کدام رایانه برای کدام کاربر مناسب است؟
هزینه اضافی ممنوع
مریم عسگری
رایانه امروز جزو لاینفک زندگی انسان است و حتی برای برخی از افراد انجام امور روزانه، تجاری و... بدون این کالا مشکل یا حتی غیرممکن است.
مریم عسگری
رایانه امروز جزو لاینفک زندگی انسان است و حتی برای برخی از افراد انجام امور روزانه، تجاری و... بدون این کالا مشکل یا حتی غیرممکن است.
گستردگی استفاده از رایانه به حدی است که امروزه طیف وسیعی از افراد از پیر و جوان، خانهدار، محصل، شاغلین و... جزو کاربران این کالا به حساب میآیند.
هرکدام از این افراد از رایانه استفاده خاصی میکنند و فراخور استفادهای که از رایانه دارند هنگام خرید این کالا دست به انتخاب میزنند.
به عبارتی رایانهای (PC یا لپتاپ) که یک کاربر خانگی برای استفادههای عادی روزمره مانند چک کردن ایمیلهای شخصی، جستوجو در اینترنت و... انتخاب میکند با آنچه یک تدوینگر سینما یا یک گرافیست یا حتی یک گیمر استفاده میکند متفاوت است.
پس هنگام انتخاب رایانه در وهله اول باید بدانیم رایانه را برای چه استفادهای یا بهتر بگوییم با چه هدفی تهیه میکنیم.
البته انتخاب رایانه برای گروههای مختلف کاربران به فاکتورهای دیگری نیز بستگی دارد.
کاربران خانگی
انتخاب یک کامپیوتر مناسب برای کاربران خاص، کار چندان سادهای نیست و با وجود تنوع زیاد در قطعات کامپیوتری، نرمافزارها و لوازم جانبی، انتخاب یک کامپیوتر مناسب مشکل به نظر میرسد یا بهتر بگوییم کار هر فردی نیست.
البته امروزه اکثر کامپیوترهای موجود در بازار قابلیت انجام کارهای روزمره اداری از قبیل واژهپردازی، حسابداری یا رفع نیازهای اولیه استفاده از اینترنت از قبیل ارسال و دریافت ایمیل و... را دارا هستند و کاربران خانگی میتوانند با پرداخت هزینهای حدود ۴۰۰هزار تا ۷۰۰هزار تومان یک کامپیوتر مناسب خریداری کنند.
اما کاربرانی که قصد ویرایش تصاویر ویدئویی یا مدیریت بانکهای اطلاعاتی بزرگ را دارند به یک رایانه با مشخصاتی فراتر از یک رایانه عادی نیازمندند.
به هر حال رایانه انتخابی هر گروه کاربری مشخصات خاص خود را دارد. بکائی، مدیر فروش شرکت همراهپردازان در این زمینه میگوید: بهطور کلی کاربران رایانه به سه دسته اصلی کاربران مبتدی، کاربران آماتور و کاربران حرفهای تقسیمبندی میشوند که نیاز هریک از این گروهها متفاوت است.
مثلا یک کاربر مبتدی که از رایانه برای انجام امور معمولی مثل چک کردن ایمیل، گشت و گذار در اینترنت و انجام چند بازی ساده و ابتدایی استفاده میکند نیازی به پردازندهای چهار هستهای قوی مانند پردازندههای سری Quad core ندارد و یک پردازنده Celeron با فرکانس پایین در حدود GHZ ا3/1 تا 2GHZ به خوبی پاسخگوی نیاز آنهاست.
نوری، مسوول فنی شرکت صدف پایتخت ارائهدهنده خدمات سختافزاری نیز در این زمینه گفت: به طور کلی کاربران مبتدی یا حتی آماتور رایانه برای انجام امور روزانه نیازی به استفاده از گرانترین تکنولوژیهای روز ندارند و میتوانند با یک پردازنده
3 Celeron امور مختلف را انجام دهند، اما توصیه میشود بین پردازندههای AMD و intel، از پردازندههای AMD استفاده کنند. چرا که این پردازندهها بهتر عمل کردهاند.
وی افزود: یک کاربر مبتدی خانگی بهتر است از یک مادربورد از سری GCMX اP۵ استفاده کند که در این صورت یک پردازنده ۳ Celeron به خوبی پاسخگوی نیاز وی است.
در مورد رم نیز یک رم به ظرفیت یک گیگابایت نیز میتواند پاسخگوی نیاز یک کاربر مبتدی باشد، اما اگر کاربر قصد برنامهنویسی داشته باشد باید ظرفیت رم را تا 2GB افزایش دهد.
به گفته وی، در مورد کارت گرافیک هم یک کارت گرافیک از سریGefoce fx با حداقل رم ۱۲۸مگابایتی میتواند نیاز کاربر را رفع کند.
البته برخی فروشندگان در این زمینه معتقدند که یک کارت گرافیکon boaryd نیز به خوبی از عهده رفع خواسته یک کاربر خانگی یا حتی اداری بر خواهد آمد.
در زمینه هارددیسک و ظرفیت آن هم نوری میگوید: یک هارد با ظرفیت ۸۰ گیگابایتی برای کارهای ساده و استفاده از اینترنت کافی است. از طرفی انتخاب هارددیسک بستگی به طرز استفاده و آرشیو کاربر دارد، اما توصیه میشود هارددیسکی انتخاب شود که ظرفیتی بیشتر از انتظار کاربر داشته باشد تا در صورت لزوم کاربر ناچار به صرف هزینه اضافی نشود.
به گفته امیری، یک فعال حوزه IT امروزه هاردیسکهای 300 مگابایتی در بازار فروش بالایی دارند. ضمن اینکه هاردهای یک ترابایتی نیز مخاطبان خاص خود را دارند.
در زمینه سیستم عامل نیز نوری سیستم عامل XP را پیشنهاد کرد و گفت: ویندوز XP نسبت به Vista که تبلیغات زیادی برای آن شده است، کابردیتر است و استفاده از آن برای کاربران خانگی، اداری توصیه میشود.
به گفته وی، سیستم عامل xp یک سیستم عامل عمومی است که نگارش Home آن برای استفاده خانگی و نگارش porofessinal آن برای کارهای پیشرفته خانگی، شرکتها و سازمانهای بزرگ مناسب است.
طراحی بصری (Visual) که جستوجو و پیمایش را ساده کرده است، مدیریت پیشرفته فایلها، قابلیت رسانهای و انتشار وب و... از جمله خصوصیات ویندوزهای خانواده XP هستند.
کاربران تجاری رایانه
پس از کاربران خانگی نوبت به کاربران اداری میرسد.
به گفته نوری مسوول فنی شرکت صدف از آنجا که کاربران اداری نیز از رایانه برای انجام امور عادی استفاده میکنند و حتی در پارهای موارد کمتر پیش میآید از اینترنت استفاده کنند میتوانند از کامپیوترهای خانگی یا حتی ورژنی پایینتر از آن استفاده کنند. برای این افراد یک پردازنده با فرکانسGHZا 6/1 تاGHZا 8/1 کافی است.
کاربران گرافیست
آن دسته از کاربرانی که از رایانه برای انجام امور گرافیکی استفاده میکنند و جزو کاربران حرفهای قرار میگیرند باید کامپیوتری متفاوت از سایرین انتخاب کنند. این دسته از کاربران با دو انتخاب مواجه میشوند. استفاده از سیستم Mac و رایانههای apple و استفاده از سیستم عامل Vista و در پارهای موارد XP.
کاربرانی که به منظور انجام امور گرافیکی به سراغ رایانههای تحت ویندوز Vista یا XP میروند باید از یک کارت گرافیک قوی مانند کارت گرافیکهای خانوادهFxا Qoud ro استفاده کنند. پردازنده پیشنهادی به این کاربران نیز یک پردازنده قوی از خانواده Dual Core یا Quad Core مثل Q۶۶۰۰ است.
نوری افزود: یک گرافیست باید از یک رم با ظرفیتی بین 2 تا 4 گیگابایت استفاده کند.
اما آن دسته از کاربرانی که سیستم Mac را انتخاب میکنند میتوانند به سراغ لپتاپهای Macbook pro یا Desk Topهای Mac Pro یا I mac بروند.
بکائی، مدیر فروش شرکت همراهپردازان در این زمینه میگوید:
Macbook pro اغلب به پردازنده GHZا ۴/۲ا تا GHZا ۸/۲ا مجهز است و رم آن ظرفیتی معادل ۲ تا ۴ گیگابایت دارد. Mac Pro نیز به پردازنده ۲/ ۳ گیگاهرتزی مجهز است و رم این دستگاه حافظهای بین ۲ تا ۴گیگابایت دارد. هارد این دستگاه نیز ظرفیتی معادل ۳۲۰ گیگابایت تا چهار گیگابایت دارد و به خوبی از عهده نیاز کاربر برخواهد آمد.
به گفته بکائی، سیستم عامل مکینتاش، انتخاب اول گرافیستهای حرفهای است و تقریبا همه عکاسان و گرافیستها این سیستم را میشناسند.
وی سرعت بالای سیستم OSX در مقایسه با XP و Vista را از ویژگیهای بارز این سیستم دانست و گفت: سیستم عامل OSX در مقایسه با سایر سیستم عاملها سبکتر و سریعتر است. مثلا برای اجرای روان OSX یک گیگابایت رم کافی است. اما برای اجرای روان ویندوز Vista حداقل دو گیگابایت رم مورد نیاز است.
وی همچنین افزود: این سیستم برای ساخت موسیقی بسیار مناسب است و بسیاری از بزرگان موسیقی از برنامه Garage Band برای ساخت موسیقی استفاده میکنند.
گیمرهای پرسروصدا
شاید یکی از پرسروصداترین کاربران رایانه گیمرها باشند که با توجه به روند رو به رشد بازارهای رایانهای بر تعداد آنها روزبهروز افزوده میشود. تا جایی که شاهد ایجاد سیستمهای مختلفی در این زمینه هستیم.
طبق اعلام عشری یکی از عرضهکنندگان خدمات رایانهای کارت گرافیک و صفحه نمایش فاکتورهای مهمی در انتخاب رایانه مناسب برای یک گیمر هستند.
به گفته وی یک گیمر به صفحه نمایش با وضوح و نسبت کنتراست بالا نیازمند است. کارت گرافیک پیشنهادی وی نیز GeForce 9800 با ظرفیت یک گیگابایت و رم پیشنهادی وی حداقل 4 گیگابایت است.
فهامی،مسوول فروشگاه اهورا نیز در این زمینه گفت: یک گیمر باید کامپیوتری انتخاب کند که تمام قطعات آن قوی باشد.
وی مادربود II ا ASUSSTRIKER را از مادربوردهای پرفروش و مناسب گیمرها معرفی کرد و گفت معمولا گیمرها از پردازندههای خانواده QUAD core چهار هستهای مانند 6600 یا 9550 استفاده میکنند.
به گفته وی صفحه نمایشهای صفحه عریض (WIDE) نیز از طرف گیمرها بسیار مورد توجه قرار میگیرد.
فهامی سیستم عامل مورد استفاده اکثر گیمرها را VISTA و XP معرفی کرد.
رایانههای سینمایی
به غیر از گروههای مختلف کاربران رایانه که به آنها اشاره کردیم سینماگران نیز برای تدوین و عملیات دیگر به رایانه نیازمندند.
فهام یک فعال در این زمینه میگوید: سینماگران مانند گرافیستها به رایانههای قوی نیازمندند که پردازنده و کارت گرافیکی قوی داشته باشند.
به گفته وی به عنوان مثال مدل Q9550 و 1500 FX گزینههای مناسبی برای سینماگران هستند.
رم رایانه این گروه نیز نباید ظرفیتی کمتر از چهار گیگابایت داشته باشد.
سیستم عامل مطلوب این گروه نیز XP است چرا که سرعت بیشتری دارد و هنگ نمیکند.بکائی مدیر فروش شرکت همراهپردازان عرضهکننده محصولات APPLE نیز MAC BOOK PRO و دسک تاپهای MAC PRO را برای استفاده سینماگران مناسب دانست که برای انجام کارهای سنگین مانند DMAM 3 مناسب است و به دو CPU چهار هستهای و حافظه دو تا چهار گیگابایتی مجهز است.
ارسال نظر