شرکتهای بزرگ IT چگونه خود را تبلیغ میکنند؟
متفاوت بیندیش
زمین میچرخد؛ چه از شمال به جنوب برویم یا از جنوب به شمال. اما چرخش زمین را حس نمیکنیم و تنها طلوع و غروب خورشید را به عنوان نتیجه نظارهگر هستیم.
ندا لهردی
زمین میچرخد؛ چه از شمال به جنوب برویم یا از جنوب به شمال. اما چرخش زمین را حس نمیکنیم و تنها طلوع و غروب خورشید را به عنوان نتیجه نظارهگر هستیم.
چرخش زمین تنها یک نمونه است از تمام اتفاقاتی که هر روز در اطرافمان میافتد و ما را بیآنکه بخواهیم با خودشان همراه میکنند.
مقاومتی در کار نیست، چون در این بازی ما هیچ انتخاب دیگری نداریم.
تبلیغات و آگهیهای رنگارنگ و مختلف هم درست همین منوال را در پیش میگیرند و در واقع به این علت است که خواسته یا ناخواسته ما را تحتتاثیر خودشان قرار میدهند. به این ترتیب در همین جنگهای تبلیغاتی است که شرکتی به شهرت رسیده و به سود سرشاری دست پیدا میکند و در مقابل شرکتی دیگر از گردونه رقابت خارج میشود و رکود را تجربه میکند.
در این میان شرکتهای بزرگ فعال در عرصه تکنولوژی هم با چنین جنگهایی رو به رو هستند.
در واقع اگر بخواهیم دقیقتر در این مورد قضاوت کنیم بهتر است بگوییم که این شرکتها به دلیل نوع فعالیتشان که آنها را با تکنولوژی روز همراه میکند و البته به علت حجم محصولات جدیدی که در هر سال یا حتی هر ماه روانه بازار میکنند، شاید بیشتر از شرکتهای دیگر با چالشهای عرصه تبلیغات درگیر هستند.
به همین دلیل این شرکتها هر روز روش تازهای را برای معرفی محصولات و خدمات خود انتخاب کرده و به کار میگیرند.
با این اوصاف بد نیست با بعضی از روشهای تبلیغاتی که برخی شرکتهای بزرگ تکنولوژی به کار میگیرند آشنا شویم.
نت Microsoft روی آنتن
غول بزرگ نرمافزاری دنیا هم اگرچه نیازی به معرفی ندارد اما برای عقب نیفتادن از این روند رقابتی، شیوههای متنوعی را برای تبلیغاتش برمیگزیند.
Microsoft در حالی که این راههای مختلف را در طول سالها تجربه کرده است، اما گویا نمایش و تیزرهای تلویزیونی را بهترین راه معرفی محصولات خودش یافته است.
درست به همین علت هم هست که تمام محصولات این شرکت معمولا در تیزرهای تلویزیونی با موسیقی جالب پخش میشوند.
Microsoft اولین بار در سال ۱۹۹۵ «ویندوز ۹۵» را در یک آگهی تلویزیونی با موسیقی و صدای «رولینگ استون» معرفی کرد.
در سال ۱۹۹۶ هم این شرکت «ویندوز ۹۸/۹۵» خود را با شعار تبلیغاتی «امروز میخواهی به کجا بروی؟» و در مونتاژی هنرمندانه از نرمافزارهای مختلف تحتویندوز معرفی کرد.
«آفیس ۲۰۰۳» این شرکت هم در یک تیزر چند دقیقهای که در آن به مخاطبان تاکید میشد که اگر نرمافزارت را به روز نکنی، یک دایناسور باقی خواهی ماند، به کاربران سرتاسر جهان معرفی شد.
نمایش تبلیغاتی Xbox۳۶۰ هم در سال ۲۰۰۵ توجه اغلب کاربران را به خودش جلب کرد.
در این آگهی جالب مسافران ایستاده در ایستگاه قطار شهری در صحنهای خیالی توسط چندین تیرانداز محاصره میشوند.
«ویندوز ویستا» اما با تبلیغات سادهای که در آنها هیچ اشارهای به قابلیتهای آن نشده بود معرفی شد و انتقاد بسیاری از کارشناسان را هم برانگیخت.
پخشکننده موسیقی Zune شرکت Microsoft اما در سال ۲۰۰۷ با نمایشی جذاب و موسیقی جالبی که به خوبی با صحنهها تلفیق شده بود، برای اولین بار به نمایش درآمد.
این تیزر تبلیغاتی به اندازهای جذاب بود که بسیاری از بینندگان تایید کردند که ویدئوکلیپ این موسیقی به اندازه این تیزر زیبا نبوده است.
در سال ۲۰۰۸ هم Microsoft یک بار دیگر برای تبلیغ نسخه جدید Xbox۳۶۰ در یک نمایش تلویزیونی متخصصانی را در یک آزمایشگاه به تصویر کشید که راههای برقراری ارتباط بهتر والدین با کودکان را آموزش میدادند.
به این ترتیب Microsoft سعی میکند با بهکارگیری تصاویر زنده و موسیقی توجه مخاطبان را به محصولاتش جلب کند.
Apple، سیبی که متفاوت میاندیشد
یکی از بزرگترین شرکتهای کامپیوتری دنیا از تبلیغات مختلف چاپی و تلویزیونی برای معرفی محصولاتش استفاده میکند.
اگرچه اغلب کاربران محصولات Apple را با شعار تبلیغاتی «متفاوت بیندیش» میشناسند، اما این شرکت راههای مختلفی را برای القای این ایده به کار میبندد.
اولین تبلیغات Apple در سال ۱۹۸۳ و برای معرفی کامپیوترهای مکینتاش بود. این آگهی در قالب یک بروشور ۱۸ صفحهای در مجلههای معتبر عرضه میشد.
«۱۹۸۴» هم نام یک آگهی تلویزیونی بود که در آن کامپیوتر شخصی مکینتاش معرفی شد.
شعار «متفاوت بیندیش» هم در سالهای دهه ۱۹۹۰ به صورت آگهیهای چاپی، آنلاین و تلویزیونی در ذهن مخاطبان نقش بست.
«ipod people» هم نام یک تیزر تبلیغاتی بود که برای معرفی ipod با صحنههایی جالب از ترکیب نور و موسیقی در دهه ۲۰۰۰ به نمایش گذاشته میشود.
Apple اما در سالهای اخیر حجم بیشتر تبلیغاتش را در کلیدواژههایی خاص در همایشهای سالانه Macworld متمرکز کرده است.
?=HP+شما
شرکت بزرگ HP هم مانند اغلب شرکتهای دیگر از روشهای مختلف تبلیغاتی استفاده میکند.
HP اما معمولا از تصاویر ساده برای نمایش تکنولوژیهای کاربردی بهره میبرد. این تصاویر که به صورت بنرهای تبلیغاتی و تیزرهای تلویزیونی به کار گرفته میشوند، در حقیقت تاثیر تکنولوژی در زندگی روزمره را به نمایش در میآورند.
این شرکت در یکی از تیزرهای تبلیغاتی خود برای پرینترهای هوشمند عکس خود از بازیگر ۱۰ ساله و محبوب فیلم «خانم سان شاین کوچک» استفاده کرده است.
عنصر اصلی تبلیغات HP اما استفاده از عکس، تصاویر و رنگهای متنوع و ترکیب آنهاست.
HP اما بزرگترین پروژه تبلیغاتی خود را در سال ۲۰۰۳ با هزینه ۳۰۰ میلیون دلاری برای بنر تبلیغاتی «HP+ شما» (HP+YOU)، انجام داده است.
Dell در دستان «بن کورتیس»
شرکت Dell بیشترین تبلیغات خود را مانند Microsoft از طریق نمایشهای تلویزیونی انجام میدهد.
این در حالی است که مهمترین پروژه تبلیغاتی و بازاریابی این شرکت در طرحهایی برای عرضه محصولات ارزان قیمت خلاصه میشود.
با این همه اما معروفترین تبلیغات شرکت Dell در اوایل دهه ۲۰۰۰ و با حضور بازیگر آمریکایی معروف «بن کورتیس» انجام شد.
بن کورتیس که سخنگوی قبلی این شرکت هم بوده در این تبلیغ تلویزیونی با نام «استیون» و با جمله کلیدی «آقا، شما یک کامپیوتر Dell دارید!» به شهرت رسید.
Sony و تقابل سیاه و سفید
شرکت بزرگ صوتی و تصویری Sony هم با تبلیغات مختلفی شناخته شده است.
در این میان اما جنجالیترین تبلیغ این شرکت در سال ۲۰۰۶ و برای نمایش کنتراست بالای تصاویر ارائه شده توسط محصولات Sony به نمایش درآمد.
در این تبلیغ که به صورت یک بنر بود یک مادر و دختر سیاهپوست در لباسهایی یکدست سفید یکدیگر را در آغوش گرفتهاند.
Sony اما برای ۱۰ سالگی عرضه کنسول بازی پرطرفدارش یعنی Play Station هم در یک نمایش تلویزیونی از جمله «مصائب ده ساله» برگرفته از فیلم معروف «مصائب مسیح» به کارگردانی مل گیبسون استفاده کرد.
ارسال نظر