پرفروشترینهای بازار رایانه
به گزارش خبرگزاری مهر، موسسه تحلیلی «کانالیز» با انتشار نتایج بررسیهای خود در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۱ در بازار ICT نشان داد که اپل برای اولین بار توانست به فروشی بیش از فروش Hp دست یابد و به شماره ۱ بازار جهانی رایانه تبدیل شود. درحقیقت، «کانالیز» معتقد است همانطور که زمانی برای «نتبوکها» (مینی نوکبوک) اتفاق افتاد، تبلتها نیز باید در دنیای رقابت با رایانههای شخصی (رومیزی و قابلحمل) وارد شود.
به همین علت، نهتنها رایانههای شخصی و نتبوکها بلکه تبلتها را هم در طبقهبندی خود بررسی کرده است.
این درحالی است که از نظر موسسه «گارتنر»، تبلتها همچنان در نیمه راه میان تلفنهای همراه هوشمند و رایانههای شخصی قرار دارند.
برپایه این بررسیها، از 120 میلیون رایانهای که در سه ماه پایانی سال گذشته به فروش رفتهاند اپل با فروش 15 میلیون «آی- پد» و 5 میلیون «مک» توانست 17 درصد از این بازار را به خود اختصاص دهد.
این درحالی است که «اچ. پی» که شماره ۱ سنتی در تولید و فروش رایانههای شخصی است با فروش ۷/۱۴ میلیون رایانه و در اختیار گرفتن ۷/۱۲ درصد از بازار به سکوی دوم تنزل کرد.
در ادامه، «لینوو» با 9/12 میلیون، دل با 6/11 میلیون، ایسر با 8/9 میلیون و ایسوس با 2/6 میلیون به ترتیب در سکوهای سوم تا ششم ایستادند.
به نظر میرسد که در حال حاضر موفقیت فروش تبلتها وضعیت سلامت بازار رایانه را نشان میدهد؛ بهطوریکه بخش تبلتها تا پایان سال ۲۰۱۱ یک رشد ۱۶ درصدی را به ثبت رسانده است و «پدها» توانستهاند به خاطر وجود «آی- پد ۲» و محصولاتی جدیدی چون «کیندل فایر» و «نوک تبلت» محصول Barnes & Noble در مجموع ۲۲ درصد از فروش سه ماهه چهارم سال گذشته را به خود اختصاص دهند.
از نظر رقبای مستقیم اپل، این شرکت یک تهدید جدی به شمار میرود. درحقیقت شرکتهای ایسر، دل و «اچ. پی» از ماه آگوست گذشته به دلیل رشد اپل، سهم خود را در بازار از دست دادهاند.
«کانالیز» همچنین پیشبینی کرده است که با ورود «اولترابوکها» یا «نوتبوکهای فوق باریک» از نیمه دوم سال ۲۰۱۲ به ویژه، به خاطر دو دلیل اصلی قیمت پایین و خانواده جدید پردازشگرهای اینتل که در این محصولات به کار گرفته خواهند شد، بازار رایانهها با رونق بیشتری مواجه میشود.
ارسال نظر