دلایل رشد قیمتها در بازار لوازم صوتی و تصویری و خانگی
شوک ناتمام گرانی
بازار دیجیتال- هر سال در آستانه عید نوروز بازار خرید و فروش کالاهایی نظیر تلویزیون گرم و پررونق میشود و امسال با وجود رشد قیمتها که این اواخر دامنگیر بازار تلویزیون هم شده است شاهد رشد تقاضا در بازار این کالا نسبت به ماههای قبل هستیم. به گفته فعالان بازار بیشترین میزان تقاضا در بازار تلویزیون مربوط به مدلهایی با قیمت یک تا دو میلیون تومان بوده است و در این بین LEDهای معمولی و همچنین LCDها فروش بالایی دارند. البته گروه خاصی هم از نمونههای گران قیمت بازار و تلویزیونهای اسمارت استقبال میکنند.
فعالان بازار همچنین از رشد قیمتها طی هفتههای اخیر خبر میدهند و میگویند، میزان رشد قیمتها در برخی از مدلها نسبت به اواخر آذرماه در حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد بوده است.
البته نمایندگیهای فروش کمتر زیر بار قبول موضوع رشد قیمتها در بازار میروند و میگویند، در شرایط فعلی بیشترین تلاش ما این است که کالاهای خود را به فروش برسانیم و توجه چندانی به روند قیمتها نداریم.
شهیدی، رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری هم در این باره میگوید، تا کنون ما تمام تلاش خود را کرده ایم تا از رشد قیمتها در حوزه تلویزیون جلوگیری کنیم، اما رشد نرخ دلار باعث رشد هزینهها میشود و با وجودی که ما حدود ۸۰ درصد نیاز بازار داخلی را تامین میکنیم، اما رشد نرخ دلار روی قیمت تمام شده کالاهای ما هم تاثیر میگذارد و به این ترتیب ناچاریم قیمتها را افزایش دهیم.
مسوول فروش یکی از نمایندگیهای فروش شرکت بانیان الکترونیک هم با بیان این مطلب که طی مدت اخیر موجودی برخی از مدلهای تلویزیون در بازار به شدت کاهش یافته است گفت، این موضوع در کنار رشد نرخ دلار باعث شده است قیمتها در بازار تلویزیون افزایش یابد. به گفته وی طی چند ماه گذشته برندهای وارداتی بیشتر از برندهایی که در ایران خط تولید داشتهاند متضرر شدهاند، چرا که واردکنندگان برندهای وارداتی هزینه بیشتری را بابت واردات کالا و همچنین هزینههای جانبی پرداخت میکردند تا برندهای تولید داخل. ولی به دلیل اینکه سهم خود را در این بازار رقابتی از دست ندهند ناچار بودند قیمتها را ثابت نگه دارند، اما این اواخر با توجه به کاهش موجودی در برخی از مدلها و همچنین ادامه روند حاکم بر بازار ناچار شدند قیمتها را افزایش دهند که البته برخی از برندهای تولید داخل هم قیمتها را افزایش دادهاند.
مدیر بازاریابی شرکت گلدیران هم در این باره گفت: اگرچه طی ماههای گذشته با وجود رشد شدید نرخ دلار، ما قیمتها را ثابت نگه داشتیم، اما این احتمال وجود دارد که ما قیمتها را افزایش دهیم و در حال حاضر هم ما در کنار کاهش قیمت برخی از مدلهای تلویزیون، قیمت برخی از مدلها را نیز به ناچار افزایش دادهایم.
یکی دیگر از فعالان بازار هم میگوید، حدود دو ماه قبل، اتحادیه لوازم صوتی و تصویری، لوازم خانگی و... پیشنهاد رشد قیمتها را به وزارت صنعت ،معدن و تجارت داده بودند که این موضوع با مخالفت آنها روبهرو شده. اما دیگر ادامه این شرایط ممکن نیست و فعالان این حوزهها نمیتوانند بیش از این ضرر کنند و کالاها را با ضرر به فروش برسانند.به همین دلیل گروهی به طور خودسرانه قیمتها را افزایش دادند و اینک اکثر نمایندگیهای فروش هم قیمتها را بالا بردهاند. طحانپور رییس اتحادیه کشوری لوازم خانگی هم با تایید این گفته افزود، در ابتدای راه، ما پیشنهاد یک افزایش قیمت جزئی را داده بودیم که با آن مخالفت شده بود، اما حالا افزایش قیمتی اتفاق افتاده که کسی جلودار آن نیست.
فعالان این حوزه میگویند، رشد هزینههای حمل و نقل یکی دیگر از دلایل رشد قیمتها در بازار لوازم صوتی و تصویری و هر کالای دیگری است. رییس اتحادیه کشوری لوازم خانگی هم با تایید خبر رشد قیمتها به مهر گفته است،مهمترین دلیل این افزایش قیمتها افزایش قیمت حاملهای انرژی است. وی افزود، با افزایش قیمت گاز و گازوئیل، کارخانههای تولیدکننده با چالشهایی مواجه شدند که دولت برای رفع آنها قول مساعد داد، اما عملا تنها کمک دولت به تولیدکنندگان این بود که هزینه انرژی را به صورت قسطی پرداخت کنند. وی با اشاره به اینکه این افزایش قیمتها در ابتدا برای این صنف همانند یک شوک بود، تصریح کرد: بیشترین شوک در بخش حمل کالا وارد شد.
در این رابطه با توجه به اینکه دولتهای پیشین برای ایجاد اشتغال در شهرستانها، کارخانههایی را در نقاط دوردست ایجاد کرده بودند، با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها این کارخانهها متحمل هزینههای بسیار زیادی برای حمل کالا شدند؛ بنابراین این شوک هم در بخش تولید و هم در بخش توزیع روی داد.
ارسال نظر