صنعت ICT جایگزین درآمد نفتی کشورهای خاورمیانه می‌شود

طبق گزارش تحقیقاتی جدیدی که توسط موسسه RNCOS منتشر شده، کشورهای خاورمیانه در تلاش هستند با کاهش اتکا به درآمدهای نفتی از فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات برای توسعه و رشد اقتصادی و افزایش رفاه شهروندان خود استفاده کنند.

به گزارش فارس به نقل از rncos.com، در این گزارش که «تحلیل بازار ICT خاورمیانه» نام دارد، تقویت رشد اقتصادی، افزایش درآمد عمومی، پیشرفت بخش‌های صنعتی (مانند صنعت نفت، بانکداری، بیمه و سایر موارد) و نیز دستیابی به منابع کافی برای سرمایه‌گذاری با هدف توسعه زیرساخت‌ها از جمله انگیزه‌های کشورهای منطقه خاورمیانه برای توجه جدی به ICT عنوان شده است.

در بخشی از این گزارش آمده است که اگر چه کشورهای خاورمیانه و از جمله ایران برای دستیابی به توسعه پایدار با موانعی مواجه هستند، اما با توجه به رقابتی شدن شدید تجارت جهانی این کشورها چاره‌ای جز روی آوردن به استفاده از دستاوردهای ICT ندارند و بخش صنعت در تمامی این کشورها محرک روی آوردن به ICT است.

این روند که با ابتکار عمل‌های مختلف توسط دولت‌های منطقه مانند خصوصی‌سازی بخش مخابرات، اجرای سیاست‌های آزاد سازی و ایجاد پارک‌های علم و فن‌آوری همراه شده، باعث تندتر شدن رشد بخش ICT در خاورمیانه شده است.

طبق گزارش مذکور سه کشور امارات متحده عربی، قطر و بحرین در زمینه ایجاد زیرساخت‌های تلفن همراه و ارائه خدمات اینترنت پرسرعت بر دیگر کشورهای خاورمیانه برتری دارند و در سال ۲۰۰۷ ضریب نفوذ تلفن همراه در هر سه کشور بیشتر از ۱۴۵‌درصد بوده است.