سیم‌کارت‌ها نیز مانند کالاهای مصرفی دیگر دارای تاریخ مصرف هستند که سوختن آن به ندرت ناشی از اختلالات شبکه است.

زارعیان، مدیرکل روابط‌عمومی‌شرکت مادر تخصصی مخابرات ایران در گفت‌وگو با «ایلنا» با بیان این مطلب اظهار کرد: سوختن سیم‌کارت معمولا ناشی از ارسال پیامک زیاد، افزایش حجم اطلاعات، وارد کردن پین کد اشتباه و مواردی از این قبیل است.وی افزود: سیم‌کارت نیز مانند بسیاری از کالاهای مصرفی دارای تاریخ مصرف است و سوختن آنها در دنیا امری طبیعی است.

به گفته زارعیان اگر سوختن سیم‌کارت ناشی از اختلالات شبکه باشد (که به ندرت اتفاق می‌افتد)، سیم‌کارت به صورت رایگان تعویض می‌شود.

مابه‌التفاوت ارسال پیامک فارسی در قبوض مشترکان اعمال شد

مدیرکل رایانه و محاسبات شرکت ارتباطات سیار ایران گفت: مشترکان همراه اول که پس از ابلاغ مصوبه کاهش تعرفه، پیامک فارسی ارسال کرده‌اند، در قبوض مرداد ماه خود، از همراه اول بستانکار خواهند شد و مابه‌التفاوت ارسال پیامک فارسی برای آنها اعمال می‌شود. علیرضا طلوع در گفت‌و‌گو با «فارس» اظهار داشت:‌ در قبض این دوره مشترکان تلفن همراه شرکت ارتباطات سیار ایران، گزینه بستانکار پیامک درج شده است. وی گفت: تعداد پیامک‌های فارسی مشترکان همراه اول در این دوره محاسبه و اعمال می‌شود. تعرفه ارسال پیامک انگلیسی نیز در این دوره از قبوض افزایشی نداشته؛ زیرا از اول تیر ماه مصوبه اجرایی شده است. طلوع درباره نرم‌افزار پیامک فارسی نیز با تاکید بر اینکه این نرم‌افزار دچار سوءبرداشت شده است، افزود: این نرم‌افزار با تغییر تعرفه پیامک ارتباطی ندارد و تنها یک سرویس ارزش افزوده است.

مدیرکل رایانه و محاسبات شرکت ارتباطات سیار ایران اظهار داشت: با این سرویس ارزش افزوده مشترکان همراه اول می‌توانند با هزینه کمتری پیامک فارسی ارسال کنند.

سیاست‌های تولید گوشی تلفن همراه منطقی نیست

معاون سابق وزارت بازرگانی، سیاست‌گذاری غیرمنطقی و نادرست را در زمینه تولید و تعرفه یکی از مشکلات اصلی بازار و ساخت گوشی تلفن همراه کشور اعلام کرد.

حسن یونس سینکی در گفت‌و‌گو با «موبنا» افزود: به طور کلی تعرفه ابزار حمایتی برای دفاع از تولید کالا در داخل کشور است که متاسفانه تصمیمات اشتباه و غیرمنطقی و افزایش تعرفه باعث بروز مشکلات درخصوص برخی از کالاها از جمله گوشی تلفن همراه شده است.

وی افزود: از سال ۸۵ که تعرفه گوشی تلفن همراه از ۴‌درصد به ۶۰‌درصد افزایش پیدا کرد، ۶میلیون گوشی وارد کشور شد که از این تعداد فقط یک‌میلیون گوشی توسط واردکنندگان قانونی و بقیه به‌صورت قاچاق وارد شده است.

به گفته معاونت سابق وزارت بازرگانی، زمانی که تعرفه گوشی تلفن همراه به ۶۰درصد رسید، قیمت آن در بازار با افزایش ۵۰‌درصدی مواجه شد که این امر بیانگر نادرست بودن سیاست‌های مراکز ذی‌ربط بوده است.

وی درخصوص تولید گوشی تلفن همراه گفت: در دنیا کنونی که در هر دقیقه یک گوشی تلفن همراه با کامل‌ترین امکانات و کیفیت به بازار عرضه می‌شود فکر تولید گوشی در ایران کاملا منتفی است.

سینکی به فعالیت‌های مختلفی که درخصوص تولید گوشی تلفن همراه در کشور صورت می‌گیرد، اشاره کرد و مدعی شد: هزینه‌هایی که در این زمینه صرف شده است، نتیجه ای جز هدر دادن بودجه و سرمایه‌های کشور دربر نداشته است.