رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از تصویب تعرفه‌ GPRS و MMS در جلسه‌ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خبر داد. محمود خسروی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تعرفه‌ GPRS تلفن همراه در جلسه‌ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شد که هر کیلوبایت اطلاعات به میزان ‌٨/١٤‌ریال محاسبه می‌شود. وی همچنین درباره‌ی تعرفه‌ MMS تلفن همراه گفت: ارسال هر MMS میزان ‌١٠٠٠‌ریال محاسبه می‌شود. تصویب این تعرفه در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس برخی از خبرهای منتشر شده این اپراتور در ابتدا پیشنهاد ۱۵‌ریال را برای هر کیلو بایت ارائه داده بود. با این حال ایرانسل هم اکنون برای هر کیلو بایت از کاربرانش تنها ۵‌ریال اخذ می‌کند که به نظر می‌رسد همراه اول در این بخش در نظر دارد خدماتی سه برابر گران تر از ایرانسل ارائه کند.

اپراتور سوم ۱۸‌درصد از سهم بازار را در دست می‌گیرد

برابر آخرین مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات، از زمان فعال شدن اپراتور سوم به مدت دو سال ارائه امکانات نسل سوم در انحصار این اپراتور خواهد بود.

کمال محامد پور معاون آموزش، پژوهش و امور بین‌الملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهارداشت: باید تکنولوژی‌ها و سرویس‌های جدید را مدنظر قرار داد و در عین حال به سرویس‌های غیرارزش افزوده نیز توجه داشت. وی جلب نظر مشتری و و ارائه ارزان سرویس را از جمله استراتژی توجه به سایر سرویس‌ها عنوان کرد. محامد پورافزود: به‌رغم وجود قوانین مادر، به دلیل روان نبودن قوانین و زیاد بودن مراکز تصمیم گیر در تحقق سرمایه‌گذاری خارجی، درحد انتظار و شایسته موفقیت کسب نشده است. وی تصریح کرد: با همکاری بخش خصوصی و دولتی باید در یک اقدام ملی، شکاف‌ها و ابهامات را برطرف کرد. محامد پور در خصوص اپراتور سوم تلفن همراه اظهارداشت: خوشبختانه مطالعات اپراتور سوم، با توجه به تجربیات اپراتور دوم در مرکز تحقیقات شروع و در آبان ماه گذشته ساختار اولیه اسناد آن آماده شد. وی خاطرنشان کرد: در رابطه با مباحث تجاری و اقتصادی برابر آخرین مصوبه کمیسیون، از زمان فعال شدن اپراتور سوم به مدت دو سال ارائه امکانات نسل سوم در انحصار این اپراتور است. محامد پور با بیان اینکه اپراتور سوم ۱۷-۱۸‌درصد از سهم بازار را خواهد گرفت، گفت: این اپراتور سرمایه‌گذاری مناسبی است که در اسرع وقت سرمایه خود را برمی‌گرداند.

راهکار مبارزه با قاچاق، کاهش منطقی تعرفه است

یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: راهکار اصولی برای جلوگیری از قاچاق گوشی تلفن همراه در ایران کاهش منطقی تعرفه این کالای پر مصرف است.

محمدعلی عبداللهی در گفت‌وگو با موبنا گفت: قاچاق گوشی تلفن همراه پدیده‌ای است که جامعه ایرانی را گرفتار کرده، به طوری که در جامعه ما نه تولید‌کننده، نه مصرف‌کننده و نه وارد‌کننده، هر کدام قاچاق را یک امر خلاف می دانند. وی افزود: مبارزه با قاچاق گوشی تلفن همراه در ایران با هدف افزایش در آمد گمرکی نیست، بلکه باید به این جهت باشد که مصالح نظام تجاری و نفع بخش تجارت در رسمی کردن و قانونی ساختن عملیات تجاری آن باشد.

وی تصریح کرد: باید از تجربه سال‌های گذشته در امر مبارزه با قاچاق کالا درس بگیرم و اگر به دنبال مبارزه واقعی با قاچاق گوشی تلفن همراه در ایران هستیم باید در سیاست‌های اقتصادی کشور این کار لحاظ شود. به گفته عبداللهی، باید مبارزه با قاچاق گوشی تلفن همراه را با تقویت و تحکیم نظام تعرفه‌ای آغاز کنیم.وی تصریح کرد: در وزارت بازرگانی باید سیاستگذاری‌ها درخصوص تعرفه بازنگری شود و کارهای کارشناسی بیشتری در این زمینه انجام گیرد.