بازار اینترنت پرسرعت در کشور پاکستان تاکنون چندان پررونق نبوده و این در حالی است که خدماتADSL از ۵‌سال پیش تاکنون در این کشور در دسترس است. به گزارش فارس در حال حاضر تعداد کل مشترکان حقیقی و حقوقی اینترنت پرسرعت در این کشور از ۱۳۲‌هزار نفر فراتر نمی‌رود که رقم قابل‌قبولی محسوب نمی‌شود. با این حال دولت این کشور برای حل این مشکل طی یک سال اخیر تلاش‌های جدی به عمل آورده و با شناسایی موانع پیش رو برای استفاده مردم از فناوریADSL تلاش کرده تا استفاده از خدمات اینترنت پرسرعت را همه‌گیر کند. از جمله مهم‌ترین موانع بر سر راه استفاده از اینترنت پرسرعت در پاکستان تعرفه‌های بالای دسترسی به خدمات مذکور در این کشور است. شرکت مخابرات پاکستان موسوم به PTCL به منظور حل این مشکل خود راسا وارد عمل شد و از تابستان سال قبل ارائه سرویس‌های پرسرعت و باکیفیت ADSL را در این کشور آغاز کرده است. سرویس‌های این شرکت هم‌اکنون در شهرهای اسلام آباد، پیشاور، لاهور، کراچی و ۹ شهر دیگر مهم پاکستان به سادگی و با قیمت مناسب در دسترس است. شرکت مخابرات پاکستان برای ارائه این خدمات هیچ هزینه‌ای بابت نصب مودم و دیگر تجهیزات دریافت نمی‌کند و هیچ محدودیت‌ترافیکی نیز برای کاربران خود وضع نمی‌کند. سرویس‌های ADSL شرکت مخابرات پاکستان در سه نوع ۵۱۲ کیلوبایتی، یک و دو مگابیتی عرضه می‌شود. به عبارت بهتر این شرکت سرعت اتصال کمتر از ۵۱۲‌کیلوبیت به اینترنت را پرسرعت محسوب نمی‌کند!

اما تعرفه این خدمات به شرح زیر است:

* اینترنت ۵۱۲‌کیلوبیت نامحدود همراه با نصب رایگان، هر ماه ۱۱۹۹ روپیه (معادل حدودا ۱۷‌هزار تومان)

* اینترنت یک مگابیت نامحدود همراه با نصب رایگان، هر ماه ۱۹۹۹ روپیه (معادل حدودا ۲۸‌هزار تومان)

* اینترنت دومگابیت نامحدود همراه با نصب رایگان، هر ماه ۴۹۹۹ روپیه (معادل حدودا ۷۲‌هزار تومان)

* کاهش تعرفه‌های ISP‌ها و چهار برابر شدن مشترکان ADSL در یک سال

این ابتکار عمل شرکت دولتی مخابرات پاکستان باعث شده تا دیگر ISP‌های پاکستان که تعداد آنها از ۳۵ شرکت فراتر می‌رود، مجبور به کاهش تعرفه‌های خدمات خود شده و از دریافت هزینه‌های اضافی به بهانه نصب مودم و تجهیزات نیز خودداری کنند. در حال حاضر هزینه استفاده از خدمات اینترنت پرسرعت دیگر ISP‌های این کشور نیز تقریبا برابر با تعرفه‌های شرکت مخابرات این کشور است

افزایش نقاط تحت پوشش

در کنار هزینه‌های بالای دسترسی به اینترنت، پوشش محدود سرویس‌دهندگان اینترنت پرسرعت مشکل دیگری بود که باعث شده بود تنها ساکنان مناطق شهری و به ویژه شهرهای بزرگ بتوانند به اینترنت دسترسی پیدا کنند و در مقابل، ساکنان شهرهای کوچک و روستاها از این خدمات بی‌بهره مانده بودند. شرکت دولتی مخابرات پاکستان برای حل این مشکل نیز وارد عمل شده و با صرف هزینه‌های کلان در حال ایجاد شبکه‌های دیتا در سرتاسر پاکستان است. استفاده از تجهیزات بی‌سیم راه‌حل دیگری است که دولت این کشور به آن روی آورده است. به همین منظور نصب تجهیزات WiMax برای تسهیل دسترسی بی‌سیم به اینترنت در نواحی روستایی در دستور کار دولت پاکستان قرار دارد. اولین بار شرکت خصوصی وطن تلکام در دسامبر سال ۲۰۰۷ خدمات WiMax را در پاکستان معرفی کرد و تنها در عرض ۴ ماه ۱۰‌هزار مشترک حقیقی و حقوقی از این خدمات بهره‌مند شدند. سایبر نت یکی از مشهورترین ISP‌های کشور پاکستان است که طیف گسترده‌ای از خدمات اینترنتی و تحت وب را به مشتریان خود ارائه می‌دهد. خدمات اینترنت پرسرعت این شرکت طیف گسترده‌ای از سرعت ۶۴کیلوبیت در ثانیه تا ۸مگابیت در ثانیه را شامل می‌شود که البته سرعت‌های بسیار بالا به علت کارکردهای خاص و مشتریان محدودتر تنها به شرکت‌های تجاری ارائه می‌شود. هزینه ماهانه بهره‌مندی از سرویس ۲۵۶ کیلوبیتی این شرکت معادل ۱۵۰۰ روپیه، (حدود ۲۱‌هزار تومان) است. Cube XS دیگر ISP پاکستانی است که سرویس‌های ۵۱۲، ۷۶۸ و ۱۰۲۴ (یک مگابیت)‌کیلوبیت در ثانیه ارائه می‌دهد. هزینه ماهانه استفاده از این خدمات برای کاربران خانگی به‌ترتیب حدودا ۲۸، ۱۰۸ و ۲۸۷‌هزار تومان در ماه است. حداقل حجم‌ترافیک هر یک از این سرویس‌ها نیز به‌ترتیب ۶، ۲۴ و ۷۲ گیگابایت در ماه در نظر گرفته شده است.