معاونت اجتماعی پلیس فتای نیروی انتظامی با اعلام اینکه هکرها به راحتی از طریق هک کردن گوشی‌های تلفن همراه می‌توانند به تمامی اطلاعات شخصی افراد دسترسی پیدا کنند، اعلام کرد که بیشتر حملات مخرب در بخش تلفن همراه مربوط به افرادی است که تمایل زیادی به استفاده از خدمات مبتنی بر GPRS دارند. معاونت اجتماعی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا در گزارشی با بیان اینکه هکرها به راحتی از طریق هک‌کردن گوشی‌های تلفن‌همراه توسط روشن‌بودن بلوتوث گوشی به تمامی اطلاعات شخصی افراد دسترسی داشته باشند، اعلام کرد امروزه نفوذ به دنیای مجازی کاربران و استفاده از اطلاعات شخصی آنها در اینترنت به امری فراگیر تبدیل شده و در این میان هک تلفن همراه ابعاد محسوس‌تری پیدا کرده است، اما درکشور ما به دلیل ناآگاهی افراد در حال تبدیل به یک معضل جدی است. براساس این گزارش هک‌موبایل به این معنا نیست که دیگر کاربر اختیاری در کنترل تلفن همراه خود نداشته باشد بلکه بسته به نوع حمله‌ای که صورت گرفته ممکن است دفترچه تلفن یا تمامی ‌پیام‌های کوتاهی که در صندوق دریافت پیام‌ها (inbox) وجود دارد برای هکر ارسال شود. در بعضی از مواقع، دزدیده شدن اطلاعات شخصی کاربران به رحم و انصاف هکر مورد نظر نیز بستگی دارد؛ چرا که در بسیاری مواقع هکر‌های تلفن همراه بیشتر به دنبال عکس‌ها و حتی فیلم‌های شخصی افراد هستند تا دفترچه تلفن. با این حال به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، بیشتر حملات مخرب در بخش تلفن همراه مربوط به افرادی است که تمایل زیادی به استفاده از خدمات مبتنی بر GPRS دارند.

بلوتوث تلفن همراه خود را خاموش کنید

امکانات بی‌شمار نرم‌افزار هک که در بروشورهای تبلیغاتی آن عرضه شده باعث می‌شود که ناخودآگاه از خاموش بودن بلوتوث تلفن همراه خود مطمئن باشید. این نرم‌افزار دارای امکاناتی نظیر در اختیار گرفتن لیست شماره‌ها، smsها، مکالمات و پوشه‌های شخصی گوشی فرد هک شده است و گفته می‌شود که روی اکثر گوشی‌های موبایل قابل اجراست. البته نفوذ به تلفن همراه همیشه از راه نصب و به‌کارگیری نرم‌افزار و استفاده از تکنولوژی بلوتوث خلاصه نمی‌شود. حتی در برخی از مواقع نیز مشاهده شده که به وسیله ارسال پیام کوتاه یا وارد کردن یک کد مخصوص می‌توان گوشی و سیم‌کارت فرد مقابل را به راحتی سوزاند!

رایج‌ترین شیوه هک موبایل

تعمیرکاران تخصصی گوشی تلفن همراه معتقدند که رایج‌ترین شیوه هک موبایل توسط افراد سودجو بلوتوث است و بیشترین هک موبایل در مکان‌های عمومی صورت می‌گیرد چرا که برخی از افراد با روشن‌کردن گوشی‌های موبایل اقدام به تبادل اطلاعات از جمله فیلم، موسیقی و غیره می‌کنند.در این صورت، هکرهای با نفوذ به راحتی می‌توانند گوشی‌های موبایل را هک کنند. با این حال اگر کاربران تلفن همراه در زمینه استفاده از فناوری بلوتوث و GPRS از یک سو و نیز در اختیار نگذاشتن گوشی تلفن همراه خود در دسترس افراد سودجو نکات ایمنی را رعایت کنند، خطری متوجه آنان نخواهد شد.

نکات ایمنی را رعایت کنید

براساس این گزارش، افراد برای حفاظت در مقابل تهدیدات و نفوذ به گوشی‌های موبایل رعایت برخی موارد توصیه می‌شود؛ کاربران مطمئن شوند بلوتوث تلفن همراه‌شان همیشه خاموش است، مگر در مواردی که خود به آن نیاز دارند، حتی المقدور از هندزفری‌های مجهز به تکنولوژی بلوتوث استفاده نکنند، هنگام اتصال به اینترنت از طریق تلفن همراه بر روی لینک‌ها و پیام‌های نامطمئن کلیک نکنند.