ضرر دولت، به خاطر فعالیت گسترده باندها و عوامل قاچاق گوشی تلفن همراه در سال گذشته دست‌کم ۳۰۰‌میلیون دلار تخمین زده می‌شود. به گزارش موبنا، براساس آمارهای رسمی اعلام شده، سال گذشته تعداد ۸‌میلیون سیم کارت در سطح کشور توزیع شده است، حال آنکه در همین سال تنها حدود دو‌میلیون گوشی تلفن همراه از مبادی قانونی وارد کشور شده است و به بیان دیگر حداقل چیزی حدود شش‌میلیون گوشی می‌بایست از طریق قاچاق وارد شده باشد. برآوردهای به عمل آمده از سوی دست‌اندرکاران و کارشناسان اقتصادی، نشان می‌دهد که اگر واردات گوشی تلفن‌همراه را در تمام طول سال ۸۶ با تعرفه ۲۵‌درصد و قیمت متوسط هر گوشی ۲۰۰ دلار محاسبه کنیم، درآمد دولت از محل دریافت گمرکی این کالای پرفروش در کشور دست‌کم می‌بایست ۳۰۰‌میلیون دلار بوده باشد.

این درحالی است که تعرفه واردات گوشی تا بهمن ماه سال گذشته ۶۰‌درصد بوده است که اگر این رقم برای واردات گوشی در سال گذشته محاسبه شود، ضرر و زیان کشور از محل قاچاق گوشی تلفن‌همراه حدود ۷۲۰‌میلیون دلار خواهد بود. بازار گوشی همراه طی دو سال گذشته، بازار پر تقاضایی در کشور بوده است؛ به طوری که رییس انجمن صنفی فروشندگان تلفن‌همراه و سیم‌کارت می‌گوید طی یک سال و نیم گذشته (نیمه دوم ۸۵ تا پایان سال ۸۶) با توجه به واگذاری انبوه سیم‌کارت و روند دوره‌ای تعویض گوشی، حدود ۱۵‌میلیون گوشی مورد نیاز وارد کشور شده است. افشار فروتن لاریجانی در عین حال می‌گوید: بخش عمده این تعداد گوشی به صورت قاچاق و از مبادی غیر قانونی وارد کشور شده است. این دست‌اندرکار بازار تلفن‌همراه نیز تایید می‌کند که با توجه به عرضه هشت‌میلیونی گوشی در سال گذشته می‌بایست درآمد دولت از محل عوارض گمرکی واردات گوشی حداقل چیزی حدود ۳۰۰‌میلیون دلار آن هم با احتساب تعرفه ۲۵‌درصدی بوده باشد. سود کلان این بازار در سال گذشته عملا وارد جیب عوامل و دست‌اندرکاران قاچاق شده است که‌ میلیون‌ها دلار ارز کشور را بدون پرداخت حقوق گمرکی و عوارض و مالیات، از کشور خارج ساخته اند. برخی کارشناسان اعتقاد دارند، یکی از علل عمده ضرری که به دولت و به تبع آن به کشور در این موضوع وارد شده است، بی ثباتی و آشفتگی حاکم بر بازار بوده که آن هم ناشی از تصمیمات شتابزده و احساسی دستگاه‌های ذی‌ربط رسمی است.

کدبندی سیم‌کارت‌های ۱۵۰‌هزار تومانی مشخص شد

مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار گفت: نحوه‌ کدبندی سیم‌کارت‌های ۱۵۰‌هزار تومانی به‌ترتیب در هر یک از مناطق با توجه به کد مربوطه از قبل در نظر گرفته شده است.

وحید صدوقی در گفت‌وگو با «ایسنا»، درباره این که سیم‌کارت‌های ۱۵۰‌هزار تومانی با کدهای ۰۹۱۰ با چه پیش شماره‌هایی در سطح کشور عرضه خواهد شد، گفت: پیش شماره‌های ۰۹۱۰ همانند کدبندی‌ها در هشت منطقه‌ تلفن‌همراه کشور است. وی گفت: این کدبندی‌ها در تهران با پیش شماره دو، در منطقه‌ شمال یعنی در مازندران، گیلان و گلستان با پیش شماره‌ یک و به‌ترتیب در هر یک از مناطق با توجه به کد مربوطه از قبل در نظر گرفته شده است. مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار همچنین اظهار کرد: به عنوان مثال در مناطقی که پیش شماره‌ سیم‌کارت آن‌ها ۰۹۱۱ است، در سیم‌کارت‌های ۱۵۰‌هزار تومانی، پیش شماره‌ آن‌ها ۰۹۱۰ و رقم بعدی آن همان کد منطقه، یعنی «یک» خواهد بود.