مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار از ایجاد مرکز جلوگیری از مزاحمت‌‏های تلفنی در حوزه پیامک و MMS (ارسال صوت و تصویر از طریق تلفن ‌همراه) خبر داد.

وحید صدوقی، مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار (همراه اول) در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به تصویب آیین‌‏نامه MMS و اعلام آمادگی این شرکت برای اجرای آن گفت: نکته‌ مهمی که درباره ارسال MMS در آیین‌نامه مربوطه اشاره شده، بحث مزاحمت‌ها است که در این سرویس همانند پیام کوتاه، مشترک پیام را به مشترک خاصی ارسال می‌کند که بعضا این پیام‌ها برای عموم ارسال شده و مزاحمت ایجاد می‌کند.

وی اضافه کرد: سیستمی برای رسیدگی و کنترل این‌گونه مزاحمت‌ها درنظر گرفته شده است و سعی کردیم با پیش‌بینی یک سرور، شرایطی را فراهم کنیم تا اگر مشترک پیام ‌ناخواسته‌ای دریافت کرد آن را برای سرور مربوط ارسال کند تا به‌طور اتوماتیک پیام هشداری مبنی‌بر شکستن حریم قانونی و به‌عنوان تذکر به ارسال کننده‌پیام فرستاده شده و در صورتی که این امر تکرار شود نسبت به نوع مزاحمت، طبق آیین‌نامه با وی برخورد ‌‏شود.

صدوقی اظهار داشت: ایجاد مرکز جلوگیری از مزاحمت تلفن همراه هم برای پیام کوتاه و هم برای MMS است که با بررسی‌های میدانی در میان اپراتور‌های تلفن همراه در چندین کشور، برخوردهای قانونی در این باره شامل جریمه‌های نقدی ‌از چند هزار دلار تا قطع سرویس بوده است که در ایران نیز همین جریمه‌‏ها را اعمال می‌‏کنیم.

وی افزود: اما در همه‌ موارد، ابتدا یک پیام هشدار روی تلفن همراه ارسال و در مراحل بعد اقدامات قانونی انجام می‌شود، اما نوع مراحل برخورد در کشور در آیین‌نامه‌مصوب سازمان تنظیم مقررات ذکر شده است.

کلیات آیین‌نامه MMS به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات رسید

مشاور عالی سازمان تنظیم مقررات از تصویب کلیات آیین‌نامه MMS تلفن همراه در کمیسیون تنظیم مقررات خبر داد.

احمد فرهادی در گفت‌وگو با موبنا با تاکید بر نقش کمیسیون تنظیم مقررات به عنوان مرجع رسیدگی‌کننده به آیین‌نامه های حوزه ارتباطات اظهار داشت: نظرات اصلاحی مراجع ذی‌صلاح در خصوص آیین‌نامه MMS روز گذشته در کمیسیون تنظیم مقررات بررسی شد و کلیات آن به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه جزئیات این آیین‌نامه نیز به زودی به تصویب می‌رسد، یادآور شد: اپراتورهایی که برای ارائه سرویس MMS اعلام آمادگی‌کنند با اجازه سازمان تنظیم مقررات می‌توانند این سرویس را راه‌اندازی کنند.

به گفته فرهادی ارائه این سرویس منوط به تایید تجهیزات اپراتورها از سوی سازمان تنظیم مقررات است.

بالغ‌بر یک سال است که سرویس MMS تلفن همراه به دلیل نبود آیین‌نامه استفاده مدون، به درخواست وزارت ارتباطات و از سوی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی متوقف و سازمان تنظیم مقررات موظف شد ظرف مدت سه ماه، نسبت به تدوین ضوابط استفاده از این سرویس اقدام کند.

براساس آیین‌نامه MMS مصوب سازمان تنظیم مقررات که به منظور جلوگیری از ارسال پیام و تصویر غیراخلاقی، مشترکان متعهد می‌شوند فقط از فضایی که در اختیار آنها قرار داده می‌شود، استفاده کنند.

گفتنی است برای برخورد با مزاحمان ارسال پیام و تصویر از طریق خدمات چندرسانه ای (MMS)، تلفن همراه شخص مزاحم در مرحله اول تا یک هفته، در مرحله دوم سه ماه و در نهایت برای همیشه قطع می‌شود.