موبایل کده
پرفروشترینها در بازار تبلت و موبایل
نتایج بررسیهای یک موسسه تحقیقاتی در بازار تبلتها و تلفنهای همراه هوشمند نشان میدهد که در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۱ «آی- پد» و «آی- فون» همچنان در راس این بازارها قرار دارند و نوکیا همچنان بزرگترین تولیدکننده موبایل در دنیا است. از زمان رونمایی «آی- پد» مفهوم جدیدی از بازار رایانهها به نام بازار تبلتها شکل گرفت. از آن زمان سایر شرکتها محصولاتی را به ویژه برپایه سکوی «آندروید» گوگل وارد بازار کردند و امروز رقابت میان «سیب گاز زده» و «روبات کوچک سبز رنگ» بسیار فشرده و نزدیک شده است.
باوجود این رشد سریع آندروید، تازهترین بررسیهای شرکت Strategy Analytics نشان میدهد که «آی- پد» همچنان در راس این بازار قرار دارد. تعداد «آی- پد»های فروخته شده نسبت به سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۰ به خاطر توزیع ۱۵ میلیون دستگاه دو برابر شده است، اما به رغم این رشد در تعداد، سلطه اپل در بازار تبلتها با حدود ۱۰ درصد کاهش به ۵۸ درصد رسیده است.
این ارقام نشان میدهند که اپل به خاطر استقبال از تبلتهای آندرویدی در بلند مدت با یک تهدید بالقوه در از دست دادن سلطهگری خود در این بازار مواجه است.
تحلیلگران Strategy Analytics معتقدند که به ویژه پس از عرضه «کیندل فایر» محصول آمازون که در قلب خود از سیستمعامل آندروید بهره میگیرد توانسته است در موفقیت گوگل در بازار تبلتها نقش مهمی ایفا کند.
این دستگاه دارای تمام ویژگیهای لازم برای معرفی مقوله کاملا مستقلی از تبلتهایی است که تاکنون با سکوی آندروید عرضه شدهاند. درحقیقت این تبلت نسخه پیشرفتهتر پخش کننده کتاب الکترونیک «کیندل» است که به جای «جوهر الکترونیک» از نمایشگر «ال. سی. دی» استفاده میکند و برپایه سیستم عامل آندروید است. «کیندل فایر» دارای یک نمایشگر ۷ اینچی (در مقابل ۷/۹ اینچی آی- پد) است و به قیمت تنها ۱۹۹ دلار (در مقابل ۴۹۹ دلار ارزانترین نسخه آی- پد) به فروش میرسد. با نگاهی وسیعتر به سراسر دنیای تبلتهای دیجیتالی میتوان وضعیت خوشبینانه سلامت این بخش جوان را مشاهده کرد، به طوریکه در این بازار یک رشد ۱۵۰ درصدی نسبت به ۱۲ ماه قبل از آن ثبت شده است. برپایه این اطلاعات، اگر در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۰ در مجموع ۷/۱۰ میلیون تبلت وارد این بازار شد در دوره مشابه سال ۲۰۱۱ این رقم به ۸/۲۶ میلیون رسید. این به آن معنی است که کاربران تمام دنیا نسبت به این محصول جدید ابراز علاقهمندی کردهاند. همچنین تحقیقاتی کهStrategy Analytics در بازار تلفنهای همراه و تلفنهای همراه هوشمند انجام داده است نشان میدهد که اپل در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۱ با فروش ۳۷ میلیون «آی- فون» و کسب ۹/۲۳ درصد از این بازار بزرگترین فروشنده تلفن همراه هوشمند در دنیا است. سامسونگ با فروش ۵/۳۶ میلیون تلفن همراه هوشمند و در اختیار گرفتن ۵/۲۳ درصد از این بازار در رتبه دوم این ردهبندی قرار گرفت. نوکیا با فروش ۶/۱۹ میلیون تلفن همراه هوشمند و برخورداری از ۶/۱۲ درصد از این بازار به سکوی سوم رضایت داد. تحقیقات Strategy Analytics با بررسی بازار موبایل ادامه مییابد که نتایج آن نشان میدهد این شرکت فنلاندی با فروش ۱/۴۱۷ میلیون دستگاه تلفن همراه در سال ۲۰۱۱ و در اختیار گرفتن ۹/۲۶ درصد از این بازار همچنان بزرگترین تولیدکننده موبایل در دنیا است. نوکیا تنها در سه ماهه پایانی سال گذشته ۵/۱۱۳ میلیون موبایل فروخت. پس از نوکیا، شرکت کرهای سامسونگ ایستاده است که در طول سال ۲۰۱۱ توانست ۴/۳۲۷ میلیون دستگاه به فروش برساند و ۱/۲۳ درصد از این بازار را به دست آورد. اپل با در اختیار گرفتن ۳/۸ درصد از بازار جهانی موبایل در سه ماهه چهارم سال جاری در سکوی سوم ایستاد.
ارسال نظر