تلفنهای همراه بمبیاب به کمک مینیابان میآیند
در بسیاری از مناطق جنگزده در سراسر جهان همچنان آثاری از مهمات منفجر نشده و مینهای زمینی وجود دارند که باعث معلولیت و مرگ شمار زیادی از مردم به ویژه کودکان میشوند.
محققان لهستانی برنامه نرمافزاری ویژه تلفن همراه هوشمند طراحی کردهاند که تلفن را به یک دستگاه کاشف بمب تبدیل میکند.
در بسیاری از مناطق جنگزده در سراسر جهان همچنان آثاری از مهمات منفجر نشده و مینهای زمینی وجود دارند که باعث معلولیت و مرگ شمار زیادی از مردم به ویژه کودکان میشوند. بمبها و مینهای خنثی نشده به یک مشکل جهانی تبدیل شدهاند و تلاشهای زیادی برای توسعه فناوری کشف و خنثیسازی مهمات بهجا مانده از جنگها صورت گرفته است که از آن جمله میتوان به استفاده از امواج تراهرتز و حسگرهای هوشمند با فناوری پرینتر جوهر افشان اشاره کرد.
تیمی از دانشجویان دانشگاه تکنولوژی ورشو برنامه نرم افزاری کشف بمب SAPER را برای تلفنهای همراه هوشمند طراحی کردهاند که تلفن را به یک کاشف بمب مبدل میکند.
این واژه در زبان لهستانی به معنای مین جمع کن و همچنین مخفف حسگر کشف مواد منفجره (SAPER) است. در این سیستم از مگنتومتر (با قابلیتهایی مانند قطب نما در گوشی تلفن همراه هوشمند) برای کشف اختلالات در میدان مغناطیسی اطراف مواد منفجره استفاده می شود. تلفن همراه هوشمند مجهز به این برنامه نرمافزاری می تواند ۴۰ نوع مختلف مواد منفجره را از فاصله ۳۰ سانتیمتری شناسایی کند.
برای افزایش میزان برد تشخیصی به بیش از ابعاد ۳۰×۳۰ سانتیمتر میتوان تلفن همراه هوشمند را به یک بازوی روباتیک یا سر یک چوب متصل کرد. درصورتی که برنامه نرمافزاری خطری را در منطقه شناسایی کند، پیام هشداری را به کاربر تلفن همراه اعلام و نوع مواد منفجره را مشخص میکند؛ بهطور همزمان نیز امکان ارسال خودکار پیام به پلیس و نیروهای امنیتی در نظر گرفته شده است. این برنامه نرمافزاری میتواند در مناطقی که دسترسی گسترده به دستگاههای مینیاب وجود ندارد، مورد استفاده قرار گیرد.
ارسال نظر