ندا لهردی - وقتی بحث نوآوری پیش می‌آید، طبیعتا شرکت‌های تکنولوژی گوی رقابت را از دیگر شرکت‌های فعال در بخش‌های دیگر می‌ربایند.

درست به همین دلیل هم هست که وقتی قرار می‌شود فهرستی از نوآورانه‌ترین شرکت‌های جهان منتشر شود، اغلب جایگاه‌ها به شرکت‌های تکنولوژی اختصاص دارد. وب‌سایت معتبر FastCompany که هر سال فهرستی از نوآورانه‌ترین شرکت‌های تکنولوژی را منتشر می‌کند، امسال هم به تازگی این فهرست را منتشر کرده است. در واقع شرکت‌های حاضر در این فهرست شرکت‌هایی هستند که بیشترین تاثیر نوآورانه را در صنایع مختلف و فرهنگ مردم گذاشته‌اند. این شرکت‌ها با رای کاربران این وب سایت و البته شاخص‌ها و معیارهای مشخصی انتخاب و معرفی شده‌اند. به این ترتیب پنجاه شرکت از نوآورانه‌ترین شرکت‌های جهان معرفی شده‌اند که در آن جایگاه‌های اول به شرکت‌های بزرگ و شناخته شده‌ای مانند Apple، Facebook، Google و Amazon اختصاص پیدا کرده است. در این فهرست عنوان نوآورانه‌ترین شرکت به خاطر امکان ویژه برنامه Siri برای قدم زدن و حرف زدن با یک محصول دیجیتال شخصی به Apple اختصاص یافته است. این چیزی است که به عقیده کارشناسان رقبای این شرکت مانند Amazon و Google را به عرصه رقابتی جدی‌تری وارد کرده است. علاوه بر اینها، حاکمیت iPad بر بازار جهانی تبلت‌ها و ارائه امکاناتی مانند دوربین عکاسی تعبیه شده روی iPhone ۴S که چند سال پیش تنها ۵۰۰ دلار ارزش داشت، آن را از دیگر شرکت‌های تکنولوژی متمایز می‌کند. Facebook رتبه دوم این فهرست را به خاطر ۸۰۰ میلیون کاربر فعال را به‌دست آورده است.
بسیاری می‌گویند میزان اطلاعات کاربران این شبکه اجتماعی پر طرفدار هر سال تا بیش از دو برابر افزایش پیدا می‌کند، حالا با ورود این شرکت به بازار سهام بعضی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که به ارزشی بیش از شرکت قدیمی و بزرگ Amazon هم برسد. Google هم به خاطر گسترش زمینه فعالیت‌هایش در بخش‌های مختلف عنوان سوم این فهرست را در اختیار دارد. حالا Google از یک محصول واحد به یک فرمانروایی اینترنتی تبدیل شده است. حالا سیستم عامل آندروید این شرکت در سال میلادی گذشته باعث فروش بیش از 250 میلیون دستگاه موبایل‌های هوشمند در سرتاسر جهان شده است. کتابخوان Kindle و تبلت Kindle Fire شرکت Amazon هم باعث شد تا این شرکت به خاطر سابقه طولانی فعالیتش در صنعت تکنولوژی عنوان چهارم این فهرست را به خودش اختصاص بدهد.


SQUARE: «جک دورسی» توانسته با دو شرکت، عنوان پنجم و ششم این فهرست را به تلاش‌هایش در صنعت تکنولوژی اختصاص بدهد. او موسسه شرکت SQUARE و مخترع شبکه اجتماعی Twitter است. حالا SQUARE به خاطر جادوگری در تجارت رتبه پنجم را در اختیار گرفته است. این شرکت در زمینه طراحی و ارائه برنامه‌های کاربردی برای پرداخت‌های موبایلی فعالیت می‌کند. این شرکت در ماه مه سال 2010 راه‌اندازی شد و حالا در این مدت کم توانسته رشد خوبی داشته باشد. اولین محصول این شرکت یک دستگاه کارت اعتباری خوان بود که طراحی شبیه به جای کارت اعتباری داشت و از یک ورودی هدفون هم بهره می‌برد. این دستگاه به گوشی‌های موبایل متصل می‌شود و به راحتی امکان پرداخت را به کاربرانش می‌دهد. رتبه ششم این فهرست هم به خاطر گسترش دیالوگ‌های جهانی به شرکت Twitter تلاش بزرگ‌تر دورسی در دنیای تکنولوژی، اختصاص یافته است.
Occupy Movement: یک منبع تکنولوژیک و آنلاین برای اتفاقات اجتماعی و سیاسی اخیر آمریکا یا همان جنبش وال استریت را اشغال کنید.

این وب سایت در واقع آخرین و جدیدترین اخبار مربوط به این جنبش را پوشش می‌دهد و انقلاب تکنولوژیکی در روند این جنبش ایجاد کرده است.


Tencent: هشتمین شرکت نوآورانه جهان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های اینترنتی چین است که به خاطر تغذیه اینترنت چین با سرویس‌های ارزش افزوده و تبلیغات آنلاین این عنوان را به خودش اختصاص داده است. به گفته بسیاری از کارشناسان این شرکت حاکمیت سرویس‌های اینترنت در چین را در اختیار دارد. درآمد خالص این شرکت برای یک فصل برابر یک میلیارد دلار بوده است.


Life Technologies: عنوان نهمین شرکت نوآورانه جهان را برای بکار بردن تکنولوژی در علم ژنتیک و انجام بیش از نه میلیون تحقیقات مختلف در این زمینه، در اختیار گرفته است. این شرکت به خاطر استفاده هوشمندانه از تراشه‌های الکترونیکی در علم ژنتیک در سال‌های اخیر شهرت زیادی پیدا کرده است.


SolarCity: این شرکت به خاطر گسترش تجارت انرژی خورشیدی عنوان دهم این فهرست را در اختیار گرفته است. «لیدون ریو» مدیرعامل آن در این مورد می‌گوید: «بیش از پنج هزار شرکت فعال در این زمینه در آمریکا وجود دارد، اما اغلب آنها به خاطر عقب ماندن از روند رشد تکنولوژی، از تجارت هم عقب مانده‌اند.» این شرکت به خاطر طراحی و تولید شارژرهای خورشیدی بزرگ و خودروهای الکترونیکی شهرت زیادی دارد.


HBO: یک شبکه تلویزیون کابلی آمریکایی که زیر مجموعه Time Warner یکی از امپراتوری‌های رسانه‌ای جهان است که حالا به خاطر آنکه تنها شبکه تلویزیونی است که از دنیای دیجیتال بهره می‌برد، عنوان یازدهمین شرکت نوآورانه جهان را در اختیار دارد. حالا این شرکت رقیبی جدی برای شرکت Netflix به حساب می‌آید. این شرکت اولین سرویس موبایل تی وی جامع و گسترده را هم ارائه کرده است.


دانشگاه نیو همپشایر جنوبی: به خاطر ارتقای سطح کیفی آموزش و تحصیلات به صورت آنلاین و آفلاین رتبه دوازدهم این فهرست را دارد. حالا این دانشگاه به رویای بزرگ علاقه‌مندان به تحصیلات عالی تبدیل شده است؛ دانشگاهی که با خدماتی مانند مرکز مشاوره تحصیلی آنلاین حالا به بزرگ‌ترین مرکز تحصیلات عالی آنلاین دنیا تبدیل شده است.


Tesla Motors: شرکتی در دره تکنولوژی که به خاطر ترکیب هنر و تکنولوژی در ساخت و طراحی خودروهای الکتریکی شهرت دارد و حالا به سیزدهمین شرکت نوآورانه جهان تبدیل شده است. در حال حاضر تولید باتری‌های با تکنولوژی و ساختار کم‌مصرف و سازگار با محیط زیست بزرگ‌ترین پروژه این شرکت است که تا سال ۲۰۱۳ طول می‌کشد.
Patagonia: یک شرکت تولیدکننده لباس و پوشاک که به خاطر تولید البسه طبیعی با مصرف کمترین انرژی در فرآینده تولید شهرت دارد.


این شرکت در سال 2011 فروشی برابر 500 میلیون دلار داشته است و در حال حاضر چهاردهمین شرکت نوآورانه جهان است.

۰


Jawbone: هجدهمین شرکت نوآورانه جهان به خاطر تغییر سبک زندگی با موبایل این رتبه را به‌دست آورده است.
این شرکت با ارزشی برابر ۵/۱ میلیارد دلار یکی از فعال‌ترین شرکت‌های خصوصی جهان است که در زمینه طراحی و تولید لوازم جانبی انواع گوشی‌های موبایل فعالیت می‌کند. این شرکت اولین تولیدکننده هدست‌های بلوتوث در دنیا بوده است.

1


Dropbox: این شرکت کوچک به خاطر تغییر شکل فرآینده به اشتراک‌گذاری فایل به یک تجارت بسیار بزرگ حالا بیست‌ودومین شرکت نوآورانه جهان است.
ساختار فعالیت این شرکت مبتنی بر سیستم رایانش ابری است و به این ترتیب درآمدی بیش از 100 میلیون دلار در سال 2011 به‌دست آورده است.
LinkedIn: یک شبکه اجتماعی پر طرفدار که به خاطر کاربردهای مفیدش در زندگی روزمره حالا عنوان سی‌امین شرکت نوآورانه جهان را به خودش اختصاص داده است.
این شرکت سال گذشته میلادی وارد بازار سهام و بورس هم شده است.

نوآورانه‌ترین شرکت‌های جهان

نوآورانه‌ترین شرکت‌های جهان