وبسایتهای اجتماعی و نگرانی مدیران بنگاههای اقتصادی
کارمندان جوان، مشکلات مجازی
آینده میآید؛ دیر یا زود. شاید بهترین کار در چنین شرایطی آماده شدن برای رویارویی با نسلهای آینده و کمتر کردن فاصله با آنها به جای تسلیم شدن باشد.
آینده میآید؛ دیر یا زود. شاید بهترین کار در چنین شرایطی آماده شدن برای رویارویی با نسلهای آینده و کمتر کردن فاصله با آنها به جای تسلیم شدن باشد.
وقتی اغلب افراد به سالهای دهه ۴۰ عمر خود میرسند و هر سال یک چروک دیگر به صورتشان اضافه میشود، آثار فشار کار و خستگی هم بیش از پیش نمایان میشود.
شاید درست به همین دلیل هم هست که کارمندان جوانتر برای فرار از یکنواخت بودن شرایط کار و ایجاد تنوع در زمان کاری به سراغ شبکههای اینترنتی اجتماعی میروند، انجام این کار در محیط یک شرکت میتواند سوالات و نگرانیهایی را درباره انواع مشکلات امنیتی و درباره چگونگی نمایش و انتقال اطلاعات در داخل فضای یک شرکت به وجود بیاورد.
این نگرانیها امروزه به مشکلات جدی در سطح شرکتهای بزرگ آمریکایی تبدیل شده است.
مجله اقتصادی FORBES به تازگی با «اریک جانسون» پروفسور و کارشناس مدیریت عملکردها در بخش تجاری دانشکده دارتموت، درباره چالشهای پیش روی این موضوع به گفتوگو نشسته است. این گفتوگو را در زیر میخوانیم:
استفاده بیش از حد از شبکههای اینترنتی اجتماعی آسیبهای بسیاری از دنیای خارج به بدنه شرکتها وارد کرده است. این موضوع چه تاثیری روی امنیت شرکتها دارد؟
کاملا درست است. موج عظیمی از ترس و وحشت برای مدیران بخش فناوری اطلاعات این شرکتها وجود دارد. بعضی شرکتها در تلاش برای محدود کردن این کار هستند. این در حالی است که اغلب این شرکتها به سرعت به این نتیجه رسیدهاند که محدود کردن این کار مانند گذاشتن انگشت روی یک سد است. دو سال پیش استفاده از شبکههای اجتماعی به صورت کمرنگی وجود داشت، اما درست از سال گذشته این موضوع به شکل موجی عظیم و همهگیر در آمده است. این موج البته اغلب کارمندان جوان را با خودش همراه کرده و این افراد هم با تصور کارکردن به صورت متفاوت به این موضوع روی آوردهاند.
به عنوان مثال دانشجویان شاغل دوره کارشناسی ارشد که معمولا سن بیشتری دارند هنوز چندان با شبکههای اجتماعی درگیر نشدهاند. آنها تنها در حال آشنا شدن با وبسایتهایی مانند FACEBOOK هستند در حالی که افراد جوانتر سالها است که به عضویت چنین وبسایتهایی در آمدهاند.
بنابراین یک مدیر بخش فناوری اطلاعات باید نگران چه چیزی باشد و در مقابل آن چه عکسالعملی نشان دهد؟
یک روش برای مواجهه با این موضوع اعمال ممنوعیت و محدودیت است. این کار اما احتمالا یک روش نه چندان موفق خواهد بود. روش دوم این است که چگونگی استفاده کردن یا نکردن از وبسایتهای اجتماعی را آموزش بدهیم.
در بحث امنیت، بهترین عکسالعمل ممکن در واقع مدیریت درست اطلاعات حساس و پرخطر است. یک راه مهم و موفق دیگر این است که به عنوان یک مدیر یاد بگیریم که چطور باید کارمندان خطرآفرین را آموزش بدهیم.
یاد گرفتن این راه برای مدیران بخش فناوری اطلاعات بسیار مهمتر از گفتن «نه» یا «آن کار را نکن» است.
آیا واقعا لزومی برای ایزوله کردن اطلاعات و خارج قرار دادن آنها از دسترس کارمندان وجود دارد؟
وقتی شما میخواهید به آغاز یک فعالیت تجاری بیندیشید، باید به چگونگی ایجاد امنیت در فضای کار و اطلاعات شرکت هم فکر کنید.
گاهی پیش میآید که بعضی از مدیران فضای خودمانی را در شرکت برای مدت طولانی به وجود میآورند که این فضا میتواند مقدمات دسترسی به اطلاعات را که مورد نیاز بسیاری از افراد نیست، فراهم کند. بعضی از اوقات هم، مدیران و مسوولان شرکتها در جواب به سوالات مشتریان خود، اطلاعاتی بیش از حد مورد نیاز آنها را در اختیارشان قرار میدهند. با این اوصاف نمیتوان همیشه هم کارمندان علاقهمند به حضور در وب سایتهای اجتماعی را متهم کرد.
نظر شما درباره استفاده از رمز عبور در این فرآیند چیست؟ آیا رمزهای عبور میتوانند در این مورد موثر باشند؟
موضوع خوبی را مطرح کردید. استفاده از رمز عبور و تغییر مداوم آنها ممکن است به خودی خود یک خطر امنیتی باشد. در واقع انسانها نمیتوانند با این فرآیند تغییر مداوم مواجه شوند و به همین دلیل هم این روش همیشه نمیتواند موثر باشد. شاید یک استراتژی مناسب در اینمورد این باشد که رمزهای عبور بهطور مداوم تغییر نکنند. این کار در واقع ایمنتر است.
چندی پیش با یک مدیرعامل در
این باره صحبت میکردم. او میگفت که بخش فناوری شرکت، او را به تغییر مداوم رمز عبورش مجبور میکند و همین کار باعث فراموش شدن رمز عبور اصلیاش شده است.
به طور کلی فکر میکنید که استفاده کارمندان جوان از شبکههای اجتماعی تا چه حد میتواند از لحاظ مالی برای شرکتها سودآور یا زیانآور باشد؟
آنچه در این مورد تعیینکننده است، موضوع امنیت است. امنیت همان چیزی است که این روزها بخش مختلف مرتبط با تکنولوژی را با چالشهای جدی روبهرو کرده است.
در حقیقت این مشکل تنها به استفاده کارمندان جوان از وبسایتهای اجتماعی مربوط نیست. ذات تکنولوژی به دلیل گستردگی ارتباطات در آن پرخطر و آسیبپذیر است. در واقع به همین دلیل هم حجم سرمایهگذاریها در تکنولوژی چندان چشمگیر نیست. با این اوصاف وقتی تصمیم به مجازی کردن امور مختلف میگیریم، باید خطر کردن و مواجه شدن با چالشهای مختلف را بپذیریم.
شبکههای اجتماعی چیستند؟
یک شبکه یا وبسایت اجتماعی بر ساختار جوامع مردمی آنلاین تمرکز دارد که در آنها افراد علایق و فعالیتهایشان را به اشتراک میگذارند.این وبسایتها جای مناسبی برای حضور افراد علاقمند به کشف علایق و فعالیتهای افراد دیگر هم هست.
در واقع اغلب شبکههای اجتماعی مبتنی بر وبسایت هستند و راههای مختلفی برای تعامل افراد مانند ایمیل و چت را ارائه میدهند. به این ترتیب شبکههای اجتماعی راههای جدید و قدرتمندی را برای ارتباط و به اشتراکگذاری اطلاعات به وجود آوردهاند.
پر طرفدارترین وبسایتهای اجتماعی در دنیا
ارسال نظر