گروه تولید و واردکننده در شرایط برابر و منصفانه با هم رقابت کنند. نه اینکه یک گروه در محرومیت کامل به سر برده و بابت واردات مشکلات زیادی داشته باشند و ضمن اینها تعرفه بالایی برای واردات بپردازند. اما در مقابل گروه دیگر با حمایت‌های دولت فعالیت کنند.

این فعال بازار گفت: به نظر می‌رسد اگر شرایط به همین منوال پیش رود در بازار خرید و فروش تلویزیون شاهد رشد مجدد پدیده قاچاق باشیم، البته در این باره گروه بزرگی از تولیدکنندگان تلویزیون به طرح شبنم و نظارت‌های دقیق بر بازار به منظور جلوگیری از رواج قاچاق دل بسته‌اند، اما واردکنندگان تلویزیون می‌گویند: نظارت و کنترل بر بازار اعمال می‌شود نه بر خانه‌های مردم! به گفته برخی از فعالان بازار لوازم صوتی و تصویری، هنوز بازار بانه مانند سابق فعال است و هستند افرادی که برای تهیه لوازم مورد نظر خود از خانگی گرفته تا صوتی و تصویری راهی بانه شده و هم سفری می‌کنند و هم کالاهای مورد نیاز را خریداری می‌کنند.

ابراهیم درستی، رییس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری هم با بیان این مطلب که باید تصمیماتی اتخاذ شود تا هم مسیر واردات و هم تولید باز باشد، گفت: در این راستا قول‌های مساعدی به ما داده شده است و ما منتظر تحقق این وعده‌ها هستیم. وی همچنین در مورد امکان رشد قاچاق در کشور گفت: با اجرای طرح شبنم و نظارت‌های بازاری امکان رشد قاچاق وجود ندارد؛ ولی باید واردکنندگان نیز در شرایط مطلوب برای واردات اقدام کنند.